Reddet efter brand: Nu genopstår smørrebrøds-institution

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Palægade Foto Rasmus Kramer Schou
Palægade Foto Rasmus Kramer Schou

Én ulykke kommer sjældent alene, og efter mørket kommer lyset.

Mange gode ordsprog passer på byens muligvis mest populære smørrebrødsrestaurant, der i år både har været igennem en mere eller mindre altødelæggende brand og en efterfølgende konkurs.

Nu er de snart klar til igen at åbne dørene til godt smørrebrød – og det bliver bedre end nogensinde.

Foto: Restaurant Palægade Facebook side

Rejser sig fra asken

Så du også de voldsomme billeder efter branden på Palægade tilbage i marts, så var det lige før, at det skar i hjertet.

Åh, alle de gode stykker smørrebrød, der er blevet indtaget i de lokaler.

Nu er der heldigvis lysere tider i sigte, for efter en gennemgående renovering er restauranten klar til igen at byde indenfor, så snart situationen tillader det.

”Hvis man skal nævne noget godt ved denne her situation, så har vi jo fået lov til at indrette restauranten på ny.

Vi har haft et par år til at se hvad der fungerer, og hvad der ikke gør, så vi har kunne lave lidt om på planløsningen,” fortæller medejer og køkkenchef, Kristian Arpe-Møller, mens han viser rundt i de ”nye” lokaler.

Og flot er her altså blevet, og vi glæder os allerede til at sætte os til rette igen snart.

Det ville være synd at sige, at 2020 har været et ægte godt år, hvis man er restauratør, og det har Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen virkelig måtte sande.

Først indbrud i vinkælderen på Formel B på Vesterbrogade, så brand og en konkurs på Palægade til at runde af med, men nu kan det vist kun gå én vej.

Køkkenchef og medejer, Kristian Arpe-Møller. Foto Mathilde Mågård Hansen

Testkøkkenet kører på fuldt tryk

”Vi har testet og testet i køkkenet de sidste mange måneder,” forklarer Kristian Arpe-Møller, mens MigogKbh får en rundtur i køkkenet på Palægade, hvor magien sker.

”Når det handler om smørrebrød, så er selve rugbrødet virkelig vigtigt for mig. Det skal bare sidde lige i skabet.

Det skal resten selvfølgelig også, men rugbrødet er et afgørende element.”

”Vi sætter de ting på menuen, som vi godt selv kan lide at spise.

Vi har jo for eksempel alle sammen lavet mange, mange portioner remoulade gennem årene, og vi ved lige præcis, hvordan vi gerne selv vil have den – og sådan bliver den.”

Foto PR

Samler de bedste tropper

Når Palægade igen får lov til at åbne, så bliver det uden de tidligere værter, Simon Olesen og Rasmus Amdi Larsen, samt smørrebrødsjomfru, Karina Pedersen.

”Vi har samlet de bedste fra egne rækker. Kokke og tjenere, der er uddannet på vores egne restauranter, så vi i forvejen kender deres tårnhøje niveau,” fortæller Kristian Arpe-Møller.

”Kort sagt så glæder vi os bare helt vildt til at fylde restauranten med glade gæster igen. Det er jo derfor, vi er her.

Samtidig har vi også haft god tid til at teste hele menuen igennem, og målet er, at det bliver bedre end nogensinde,” slutter han.

Vi kan slet ikke vente til, vi igen kan sidde hos Palægade og nyde et godt stykke smørrebrød og en snaps uden de store bekymringer i livet – og helst med Corona langt bag os.

Indtil da kan du støtte restauranten ved at købe et gavekort lige her.

Hvad: Restaurant Palægade genåbner
Hvor: Palægade 8, 1261 København K
Hvornår: Ultimo januar 2021 (eller når restauranterne må åbne)

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram