MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dronningen får ny nabo: Hummerkejseren rykker ind med to nye restauranter

Af Rasmus Kramer Schou
Hummerkejseren Armando Di Raffaele er snart klar med to nye restauranter, en streetfood-stand, en isbil og et kaffespot ved Ofelia Plads. Foto: Rasmus Kramer Schou
Hummerkejseren Armando Di Raffaele er snart klar med to nye restauranter, en streetfood-stand, en isbil og et kaffespot ved Ofelia Plads. Foto: Rasmus Kramer Schou

Nu er det snart på tide.

Hele København har været spærret inde i en iskold coronavinter siden marts sidste år. Men nu blæser der endelig nye vinde over byen.

Vi vil ud og have sol på næsen og mad i maven.

Dé to fluer kan snart slås med ét kæmpe smæk.

Det sker, når hummerkejseren, Armando Di Raffaele, lige om lidt åbner to nye restauranter, en streetfood-stand, en isbil og et kaffespot.

Ærkeitaliener
Armando er nærmest født i et køkken på Sicilien.

Nemlig i hans fars fiskerestaurant ved Palermos kyst. Her er han grundigt oplært udi alt godt fra havet.

“Fisk og skaldyr er min hjemmebane, min helt store passion,” fortæller han.

Den italienske rustikke stil ligger i hans DNA, med saft og kraft i tilsmagningen, så man bliver helt glad i låget. Pasta kogt på sekundet og respekt for havets juveler.

Hummerkejseren
Armando ejer i forvejen L’Imperatore og Oluf’s Taverna på Østerbro. Og det bliver også den stil, han hiver med ind til Københavns nye solskinsspot nummer 1.

Vi skal til Larsen Plads – måske bedre kendt som ‘naboen’ til Ofelia Plads – med milehøjt til himlen og havkig så langt øjet rækker.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Her åbner Al Porto. Det er italiensk og betyder meget passende: ved havnen. Og her skal Armando stå for alt food & beverage på det store hvide Scandic Hotel.

“De her lokaler brugte de tidligere til mødelokale. Et mødelokale, hvor de endda havde dækket vinduerne til!!”, fortæller han på rundvisningen og slår ud med armene.

Rejefest ad libitum
Lokalet ligger med panoramavinduer direkte ud til sol og vand. Og bliver snart til Al Porto Terrazza med fokus på fisk, skaldyr og pasta – som en siciliansk promenaderestaurant.

“Og vi har brugsret til den her kæmpestore træterrasse, der som en trappe går ned til vandkanten,” fortæller Armando og lyser helt op.

“Her skal jeg stå og slå mig løs med kæmpehummere på kæmpegrill under solen. Det bliver fantastisk,” siger han.

Al Porto Terrazza slår dørene op torsdag 6. maj – og de fejrer åbningen med et kæmpe rejegilde 11. maj. Der er nemlig pil-selv-rejer ad libitum til 200 kroner  og dj’s står for stemningen.

Ved siden af Al Porto Terazza åbner de også en lille streetfood-stand, hvor menuen egentlig giver sig selv:

“Vi laver calamari fritti (friterede blæksprutter, red.), arancini (friturestegte risottokugler, red.) og andet lækker italiensk gåmad, som man både kan nyde i vores lille aflukke eller tage med over på terrassen,” fortæller Armando.

De får samtidig en isvogn med Hansen Is og et lille kaffespot til gåturen op mod Dronningens Amalienborg.

Grill & Bar
Inde på selve hotellet åbner Armando så sin Al Porto Grill & Bar. Lokalet er elegant dæmpet og holdt i mørke nuancer.

Væggene er fyldt med storvildt, som Armandos svigermor selv har nedlagt, hun er professionel jager.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødrestauranten kommer til at byde på alle de bedste stykker velgrillet kød, sliders, spyd og med det elskede tilbehør – fritter, kartofler og diverse saucer.

“Og så får vi et rullende ostebord. Det er på tide, vi ser ostevognen igen. I weekenderne er der cocktails og dj i baren, så vi håber at lave lidt larm og liv her på hjørnet.”

Hvad: Al Porto
Hvor: Sankt Annæ Plads 21
Hvornår: Åbningsreception torsdag 6. maj
Hvordan: Læs mere her