Kun kvinder på programmet: København får ny endagsfestival

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Til september får København en helt ny mini-festival. Den hedder Hej Søster Fest og kommer til at finde sted på spillestedet Store Vega på Vesterbro.

Bag festivalen står sangerinden Fallulah, som med et ønske om at fejre søstersolidaritet, har udvalgt et line-up udelukkende bestående af kvindelige musikere.

Om initiativet udtaler Fallulah:

”Vores hovedfokus med Hej Søster Fest bliver ikke at skabe en offentlig debat om køn i kultur. Vi ønsker at lade musikken tale og vise, at kvindelige kunstnere kan trække masser af opmærksomhed, sælge billetter og trives virkelig godt i et miljø, hvor fællesskabet er i front.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Hej Søster (@hejsoester) den

Læs også: Vilde navne: Se Tivolis program for Fredagsrock 2019

Stærkt line-up

Hej Søster Fest har ikke fokus på en bestemt genre, men byder derimod på både rock, pop og r&b.

På scenen kan du opleve Soleima, Nelson Can, Ida Red, Iris Gold og Marie Key samt DJs og upcoming kvindelige artister fra SheCanPlay.

Når man skal danse hele aftenen, kræver det energi. Derfor vil der også være madboder at finde til festivalen, og så kan du købe Hej Søster-merchandise, hvis du vil vise, at du støtter det søstersolidariske initiativ.

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Startede med en playlist

Udover at være en reference til den danske musiker Trilles album af samme navn fra 1975 er Hej Søster et fællesskab, som begyndte at spire i 2018. Her så Fallulah en opgørelse over de mest spillede kunstnere i dansk radio og bed mærke i, at ingen kvindelige musikere var at finde på listen.

Derfor skabte hun en playlist på Spotify fuld af musik leveret af kvindelige danske kunstnere. Playlistens popularitet voksede og udviklede sig til en bevægelse og en webshop, og Hej Søster har sågar en podcast på vej.

Hej Søster Fest løber af stablen lørdag den 14. september 2019, og billetter koster 310 kr. per stk.

Både kvinder OG mænd er naturligvis velkomne som gæster.

Hvad: Hej Søster Fest
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, København V
Hvornår: Lørdag 14. september 2019 kl. 18. Dørene åbner kl. 17
Hvor meget: 310 kr.

Hvordan: Læs mere og køb billet her