MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skybar, lækre hoteller og arkitektoniske perler: Ørestad kan mere end du tror 

Af Henrik Thierlein
8Tallet i Ørestad. Foto: Henrik Thierlein
8Tallet i Ørestad. Foto: Henrik Thierlein

En til tider udskældt bydel bygget op om kanaler, natur og ultramoderne arkitektur har de senere år taget endnu mere form, og en tur derud i dag vidner om spændende koncepter, når det kommer til bespisning, overnatning og arkitekturperler på en metro tur-retur. 

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein, en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år.

Du kan læse flere af hans guides til København og resten af landet her.

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til oplevelser på kanten af Naturpark Amager, der som en fem kilometer lang og kun en halv kilometer bred slange, bugter sig gennem den markante arkitektur helt ud til, hvor køer, heste og får vender!

Pak weekendtasken, eller smut herud på en dagstur med metroen, for hver metrostop byder på en ny overraskelse i de fire bydele, der starter med Ørestad Nord og slutter naturligt i Ørestad Syd.

DR Koncerthuset. Foto: Henrik Thierlein

To arkitektoniske perler

Vi kan lige så godt kaste os ud i det. Jeg er sulten, men denne gang er det efter arkitektur, maden må vente lidt.

Jeg er stået af ved Islands Brygge metrostop for at begive mig i retningen af DR Byen, for her langs kanalerne ligger turens første arkitekturperle af et rundt træbyggeri. Tietgenkollegiet er skabt af tegnestuen Lundgaard & Tranberg og er på min top 10 i byen sammen med næste markante byggeri her på gåturen gennem Ørestad Nord.

Jeg fortsætter langs kanalerne, og pludselig lyser en kæmpe koboltblå kube op, som en blåfrossen isblok, som arkitekten har udtalt om sin genistreg. DR Koncerthuset er tegnet af den franske stjernearkitekt Jean Nouvel tilbage i 2009, og selve juvelen i bygningen er den imponerende koncertsal.

Her kan dagens kulturelle indspark nydes før eller efter check-in på Zoku Copenhagen. Konceptet er som små mini-lejligheder, når først du er kommet ud af elevatoren på øverste etage og forceret en mindre udgave af botanisk haves væksthuse med udsigt over Ørestad Nord. Maden er moderne og grøn, og jeg kunne godt se mig selv bo her en hel weekend på en lille staycation blot 5 minutter fra centrum.

Kays Købmand og Madbodega. Foto: PR

Tag med på madbodega

Ørestad City skal nu opleves, og jeg tager de kun tre stop videre til Ørestad station. Fordelen ved metroen er, at den er hævet over terræn, og dermed er det den perfekte sightseeing-tur med god udsigt fra togene og især perronerne, når man stiger ud. Jeg er nu blevet sulten, og denne gang er det rent faktisk efter et måltid. 

Kays Købmand og Madbodega rammer den helt rigtige internationale ånd, man som beboer eller besøgende har lyst til at opsøge herude. De lokale køber surdejsbrød og delikatesser, og vi andre sætter os godt tilrette i madbodegaen for morgenmad, frokost og i weekenden endda til middag med Kays fem serveringer. Rent smovs her i kontorhuset HUB1 ved kanalen. 

The boy next door længere nede ad kanalen hedder Nabo og er en light version af Kays uden at gå på kompromis. Lette retter, kage og kaffe og pragtfuldt glaslokale med højt til loftet, når man har brug for et behageligt stop midt i al arkitekturen. 

Men vi er jo ikke kun kommet herud for kun at spise, men også for at opleve, og er du som jeg til arkitektur, så er du havnet det helt rigtige sted. Danmarks arkitekt-darling number one Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG har tegnet VM-Husene og naboen Bjerget, kåret som verdens bedste boligbyggeri, og det ses, når man betragter de hængende villahaver i op til 10-11 etagers højde. 

AC Hotel Bella Sky. Foto: PR

Som at være i New York eller Bangkok

Nu vi er tæt på metrostop Bella Center, er det tid til at spise eller også at bo i Ørestads mest markante byggeri. Som en moderne, smal og asymmetrisk triumfbue står AC Hotel Bella Sky og stræber mod himlen. Verdens skæveste hotel kalder 3XN arkitekterne det selv. 

Skævt eller ej, jeg checker ind, og man kan vælge mellem vue mod byen eller mod Amager Fælled. Hotellet råder over hele to restauranter, og stilen kunne ikke være mere forskellig. På toppen, ja hele 76 meter oppe, ligger Sukaiba Copenhagen med asiatiske serveringer og i omgivelser, der leder tankerne hen på en skyskraberrestaurant i Bangkok, New York eller Dubai. 

Restaurant Sukaiba. Foto: Henrik Thierlein

På et indskudt niveau i den imponerende stueetage er Restaurant Basalt derimod gået i den nordiske retning, og det er et virkeligt godt alternativ til de asiatiske noter mod skyerne på Sky. Her leges med ilden og mad over bål. Forvent røg, grill, hele fisk, signatursnobrødet med brunet smør og stedets egen Københavnerstang. Hvis du ikke valgte asiatisk, så er du velkommen efter Basalt-måltidet til at tage din cocktail med udsigt over byen.

Nabohotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers med det sorte tårn har modtaget flere bæredygtighedspriser, så som World’s Greenest Hotel og Most Cutting Edge Green Hotel in the World og rummer Restaurant Bark i det imponerende atrium og er et fint stop før en koncert hos naboen Royal Arena eller gå en tur rundt om tegnestue 3XN’s markante nordiske, bølgende og semitransparent facade på multiarenaen.

Det er som om, at Ørestad er hjem for flest hoteller per indbygger i en bydel med kun lidt over 21.000. Så der er ingen undskyldning for ikke at overnatte herude. Ibis Styles Copenhagen Ørestad er nyeste dreng i klassen, ja i hele Norden.

Bygningen er tegnet af danske Holscher Nordberg, og selv lavpriskoncept CABINN Metro Hotel her i Ørestad har fået en ordentlig arkitektur-overhaling af den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind med et genialt grafisk ydre her på Arne Jacobsens Allé meget apropos.

Brasseriet 8Tallet. Foto: PR

Sidste stop i Ørestad

Vi slutter tour de Ørestad af med at besøge Ørestad Syd, metroens sidste stop før du havner i vaskehallen, om du falder i søvn på det ene stop. Her er turens tredje arkitekturperle af Bjarke Ingels og BIG, nemlig bebyggelsen 8Tallet med Brasseriet 8Tallet med udsigt til naturen. Huset bindes sammen af en cirka en kilometer lang gangsti, som snor sig langs facaderne i en dobbelt sløjfe formet som, ja et 8tal.

Før du rammer turens sidste anbefalinger, så smut lige en tur forbi Konsjös ved kanalen til en coffee to go før gåturen videre eller for specialiteter, vin og øko-brød med hjem. 

Så er det tid til de store åbne vidder, nemlig Fælledens enorme savanne. Her er elefanter og tigere blot skiftet ud med rådyr, får, ræve og kvæg ude på Kalvebod Fælled. Traktørstedet Vestamager er på kanten af alle herlighederne og et godt sted at tanke op før gåturen, fulgereservatet, hestefolden og Naturcenter Amagers mange aktiviteter året rundt.    

Ørestad tur-retur er ved at være færdig, og jeg vil inderligt håbe, at mange vil finde vej herud for de spændende arkitekturperler, de mange kultur- og hoteludbud, samt små og store gastronomiske tilbud, som faktisk er en tur værd. 

Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram for tips og inspiration

Del artikel

Andre læser også