Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Hooked PR Foto
Hooked PR Foto

Takeaway på stenbroen rimer på kebab, kålstrimler og creme fraiche-dressing i friskbagte fladbrød.

Men Nørrebro byder på mange andre kulinariske verdener ”to go” end den arabiske og tyrkiske.

MigogKbh guider til fem favoritter, der ikke er til at komme udenom.

Kösem Café og Restaurant

At udvælge et enkelt kebabsted på Nørrebro til en ”best of”-guide er som at sige, at der kun findes ét godt fodboldhold i verden, eller at det er muligt at nøjes vingummibamser i en bland-selv-slik forretning.

Ikke desto mindre gør vi forsøget med Kösem på Nørrebrogade 186 midt på strækningen mellem Runddelen og Nørrebro Station.

Kösem har vundet Nørrebromesterskaberne i shawarma både i 2015 og 2016, og der er da også tale om en kebabpusher, der gør noget særligt ud af tingene.

Her er der bordbetjening med smilende tjenere, smukke vægmalerier og en snurrende kebabkarrusel så monumental i al sin kødfulde skønhed, at man fysisk kan mærke vejrtrækningsfrekvensen stige.

Kösem er også garant for takeaway i topklassen, og er du ikke til en omgang klassisk shawarma i pita eller dürüm, skal du bestille en af de autentisk, tyrkiske grillretter med kød og grønt fra spyd.

Kontakt: www.kosem.dk
Placering: Nørrebrogade 186, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Kösem (@restaurantkosem) den

Maui Poké

Slå vejen forbi Ravnsborggade og træd ind ad en dør, der fører direkte til Hawaii.

Maui Poké er opkaldt efter den eksotiske ø i den amerikanske stillehavsstat, som har opfundet poké.

Ordet betyder kort og godt ”at skære i stykker” på hawaiiansk, og det er præcis, hvad man gør med frisk og rå fisk af den ypperste kvalitet.

De små kuber af fisk – eller tofu, hvis du hellere spiser helt plantebaseret – vendes i forskellige slags dressinger i selskab med ris, grøntsager, tang, ingefær og andre asiatisk inspirerede følgesvende.

Netop den smagsmæssige profil, der til forveksling minder om sushi, har fået poké-fænomenet til at eksplodere på få år i en by, der elsker rå fisk på japansk manér.

Hos Maui Poké kan du sammensætte din egen ”bowl” frit fra den sultne fantasi, eller i stedet bestille en af husets signaturkombinationer, hvis indhold skifter i takt med sæsonens udbud af friske råvarer.

Kontakt: www.mauicph.com
Placering: Ravnsborggade 14, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MAUI (@mauicph) den

Grisen

Vi lever i en tid, hvor den danske sang muligvis ikke længere er en blond pige. Må vi foreslå et alternativ: Den danske sang er en bøfsandwich fanget i et sovseskybrud.

I hvert fald får Grisens bud på guldhornene i madform os til at synge af rendyrket lykke. (Eller også er det bare vores kranspulsårer, der skriger på nåde!?)

Grisen har siden åbningen i 2015 været med til at gøre dansk retromad til en af Københavns hotteste spiser, og det skyldes ikke kun en nostalgisk indretning komplet med mormorplatter og rødternede duge, men også en skamløs søgen efter den hårfine grænse mellem ”uimodståeligt” og ”upassende”.

Den balancerer Grisen ubesværet på med hjemmelavede og sovseindhyllede udgaver af den klassiske bøf-, flæskestegs- og frikadelle-sandwich overhældt med brun sovs, bearnaise eller en kombi af begge.

Er du mere til en bøf-ude-af-bollen-anretning, er husets ”Møllehjul” et must-try: En hakket oksebøf omkranset af sprøde fritter iklædt remoulade, brun sovs, ketchup og løg i rå og ristet form.

Med andre ord: Det danske grillkøkkens svar på en buddhistisk mandala med mindst lige stå stærke, nærreligiøse kræfter.

Kontakt: www.grisengrillbar.dk
Placering: Fredensgade 5, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Grisen (@grisengrillbar) den

GAO Dumpling Bar

Der er ikke noget, der slår følelsen af at modtage god, gammeldags pakkepost. Men hvem siger, at dejen skal være lavet af pap og papir?

Vores yndlingspakkepost er derimod asiatiske dumplings fra GAO i Blågårdsgade.

De ryger direkte gennem brevsprækken og ned i mavesækken, hvor de får selskab af hvidløgsristet bok choy, spicy agurkesalat, dybstegt tofu og lun grøntsagssuppe.

Hos GAO laver de dumplings efter traditionelle, kinesiske foreskrifter: Foldet, rullet og klemt sammen til perfektion. Du sammensætter selv en menu ud fra sultens styrke, samt hvorvidt du er til dejpakker fyldt med kylling, svin, kød eller grøntsager.

Det koster lidt over en halv hundredemand for seks dumplings, og du kan sagtens spise 12. Tro os, vi taler af erfaring. Dog kan du også snildt nøjes med 6 stk., hvis du upgrader med en eller flere af de delikate side orders.

Indretningsstilen hos GAO er minimalistisk på den skandinaviske måde, og hvis du ikke scorer en af de få pladser i dumplingkælderen eller ved gadens langborde, kan du heldigvis bestille det hele to go.

Kontakt: www.gaodumpling,com
Placering: Blågårdsgade 3, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af GAO Dumpling Bar (@gaodumpling) den

Hooked

Hooked har sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

Den søstærke succeshistorie startede med en food truck, som sidenhen udviklede sig til en fysisk butik på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Siden da er det gået stærkt, og nu er endnu en stor Hooked på vej på Halmtorvet på Vesterbro, ligesom fiskefolkene tog sidste års Roskilde Festival med storm og en hummerhungrende kø af småstøvede koncertgængere til følge.

Bag Hooked står et firkløver af unge mænd, som har spottet et hul i markedet for alle os, der elsker fisk, men hverken vil have friturefingre fra køledisken eller spendere en formue på søtunge walewska på byens finere restauranter.

Hooked er lig med uformel, uprætentiøs og hamrende velsmagende seafood serveret på den helt rigtige måde med gammeldags madpapir og papbakker fyldt med tykskårne, grovsaltede fritter som akkompagnement.

Kontakt: www.gethooked.dk
Placering: Nørrebrogade 59, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hooked – Seafood Kitchen (@hookedkbh) den