MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For alle sukkergrise: Kom med til Flødekagefredag

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

Glad for kager?

Perfekt, det er MigogKbh også.

Det er Meyers Bageri også, og netop i dag introducerer de en helt ny tradition: Flødekagefredag.

Foto Meyers Instagram

Ny flødekage hver måned

Fredage er gode, men fra i dag af bliver de lige en tand bedre.

Den første fredag hver måned sætter Meyers Bageri en ny flødekage på programmet, som kun kan fås hver fredag måneden ud.

Kagerne henter næring i Danmarks stolte flødekagetraditioner, men vil også stikke en smule af i forskellige retninger.

I spidsen for tilblivelsen af vores flødekager står et lille team af dygtige håndværkskonditorer anført af Freja Krarup.

Freja slog sine folder hos Bojesen og Svinkløv Badehotel, inden hun kom til Meyers i starten af 2021.

Her har hun testet, bagt, pisket (kun fløden, bevares) og lagt planer for den lille flødefest, de nu tager hul på.

En sirligt pisket, dansk tradition

Danmark er muligvis et lille land, men når det kommer til søde sager, har danskerne ikke været bleg for at sætte dagsordenen internationalt.

Der er trods alt en grund til at det, vi kalder ’wienerbrød’, hedder ’Danish’ i resten af verden, og at turister fra fjerne afkroge ikke kan forlade kongeriget uden en bøtte ’Butter Cookies’ i bagagen.

Men her til lands kan vi også tage æren for tilblivelsen af endnu slags kagekunst.

Et konditorhåndværk, som endda desværre lidt er ved at gå i glemmebogen: Flødeskumskagerne.

Mødet mellem sirligt pisket, silkeblød fløde og sprøde, bagte elementer gjorde sit indtog i starten af 1900-tallet, og fik borgerskabet til at flokkes mod konditorierne.

Senere blev flødeskumskagen fast inventar på kaffebordet i de danske hjem, og lur os, om ikke også nogle af dine bedste flødekageminder trækker tråde til barndommens besøg hos bedsteforældrene.

Foto Meyers Bageri Instagram

I marts tager Meyers Tivolikagen under kærlig behandling.

Deres udgave bygges op omkring en skør, smørbaseret mandelmørdej, en pivfrisk flødecreme og en sprødbagt marengs dyppet i æggesnaps.

Hvor Tivolikagen traditionelt er fyldt med æblekompot, fyldes deres forårsbebuder med syrligt-søde rabarber, hvis sirup dernæst danner grundlag for den ikoniske spiral på toppen.

Hvad: Flødekagefredag
Hvor: Meyers Bageri på Nørrebro, Østerbro og Amager, i København K samt hos Meyers Deli på Frederiksberg
Hvornår: Hver fredag
Hvor meget: 42 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram