Guide: Her er 5 af de bedste takeaway steder på Nørrebro

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Hooked PR Foto
Hooked PR Foto

Takeaway på stenbroen rimer på kebab, kålstrimler og creme fraiche-dressing i friskbagte fladbrød.

Men Nørrebro byder på mange andre kulinariske verdener ”to go” end den arabiske og tyrkiske.

MigogKbh guider til fem favoritter, der ikke er til at komme udenom.

Kösem Café og Restaurant

At udvælge et enkelt kebabsted på Nørrebro til en ”best of”-guide er som at sige, at der kun findes ét godt fodboldhold i verden, eller at det er muligt at nøjes vingummibamser i en bland-selv-slik forretning.

Ikke desto mindre gør vi forsøget med Kösem på Nørrebrogade 186 midt på strækningen mellem Runddelen og Nørrebro Station.

Kösem har vundet Nørrebromesterskaberne i shawarma både i 2015 og 2016, og der er da også tale om en kebabpusher, der gør noget særligt ud af tingene.

Her er der bordbetjening med smilende tjenere, smukke vægmalerier og en snurrende kebabkarrusel så monumental i al sin kødfulde skønhed, at man fysisk kan mærke vejrtrækningsfrekvensen stige.

Kösem er også garant for takeaway i topklassen, og er du ikke til en omgang klassisk shawarma i pita eller dürüm, skal du bestille en af de autentisk, tyrkiske grillretter med kød og grønt fra spyd.

Kontakt: www.kosem.dk
Placering: Nørrebrogade 186, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Kösem (@restaurantkosem) den

Maui Poké

Slå vejen forbi Ravnsborggade og træd ind ad en dør, der fører direkte til Hawaii.

Maui Poké er opkaldt efter den eksotiske ø i den amerikanske stillehavsstat, som har opfundet poké.

Ordet betyder kort og godt ”at skære i stykker” på hawaiiansk, og det er præcis, hvad man gør med frisk og rå fisk af den ypperste kvalitet.

De små kuber af fisk – eller tofu, hvis du hellere spiser helt plantebaseret – vendes i forskellige slags dressinger i selskab med ris, grøntsager, tang, ingefær og andre asiatisk inspirerede følgesvende.

Netop den smagsmæssige profil, der til forveksling minder om sushi, har fået poké-fænomenet til at eksplodere på få år i en by, der elsker rå fisk på japansk manér.

Hos Maui Poké kan du sammensætte din egen ”bowl” frit fra den sultne fantasi, eller i stedet bestille en af husets signaturkombinationer, hvis indhold skifter i takt med sæsonens udbud af friske råvarer.

Kontakt: www.mauicph.com
Placering: Ravnsborggade 14, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af MAUI (@mauicph) den

Grisen

Vi lever i en tid, hvor den danske sang muligvis ikke længere er en blond pige. Må vi foreslå et alternativ: Den danske sang er en bøfsandwich fanget i et sovseskybrud.

I hvert fald får Grisens bud på guldhornene i madform os til at synge af rendyrket lykke. (Eller også er det bare vores kranspulsårer, der skriger på nåde!?)

Grisen har siden åbningen i 2015 været med til at gøre dansk retromad til en af Københavns hotteste spiser, og det skyldes ikke kun en nostalgisk indretning komplet med mormorplatter og rødternede duge, men også en skamløs søgen efter den hårfine grænse mellem ”uimodståeligt” og ”upassende”.

Den balancerer Grisen ubesværet på med hjemmelavede og sovseindhyllede udgaver af den klassiske bøf-, flæskestegs- og frikadelle-sandwich overhældt med brun sovs, bearnaise eller en kombi af begge.

Er du mere til en bøf-ude-af-bollen-anretning, er husets ”Møllehjul” et must-try: En hakket oksebøf omkranset af sprøde fritter iklædt remoulade, brun sovs, ketchup og løg i rå og ristet form.

Med andre ord: Det danske grillkøkkens svar på en buddhistisk mandala med mindst lige stå stærke, nærreligiøse kræfter.

Kontakt: www.grisengrillbar.dk
Placering: Fredensgade 5, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Grisen (@grisengrillbar) den

GAO Dumpling Bar

Der er ikke noget, der slår følelsen af at modtage god, gammeldags pakkepost. Men hvem siger, at dejen skal være lavet af pap og papir?

Vores yndlingspakkepost er derimod asiatiske dumplings fra GAO i Blågårdsgade.

De ryger direkte gennem brevsprækken og ned i mavesækken, hvor de får selskab af hvidløgsristet bok choy, spicy agurkesalat, dybstegt tofu og lun grøntsagssuppe.

Hos GAO laver de dumplings efter traditionelle, kinesiske foreskrifter: Foldet, rullet og klemt sammen til perfektion. Du sammensætter selv en menu ud fra sultens styrke, samt hvorvidt du er til dejpakker fyldt med kylling, svin, kød eller grøntsager.

Det koster lidt over en halv hundredemand for seks dumplings, og du kan sagtens spise 12. Tro os, vi taler af erfaring. Dog kan du også snildt nøjes med 6 stk., hvis du upgrader med en eller flere af de delikate side orders.

Indretningsstilen hos GAO er minimalistisk på den skandinaviske måde, og hvis du ikke scorer en af de få pladser i dumplingkælderen eller ved gadens langborde, kan du heldigvis bestille det hele to go.

Kontakt: www.gaodumpling,com
Placering: Blågårdsgade 3, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af GAO Dumpling Bar (@gaodumpling) den

Hooked

Hooked har sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

Den søstærke succeshistorie startede med en food truck, som sidenhen udviklede sig til en fysisk butik på Nørrebrogade tæt ved Assistens Kirkegård.

Siden da er det gået stærkt, og nu er endnu en stor Hooked på vej på Halmtorvet på Vesterbro, ligesom fiskefolkene tog sidste års Roskilde Festival med storm og en hummerhungrende kø af småstøvede koncertgængere til følge.

Bag Hooked står et firkløver af unge mænd, som har spottet et hul i markedet for alle os, der elsker fisk, men hverken vil have friturefingre fra køledisken eller spendere en formue på søtunge walewska på byens finere restauranter.

Hooked er lig med uformel, uprætentiøs og hamrende velsmagende seafood serveret på den helt rigtige måde med gammeldags madpapir og papbakker fyldt med tykskårne, grovsaltede fritter som akkompagnement.

Kontakt: www.gethooked.dk
Placering: Nørrebrogade 59, 2200 København N

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hooked – Seafood Kitchen (@hookedkbh) den

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram