Støtte midt i krisen: René Redzepi og Noma sender penge til tidligere ansatte

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Noma har allerede været en uerstattelig løftestang for dansk gastronomi.

De bærer simpelthen meget af skylden for, at København og Danmark har et af verdens mest interessante lande at spise i.

Nu gør de endnu en tjeneste for gastronomi.

Hjælpen er på vej

Restaurantbranchen er nemlig virkelig ramt af Covid-19 og mange kæmper for at holde deres steder fra konkurs.

I andre lande, der ikke har et ligeså velfunderet og gratis sundhedssystem som det danske, er der også folk, der kæmper med hospitalsregninger.

Derfor er René Redzepi på vegne af Noma gået på Instagram med en video, hvor han forklarede situationen – set fra hans øjne.

Læs også: Gode nyheder: København får ny open-air biograf på taget af Cinemateket

Tidligere ansatte kan søge

“Her i Danmark, kan vi søge om støtte hos den danske regering, og det hjælper virkelig i den her situation. Mange af vores gæster har også købt gavekort til Noma, så nu føler vi, at vi har styr på den finansielle situation for resten af 2020,” fortæller han i videoen.

“Derfor går vi nu ind i næste fase, hvor vi kan forsøge at planlægge for fremtiden, selvom det er svært i disse tider.”

“Vi vil på Noma også gerne hjælpe alle de Noma ansatte, der igennem de seneste 17 år har hjulpet os. Derfor har vi oprettet en hjælpefond, hvor tidligere Noma-ansatte kan søge om hjælp.”

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse

René har doneret alt ekstra

“Jeg har personlig doneret alt, hvad jeg havde ekstra til fonden, og vi har spurgt en gruppe af vores kære stamkunder, om de også ville donere. Så nu har vi en pulje penge, som kan sendes ud til jer, hvor pengene er ved at slippe op.”

“Hovedfokus vil være på sundhedsforsikring, så man i det mindste kan have det på plads.  Hvis I er i problemer og har arbejdet her hos Noma, så send os en mail på relief@noma.dk”

“Vi har ikke bunker af penge, men vi har, hvad vi har, og vi vil prøve at hjælpe så mange, vi kan. Jeg kan garantere, at jeg fortsat vil spørge omkring mig hos folk, der har lidt ekstra, om de vil give lidt til bunken.”

“Forbliv positive,” slutter René Redzepi videoen af med. Den er indtil videre set af 180.000 og har fået overvældende positive reaktioner i kommentarfeltet – også af branchens helt store stjerner som  blandt andre Jamie Oliver.

Se videoen lige her på Instagram.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.