Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugens tip: Charmerende biograf fra 1938 har Danmarks bedste benplads

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Gentofte Kino, PR
Foto: Gentofte Kino, PR

Regnen rusker, og man har mest af alt lyst til at gemme sig indenfor i varmen med en god film.

Derfor tager vi dig i denne udgave af Ugens tip med ind i biografmørket, for vi vil gerne fortælle dig om et helt særligt sted for filmfans.

Tænker du nu, at stort set alle biografer i hovedstaden ligner i hinanden, må vi desværre gøre opmærksom på, at du tager fejl.

I København og omegn findes nemlig både store biografer med luksussæder og masser af sale, hvor de nyeste blockbusters bliver vist, og små biografer fyldt med historie og skæve titler på programmet.

Vi stiller nu skarpt på en af de sidstnævnte, for hvis du ikke allerede kender Gentofte Kino, synes vi, at det er på tide, at du lægger vejen forbi.

Danmarks bedste benplads

Gentofte Kino ligger lige midt i hjertet af Gentofte nord for København, og her har den ligget siden 1938.

Det ses tydeligt af interiøret, at biografen stammer fra dengang, for funkis-stilen er gennemført og giver stedet masser af charme.

Foto: Gentofte Kino, PR

Her er kun én biografsal, men det er også rigeligt, for den har hele 290 siddepladser, og modsat hvad man måske skulle tro, er her masser af plads at brede sig på, mens man ser film.

Gentofte Kino er nemlig Danmarks næststørste enkeltsalsbiograf – kun overgået af Imperial, og den historiske biograf kan endda prale af at have landets bedste benplads.

Mellem hver stolerække er der intet mindre end 2 meter, og på enkelte pladser på bagerste række er der faktisk hele 3,5 meter at strække benene på.

Filmfestival i denne uge

Det er dog ikke kun funkis-stilen og den gode benplads, der får os her på MigogKbh-redaktionen til at anbefale Gentofte Kino, selvom det da er nogle gevaldige plusser.

Er du nysgerrig på skæve filmgenrer og mindre titler, er biografens program uden tvivl værd at holde øje med.


I Gentofte Kino afholdes løbende forskellige film-events, hvor spændende personligheder fra branchen kigger forbi og fortæller, og man er ikke bange for at dykke ned i gamle arkiver og finde titler frem fra svundne tider.

I denne uge løber den årligt tilbagevendende Gentofte International Film Festival eller blot GIFF-70, som den kaldes, af stablen.

Det er Danmarks officielle filmfestival udelukkende med film i 70 mm-format, hvor både nye og gamle film vises.

70 mm-formatet er kendt som det bedste analoge filmformat, og filmskabere og -entusiaster sværger til det.

Foto: Gentofte Kino, PR

Denne gang kan du blandt andet se klassikeren “Mit Afrika”, som er baseret på Karen Blixens selvbiografiske roman og har Robert Redford og Meryl Streep i hovedrollerne.

Og festivalens åbningsfilm er i år “Ørneborgen” fra 1968 med Richard Burton og Clint Eastwood.

Du kan læse mere om GIFF-70 og se programmet her.

Også for børn

Gentofte Kino er også et sted for børn, for programmet byder løbende på film for de små, og også her er der tale om nyt såvel som gammelt.

For nylig har biografen blandt andet vist flere af de gamle Cirkeline-klassikere, og i februar kan du tage familien med i biffen, når Jørgen Vestergaards “Snøvsen” fra 1992 rammer lærredet.

Der vises naturligvis også spritnye film for både store og små, og blandt de kommende film er både det franske Oscar-håb “Pot-au-feu: Vejen til hjertet”, “Rom” med Bodil Jørgensen og Kristian Halken samt 2024-udgaven af børnefavoritten “Lassie”.

Til slut skal det nævnes, at Gentofte Kinos café, præcis som resten af biografen, er hyggelig, så her kan det anbefales at tage en kop kaffe eller en specialøl før eller efter filmen.

Se mere om Gentofte Kino og det aktuelle program her.

Hvad: Gentofte Kino
Hvor: Gentoftegade 39, Gentofte
Hvornår: Filmfestivalen GIFF-70 finder sted 26. til 28. januar 2024

Del artikel

Andre læser også