Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto

”Har du prøvet Pasta La Pasta”, spurgte en god bekendt mig på Facebook, efter jeg for nylig hyldede en lille flok italieneres rendyrkede pastamagi i Lyngby Storcenter.

”Nej?!” måtte jeg svare undrende og næsten ængstelig.

For hvordan pokker var det dog lykkedes mig at gå glip af – hvad jeg allerede nu godt kan afsløre er – Københavns vel nok bedste takeaway-pasta-oplevelse?

En royal verdensmester, en restaurantekspert og to italienere fra Era Ora

Pasta la Pasta åbnede i starten af september 2018, og bag konceptet står de to hovedkræfter, Martin Bøie Ipsen og Morten Paaske Christensen.

Martin har tidligere drevet den hedengangne Restaurant Ergo i Gothersgade, og har sidenhen været et velkendt ansigt i det københavnske natte- og restaurationsliv.

Morten har et gastronomisk CV af den mildest talt imponerende slags: Udlært fra Michelin-restauranten Formel B på Frederiksberg, vinder af VM for unge kokke med U25-landsholdet for en håndfuld år tilbage og kok på 3-stjernede Alinea i Chicago.

Nåh ja, så har Morten også lavet italiensk mad ved en vulkan på Sicilien OG været kok for Kronprins Frederik.

Læs også: De 10 bedste italienske restauranter i København

Morten Paaske Christensen (tv) og Martin Bøie Ipsen står bag Pasta La Pasta. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Resten af teamet består af Domenico og Giulia, som har arbejdet henholdsvis syv og tre år på Michelin-klassikeren Era Ora på Christianshavn, som sidste år blevet kåret til verdens bedste italienske restaurant uden for Italien af magasinet Gambero Rosso.

Så er kvalitetsniveauet ligesom lagt.

Et højteknologisk miniaturekøkken

Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Læs også: Du får den vildeste pastaoplevelse i… Lyngby Storcenter?!

Og så er der køkkenet. Det lille bitte og åbne køkken ligner snarere noget fra en gourmetrestaurant end en gå-hjem-og-spis-biks.

(Ret skal være ret: Du kan faktisk også indtage din mad ved et af højbordene i pastakælderen.)

I køkkenet hersker skarpe linjer, pletfri orden og masser af fintunet teknologi.

Specielle pastagrave fyldt med boblende vand er indstillet til at koge forskellige typer pasta på et præcist antal sekunder. I et køleskab står alle takeaway-drikkevarer i farveorden og med etiketterne vendt samme vej.

Intet er overladt til tilfældighederne.

Parmesancreme, trøffel og dehydrerede tomater

Pyha, det var alligevel meget, man kunne skrive, før man overhovedet nåede til det, det hele drejer sig om: Pastaen.

Den er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med. Den laves frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Det lyder måske ikke som det mest bæredygtige udgangspunkt i disse transportbevidste klimatider, men til gengæld smager det helt i gennem guddommeligt, og så prøver Pasta La Pasta at kompensere med emballage, der er biobrydeligt uden at gå på kompromis med den visuelle lækkerhedsfaktor.

Læs også: De 10 bedste gourmetrestauranter i København

Kokketeamet har – med Morten i spidsen – forsøgt at inddrage teknikker og viden fra Michelin-universet for at hæve den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

Det resulterer bl.a. i små, takkede pastapuder kaldet ’plin’ med cremet parmesansauce og sort trøffel, samt ’fagottini’-miniature-pastapakker fyldt med rosmarinkrydret ’lardo’-svinefedt.

For ikke at nævne en bolognese, som du aldrig har fået den før.

Det langtidstilberedte oksekød toppes med dadeltomater dehydreret ved 65 grader i 5-6 timer for at opnå den perfekte karamelliseringsgrad. Naturligvis!

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Store ambitioner og fair priser

”Pasta med Michelin-drys lyder fænomenalt, men er det så ikke også stjernedyrt?” tænker du måske.

Nej, faktisk ikke. Alle pastaretterne hos Pasta La Pasta ligger lige omkring en hundredelap.

Herudover kan du få en række små småretter kaldet ‘piccola’ i prislejet 30 til 55 kr.

Af dem kan især en sublim, lufttørret trøffelskinke i papirtynde skiver og de håndrullede, piemontesiske grissini-stænger med rosmarin varmt anbefales.

Forskellige slags ‘piccola’ fra Pasta La Pasta. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Alt i alt virker det hele uhyre gennemtænkt og nøje velovervejet hos Pasta La Pasta.

Det er der ikke noget at sige til, for ambitionerne hedder kort og godt ’verdensherredømmet’.

Først tager de København, dernæst resten af Danmark og så vil de kigge ud over landets grænser.

Én ting er sikkert: Vi hepper på Pasta La Pasta hele vejen.

Hvad: Pasta La Pasta
Hvor: Ny Østergade 5, 1101 København K
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 11-21. Lukket søndag.
Hvor meget: 100 kr. plus/minus for en hovedret
Hvordan: www.pastalapasta.com

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info