Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Hooked PR Foto
Hooked PR Foto

Takeaway på stenbroen rimer på kebab, kålstrimler og creme fraiche-dressing i friskbagte fladbrød.

Men Nørrebro byder på mange andre kulinariske verdener ”to go” end den arabiske og tyrkiske.

MigogKbh guider til fem favoritter, der ikke er til at komme udenom.

Kösem Café og Restaurant

At udvælge et enkelt kebabsted på Nørrebro til en ”best of”-guide er som at sige, at der kun findes ét godt fodboldhold i verden, eller at det er muligt at nøjes vingummibamser i en bland-selv-slik forretning.

Ikke desto mindre gør vi forsøget med Kösem på Nørrebrogade 186 midt på strækningen mellem Runddelen og Nørrebro Station.

Kösem har vundet Nørrebromesterskaberne i shawarma både i 2015 og 2016, og der er da også tale om en kebabpusher, der gør noget særligt ud af tingene.

Her er der bordbetjening med smilende tjenere, smukke vægmalerier og en snurrende kebabkarrusel så monumental i al sin kødfulde skønhed, at man fysisk kan mærke vejrtrækningsfrekvensen stige.

Kösem er også garant for takeaway i topklassen, og er du ikke til en omgang klassisk shawarma i pita eller dürüm, skal du bestille en af de autentisk, tyrkiske grillretter med kød og grønt fra spyd.

Kontakt: www.kosem.dk
Placering: Nørrebrogade 186, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Kösem (@restaurantkosem) den

Maui Poké

Slå vejen forbi Ravnsborggade og træd ind ad en dør, der fører direkte til Hawaii.

Maui Poké er opkaldt efter den eksotiske ø i den amerikanske stillehavsstat, som har opfundet poké.

Ordet betyder kort og godt ”at skære i stykker” på hawaiiansk, og det er præcis, hvad man gør med frisk og rå fisk af den ypperste kvalitet.

De små kuber af fisk – eller tofu, hvis du hellere spiser helt plantebaseret – vendes i forskellige slags dressinger i selskab med ris, grøntsager, tang, ingefær og andre asiatisk inspirerede følgesvende.

Netop den smagsmæssige profil, der til forveksling minder om sushi, har fået poké-fænomenet til at eksplodere på få år i en by, der elsker rå fisk på japansk manér.

Hos Maui Poké kan du sammensætte din egen ”bowl” frit fra den sultne fantasi, eller i stedet bestille en af husets signaturkombinationer, hvis indhold skifter i takt med sæsonens udbud af friske råvarer.

Kontakt: www.mauicph.com
Placering: Ravnsborggade 14, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MAUI (@mauicph) den

Grisen

Vi lever i en tid, hvor den danske sang muligvis ikke længere er en blond pige. Må vi foreslå et alternativ: Den danske sang er en bøfsandwich fanget i et sovseskybrud.

I hvert fald får Grisens bud på guldhornene i madform os til at synge af rendyrket lykke. (Eller også er det bare vores kranspulsårer, der skriger på nåde!?)

Grisen har siden åbningen i 2015 været med til at gøre dansk retromad til en af Københavns hotteste spiser, og det skyldes ikke kun en nostalgisk indretning komplet med mormorplatter og rødternede duge, men også en skamløs søgen efter den hårfine grænse mellem ”uimodståeligt” og ”upassende”.

Den balancerer Grisen ubesværet på med hjemmelavede og sovseindhyllede udgaver af den klassiske bøf-, flæskestegs- og frikadelle-sandwich overhældt med brun sovs, bearnaise eller en kombi af begge.

Er du mere til en bøf-ude-af-bollen-anretning, er husets ”Møllehjul” et must-try: En hakket oksebøf omkranset af sprøde fritter iklædt remoulade, brun sovs, ketchup og løg i rå og ristet form.

Med andre ord: Det danske grillkøkkens svar på en buddhistisk mandala med mindst lige stå stærke, nærreligiøse kræfter.

Kontakt: www.grisengrillbar.dk
Placering: Fredensgade 5, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Grisen (@grisengrillbar) den

GAO Dumpling Bar

Der er ikke noget, der slår følelsen af at modtage god, gammeldags pakkepost. Men hvem siger, at dejen skal være lavet af pap og papir?

Vores yndlingspakkepost er derimod asiatiske dumplings fra GAO i Blågårdsgade.

De ryger direkte gennem brevsprækken og ned i mavesækken, hvor de får selskab af hvidløgsristet bok choy, spicy agurkesalat, dybstegt tofu og lun grøntsagssuppe.

Hos GAO laver de dumplings efter traditionelle, kinesiske foreskrifter: Foldet, rullet og klemt sammen til perfektion. Du sammensætter selv en menu ud fra sultens styrke, samt hvorvidt du er til dejpakker fyldt med kylling, svin, kød eller grøntsager.

Det koster lidt over en halv hundredemand for seks dumplings, og du kan sagtens spise 12. Tro os, vi taler af erfaring. Dog kan du også snildt nøjes med 6 stk., hvis du upgrader med en eller flere af de delikate side orders.

Indretningsstilen hos GAO er minimalistisk på den skandinaviske måde, og hvis du ikke scorer en af de få pladser i dumplingkælderen eller ved gadens langborde, kan du heldigvis bestille det hele to go.

Kontakt: www.gaodumpling,com
Placering: Blågårdsgade 3, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af GAO Dumpling Bar (@gaodumpling) den

Hooked

Hooked har sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

Den søstærke succeshistorie startede med en food truck, som sidenhen udviklede sig til en fysisk butik på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Siden da er det gået stærkt, og nu er endnu en stor Hooked på vej på Halmtorvet på Vesterbro, ligesom fiskefolkene tog sidste års Roskilde Festival med storm og en hummerhungrende kø af småstøvede koncertgængere til følge.

Bag Hooked står et firkløver af unge mænd, som har spottet et hul i markedet for alle os, der elsker fisk, men hverken vil have friturefingre fra køledisken eller spendere en formue på søtunge walewska på byens finere restauranter.

Hooked er lig med uformel, uprætentiøs og hamrende velsmagende seafood serveret på den helt rigtige måde med gammeldags madpapir og papbakker fyldt med tykskårne, grovsaltede fritter som akkompagnement.

Kontakt: www.gethooked.dk
Placering: Nørrebrogade 59, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hooked – Seafood Kitchen (@hookedkbh) den

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019