Fra gourmet til solide surdejspizzaer: Her er tre bud på påskens Take Away i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Påskefrokost fra Almanak PR Foto
Påskefrokost fra Almanak PR Foto

Nej, det bliver ikke sådan en påske, hvor du skal catche up med vennerne på jeres favoritgourmetrestaurant, hamre snaps på smørrebrødsrestauranterne eller vælte ud efter rosévin på caféens solplet nedenom hjørnet.

Restauranter og caféer er fortsat lukket, og statsministeren beder os pænt, men indtrængende, om at blive hjemme.

Men fat mod, påsken kan sagtens blive lækker og luksuriøs.

Er du til traditionel påskemenu, anmelderrost og Michelin-honoreret gourmet eller solide surdejspizzaer – den københavnske take away-scene stråler lige nu om kap med forårssolen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

The Standard PR Foto

Nordisk påskefrokost

Almanak på The Standard ved Nyhavn sikrer dig med sit nordiske køkken en lækker, traditionel påskemenu, som smager af forårets knasende sprøde råvarer.

Menuen fås både som frokost- og aftenmenu, hvor du får surdejsbrød med pisket smør, hvide og grønne asparges, stenbiderrogn, vagtelæg, koldrøget islandsk laks, lammeculotte og rabarbertærte med vaniljecreme.

Restaurantchefen har sågar lavet hjemmelavede snapse klar til dig.

Vælg fx imellem hjemmelavet dildsnaps, en velsmagende, hjemmelavet Honningsøp, økologisk akvavit fra Hven eller islands birkesnaps fra Björk.

Hvad: Almanaks 4-retters Påskemenu til frokost eller aften
Hvor: Afhentes på The Standard (indgang ved Mission), Havnegade 44, 1058 København K
Hvornår: Onsdag til 2. påskedag
Hvor meget: 325,- for frokost Påskemenu, 400,- for aften Påskemenu
Hvordan: Se mere lige her

Læs også: Gør sure tider lidt sødere: Nu kan du få leveret dine Nutella-pandekager derhjemme

Restaurant Radio PR Foto

Tænd for din Radio

Altid anmelderroste RADIO på Frederiksberg, der i år modtog Michelins bæredygtigheds-emblem, skifter hver måned menu, så retterne altid afspejler årstiden.

Således er det også april-råvarerne, der smager igennem i påskemenuen fra tidligere Søllerød Kro-kok Bendix Sixhøj Laursens hånd.

Påskemenuen fra RADIO er bygget op, så man får to forretter: stenbiderrognscreme med grillet hjertesalat, estragon, malt og vagtel æg og frilands kyllingesalat med svampe, asparges, syltet grønne tomater og karse.

Til hovedret serverer Bendix havkat med spidskål, majroe, syltet gulerod og rygeost skum eller kalvefilet med jordskokker, sennepskorn, hasselnødder og cremet svampesauce.

Derudover kan man vælge enten udvalgte danske oste eller hibiscus og rosensyltet rabarber med honningmousse, yoghurt creme og syltet granskud. Alle retterne kan også købes hver for sig.

Hvad: RADIOs påskemenupakke består af 2 forretter, 1 varm og 1 ost ell. dessert
Hvor: Afhentes på RADIO, Julius Thomsens Gade 12, 1632 Kobenhavn V
Hvornår: Fra tirsdag til søndag i påsken
Hvor meget: 395,- for påskemenu, a la carte take away kan også købes
Hvordan: Se mere lige her

Læs også: Midt i en Corona-krise: Umut åbner nyt favoritkoncept med limited edition retter

fb

Mission: Comfort

Har du i påsken bare brug for at tage en slapper fra det hele, holde fri med ungerne og få et skud solid comfort food, så er surdejspizzaerne fra Mission det perfekte bud.

Der er børnepizza med peperoni, den berømte Pizza Mortadella med Mortadellapølse og pistacienødder – eller bowls og deleretter til en picnic ud i det blå.

Hvad: Surdejspizzaer, verdenskøkken og deleretter
Hvor: Afhentes på Mission, Havnegade 44, 1058 København K eller leveres via WOLT
Hvornår: Onsdag til 2. påskedag
Hvor meget: Pizzaer fra 65 (børn) og 105 (voksne)
Hvordan: Se mere lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram