Haft en god ferie? Husk backup af feriebillederne, København!

Skrevet af: Martin Jørgensen

De fleste af os har en tendens til at tage cirka tusind forskellige billeder på vores sommerferie – men rigtig mange af os glemmer også at tage en backup af de smukke, sjove og skønne feriebilleder, som derfor går tabt, hvis uheldet er ude, og mobilen går i stykker eller computeren bliver stjålet.

Og det er en skam, for det er super nemt at tage en backup af sine filer, så de ligger trygt og godt på en server, indtil du får lyst til at gense de tusind billeder med ishungrende børn på Bakken, den propfyldte strand i Hornbæk, svømmeturen på Bryggen eller turen til nogle lidt mere eksotiske himmelstrøg.

Vær digital med resten af København

København er en meget digital by med meget digitale indbyggere – men selvom den digitale udvikling går stærkt, og vi gerne følger med udviklingen, vil vi alligevel gerne bevare vores digitale minder for altid. Derfor er en backup-tjeneste et oplagt valg til den digitale københavner, der gerne vil bevare feriebillederne på et sikkert sted, hvor de nemt og hurtigt kan findes frem igen.

Vælg den rigtige backup-tjeneste

Når du hører ordet backup, sidder du måske og tænker på, hvor sikkert det er at opbevare sine dyrebare billeder i skyen. De fleste husker måske, at en række amerikanske skuespillere fik lækket dybt private billeder fra cloud-baserede tjenester for år tilbage. Sikkerheden hos de fleste cloud-baserede tjenester er heldigvis i top, men du kan beskytte dig selv endnu mere ved at vælge en tjeneste, der er placeret i Europa. I særdeleshed er Norge et stærkt land at opbevare data i.

Ikke nok med, at du får en hurtigere hastighed ved upload/download af dine filer, er de også beskyttet under den meget strenge norske lovgivning, der indeholder vigtige tiltag til beskyttelse af EU-borgeres personlige oplysninger. Hvis du vælger en backup-tjeneste, der f.eks. er placeret i USA, kan du ikke vide dig helt så sikker på, hvordan dine oplysninger og filer opbevares og hvem, der har adgang til dem.

 

Et dansk alternativ til de største skytjenester

Kigger du inden for landets grænser efter en tjeneste, kan du tjekke Onlime.dk. Hos Onlime bliver der sørget ekstra godt for dine oplysninger og vigtige filer eller smukke feriebilleder. Med servere i Norge, er risikoen minimeret for, at uvedkommende får adgang til dine filer uden din viden.

De største og mest kendte tjenester kender du nok allerede. Men størrelse og markedsandel er nødvendigvis ikke en fordel, hvorfor det tit kan betale sig at kigge sig for en ekstra gang. Med en lokal tjeneste får du også mere nærhed samt en hurtigere kundeservice på dansk, hvilket kan være en stor fordel, hvis der er tekniske problemer som skal udredes.

Det er helt oplagt at bruge den sidste del af ferien på at få opsat en god backup, så du har sikret dine feriebilleder de næste mange år.