Hvordan sikrer du god mad gang på gang?

Skrevet af: Redaktionen

Ingredienser er naturligvis vigtige, men når alt kommer til alt, handler det om især én ting: Udstyr. Kort fortalt kan man sige, man kan dele madlavning op i følgende stadier og sektioner:

  • Ingredienser
  • Kokkens færdigheder og erfaring
  • Udstyret
  • Præsentation af maden

Der findes sikkert flere aspekter, men ovenstående er essentielle for en god oplevelse af maden. Ingredienser skal selvfølgelig være friske og gerne passe til årstiden.

På den måde er du i hvert fald sikker på, du får så meget smag som muligt for pengene. Derudover gør du også en stor tjeneste for klimaet, da sæsonvarer er klart de mest grønne produkter at købe.

Du kommer ikke udenom, at dine erfaringer og færdigheder som kok er essentielle for god mad. Når man kender til, hvilke varer som passer godt sammen, og ikke mindst hvordan de skal tilberedes, jamen så opnår du et godt resultat.

Dog hænger dine egne færdigheder uomtvisteligt sammen med udstyret. Har du noget dårligt udstyr, kan dine færdigheder være ligegyldige.

For eksempel en god urtekniv kan gøre underværker i køkkenet, og sikre dig lækker mad. Omvendt kan dårlige køkkenknive være din værste fjende i køkkenet.

Vi kommer nemlig ikke udenom, at godt udstyr altid er vigtigt. En nybegynder kan nemlig blive hjulpet rigtig godt på vej, hvis der er nogle værktøjer i god kvalitet at finde i køkkenet.

På den måde bliver læringskurven nemmere at have med at gøre. Du kan lære meget mere om godt værktøj til køkkenet i form af køkkenknive på gastrotools.

Råvare, færdigheder og udstyr betyder rigtig meget, men du kommer ikke udenom præsentationen

Du kender det sikkert allerede selv. Ser maden ikke pæn ud eller måske decideret ulækker, er du mere tilbøjelig til ikke at ville spise det.

Derudover kan det være, den præcis samme ret du fik på den ferie i Spanien bare ikke smager lige så godt herhjemme i Danmark. Pointen er, at præsentation og atmosfære betyder alt.

Lige præcis derfor fokuserer alle de kendte Michelin restauranter også mere og mere på selve oplevelsen i stedet for blot maden og ingredienserne. Formår du at gøre maden spændende, flot og måske endda artistisk, jamen så sikrer du næsten helt automatisk god og velsmagende mad.

Fundamentet i form af udstyr, færdigheder og råvare skal naturligvis være i orden, men det hele handler om de små detaljer. Prikken over i’et. Kald det, hvad du vil. Madoplevelse er en helt anden i dag, end det engang var.