Sæsonen er startet: Her er fem bud på Københavns bedste skaldyrsfade

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Almanak
Foto Almanak

Sæsonen for skaldyr er startet, og København bugner af jomfruhummere og pil-selv rejer.

Og den trend er vi helt med på, for der findes ikke noget meget bedre skønne skaldyr, der ovenikøbet er i sæson.

Vi har udvalgt fem fremragende skaldyrsfade i byen, der uden tvivl kan tilfredsstille selv den værste sult efter de skønne sager.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her


Ristorante L’Imperatore Skalddyrsfad København PR Foto

Ristorante L’Imperatore

På Østerbro ligger en vaskeægte familierestaurant taget direkte fra Sicilien.

L’Imperatores helt store signatur slagnummer er et af byens absolut vildeste skalddyrsfade.

Det hedder ‘Grigliata Imperiale’ og skiller sig ud ved at være en varm servering.

Retten er udviklet over tre år og er nu en stor opsats i to etager af grillede skaldyr: Hummer, jomfruhummer, røde kæmperejer, taskekrabber, krabbeklør, krebs og røde rejer i hvidløg.

Alt sammen serveret med aioli salsa rosa og grillede citroner – og med dramatisk røg strømmende ned over bordet, når den bliver serveret.

Hvor: Olufsvej 2, Østerbro
Hvor meget: Skalddyrsfad 799 kr. for to personer
Hvordan: Læs mere lige her


Restaurant Barr Foto Instagram

Restaurant Barr

Thorsten Schmidt og resten af det seje team fra Barr har også – for første gang nogensinde – disket op med et lækkert skaldyrsfad.

Hop ombord i deres sommermenu, hvor I starter med en grøn salat med sprød frillicesalat, dressing af flækærter, birkes, syltede agurker og grønne jordbær.

Herefter er der dagens udvalg af blød- og skaldyr – altid dagsfriske, så der er kun et vis antal fade hver dag. Smag bl.a. østers, rejer, muslinger, krabbe, hummer og sprødestegte fjordrejer. Der er også mulighed for tilkøb af caviar til en meget favorabel pris.

Barr har netop renoveret deres udendørs terrasse, og udsigten er mindst lige så fantastisk som maden (og vinen).

Hvor: Strandgade 93, 1401 København K
Hvor meget: 775 kr. pr. person inkl. forret
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også Fra fisk til kulturmagnet: Ikonisk bygning genopstår som nyt trækplaster


Restaurant Hummer Foto Restaurant Hummer Facebook

Restaurant Hummer

Hos Hummer får du både den gode stemning fra Nyhavn og et vanvittig godt skaldyrsfad.

De er nemlig – som navnet let antyder – ikke helt dårlige til det med fisk og især skaldyr.

Kast dig ud i deres skaldyrsfad ”Royale” med hummer, 2 slags østers, krabbe, jomfruhummer, rosé rejer, blåmuslinger, hjertemuslinger og kammusling.

Gå all in og tilføj 30 gr. Caviar for 400 kr. ekstra.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K
Hvor meget: 700,- pr. person (min. 2 personer.)
Hvordan: Læs mere og se resten af menuen her


Almanak Foto PR

Almanak

Denne sommer har Almanak skruet ekstra op for serveringen på terrassen direkte ned til vandet.

Besøg deres nye champagnebar med lyden af skvulp mod havnekanten, og sæt dig til rette på terrassen med et overdådigt skaldyrsfad.

Køkkenchefen, Christian Hoffman, har fundet det bedste frem fra havet på Almanaks Skaldyrsfad med Gillardeau Østers med hindbær vinaigrette og skalotteløg, pil selv rejer med grillet citron, rimmede kammuslinger med geranium, grillede jomfruhummere med løvstikkesmør og citronskal, kogt dansk hummer, krabbekløer kogt med estragon og dild.

På siden serveres der friskbagt surdejsbrød, dildmayonnaise, cremefraiche med citron og sommer salat.

Hvor: Havnegade 44, 1058 København K
Hvor meget: 500 kr. pr. person – min. 2 personer. Serveres både til frokost og aften.
Hvordan: Se meget mere her

Læs også Lola sommer pop-up: Det spicy køkken udvider og rykker til ny bydel


Cofoco Foto PR

Les Trois Cochons

På charmerende Værnedamsvej kan du også få et helt udmærket skaldyrsfad – et “Plateau de fruits de mer et légumes” eller skaldyr- og grøntsagsfad som vi ville sige på dansk.

Det er Cofoco-favoritten, der disker op med alverdens lækre sager. Giv dig i kast med østers, blinis med rogn, jomfruhummer, rejer, krabbeklør, blåmuslinger, tuntatar, crudités & grillet surdejsbrød m.m.

Stemningen er tyvstjålet direkte fra en fransk bistro, og der er altid højt humør allerede fra morgenstunden.

Skaldyrsfadet på Les Trois Cochons er på kortet fra uge 24, så der er allerede lidt at glæde sig til.

Hvor: Værnedamsvej 10, 1619 Copenhagen V
Hvor meget: 650 kr. (nok til to personer)
Hvordan: Læs mere her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro



Foto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.