Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto
Trøffelfest i Ny Østergade. Foto: Kaspar Mørk Arianto

”Har du prøvet Pasta La Pasta”, spurgte en god bekendt mig på Facebook, efter jeg for nylig hyldede en lille flok italieneres rendyrkede pastamagi i Lyngby Storcenter.

”Nej?!” måtte jeg svare undrende og næsten ængstelig.

For hvordan pokker var det dog lykkedes mig at gå glip af – hvad jeg allerede nu godt kan afsløre er – Københavns vel nok bedste takeaway-pasta-oplevelse?

En royal verdensmester, en restaurantekspert og to italienere fra Era Ora

Pasta la Pasta åbnede i starten af september 2018, og bag konceptet står de to hovedkræfter, Martin Bøie Ipsen og Morten Paaske Christensen.

Martin har tidligere drevet den hedengangne Restaurant Ergo i Gothersgade, og har sidenhen været et velkendt ansigt i det københavnske natte- og restaurationsliv.

Morten har et gastronomisk CV af den mildest talt imponerende slags: Udlært fra Michelin-restauranten Formel B på Frederiksberg, vinder af VM for unge kokke med U25-landsholdet for en håndfuld år tilbage og kok på 3-stjernede Alinea i Chicago.

Nåh ja, så har Morten også lavet italiensk mad ved en vulkan på Sicilien OG været kok for Kronprins Frederik.

Læs også: De 10 bedste italienske restauranter i København

Morten Paaske Christensen (tv) og Martin Bøie Ipsen står bag Pasta La Pasta. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Resten af teamet består af Domenico og Giulia, som har arbejdet henholdsvis syv og tre år på Michelin-klassikeren Era Ora på Christianshavn, som sidste år blevet kåret til verdens bedste italienske restaurant uden for Italien af magasinet Gambero Rosso.

Så er kvalitetsniveauet ligesom lagt.

Et højteknologisk miniaturekøkken

Det har taget over to år at udvikle konceptet til Pasta La Pasta, som har til huse i et lille, hengemt kælderlokale i Ny Østergade lige over for Café Victor.

Stilen er ’italiensk isbil anno 1950’ med grønne pastelfarver, glødepærer, farvestrålende Campari- og Parmigiano-plakater fra Støvlelandet og ikke mindst masser af italiensk marmor.

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Læs også: Du får den vildeste pastaoplevelse i… Lyngby Storcenter?!

Og så er der køkkenet. Det lille bitte og åbne køkken ligner snarere noget fra en gourmetrestaurant end en gå-hjem-og-spis-biks.

(Ret skal være ret: Du kan faktisk også indtage din mad ved et af højbordene i pastakælderen.)

I køkkenet hersker skarpe linjer, pletfri orden og masser af fintunet teknologi.

Specielle pastagrave fyldt med boblende vand er indstillet til at koge forskellige typer pasta på et præcist antal sekunder. I et køleskab står alle takeaway-drikkevarer i farveorden og med etiketterne vendt samme vej.

Intet er overladt til tilfældighederne.

Parmesancreme, trøffel og dehydrerede tomater

Pyha, det var alligevel meget, man kunne skrive, før man overhovedet nåede til det, det hele drejer sig om: Pastaen.

Den er håndlavet af en lille, lokal familie i Piemonte, som Pasta La Pasta har et tæt samarbejde med. Den laves frisk på bestilling og sendes med ekspresfart til København.

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Det lyder måske ikke som det mest bæredygtige udgangspunkt i disse transportbevidste klimatider, men til gengæld smager det helt i gennem guddommeligt, og så prøver Pasta La Pasta at kompensere med emballage, der er biobrydeligt uden at gå på kompromis med den visuelle lækkerhedsfaktor.

Læs også: De 10 bedste gourmetrestauranter i København

Kokketeamet har – med Morten i spidsen – forsøgt at inddrage teknikker og viden fra Michelin-universet for at hæve den klassiske og simple, italienske pasta til nye luftlag.

Det resulterer bl.a. i små, takkede pastapuder kaldet ’plin’ med cremet parmesansauce og sort trøffel, samt ’fagottini’-miniature-pastapakker fyldt med rosmarinkrydret ’lardo’-svinefedt.

For ikke at nævne en bolognese, som du aldrig har fået den før.

Det langtidstilberedte oksekød toppes med dadeltomater dehydreret ved 65 grader i 5-6 timer for at opnå den perfekte karamelliseringsgrad. Naturligvis!

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Store ambitioner og fair priser

”Pasta med Michelin-drys lyder fænomenalt, men er det så ikke også stjernedyrt?” tænker du måske.

Nej, faktisk ikke. Alle pastaretterne hos Pasta La Pasta ligger lige omkring en hundredelap.

Herudover kan du få en række små småretter kaldet ‘piccola’ i prislejet 30 til 55 kr.

Af dem kan især en sublim, lufttørret trøffelskinke i papirtynde skiver og de håndrullede, piemontesiske grissini-stænger med rosmarin varmt anbefales.

Forskellige slags ‘piccola’ fra Pasta La Pasta. Foto: Kaspar Mørk Arianto

Alt i alt virker det hele uhyre gennemtænkt og nøje velovervejet hos Pasta La Pasta.

Det er der ikke noget at sige til, for ambitionerne hedder kort og godt ’verdensherredømmet’.

Først tager de København, dernæst resten af Danmark og så vil de kigge ud over landets grænser.

Én ting er sikkert: Vi hepper på Pasta La Pasta hele vejen.

Hvad: Pasta La Pasta
Hvor: Ny Østergade 5, 1101 København K
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 11-21. Lukket søndag.
Hvor meget: 100 kr. plus/minus for en hovedret
Hvordan: www.pastalapasta.com

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram