Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nye folk ved roret: Tag på den skønneste gastro-sejltur med charmerende skib

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Sagafjord, PR
Foto: Sagafjord, PR

Ikke alle er klar over det, men tager man en smuttur fra København, kan man gå ombord på et charmerende, gammelt skib og sejle rundt i kønne omgivelser, mens man får serveret god mad.

Skibet bærer navnet Sagafjord, men sådan har det ikke altid været.

Det stammer fra Norge, hvor det for første gang stævnede ud i foråret 1957 som bil- og passagerfærgen Halsnøy.

Gastronomisk udviklingschef på Sagafjord, Marie Vedel. Foto: PR

Siden da har det blandt andet været moderskib for mini-ubåde, og i 1988 kom det til Danmark, hvor det blev ombygget til restaurantskib på Morsø Værft, og det var her, det fik navnet Sagafjord.

I dag sejler Sagafjord på Roskilde Fjord med egen besætning og personale i restaurant og køkken, og om lidt stævner den smukke, gamle skude ud til en ny sæson med ny besætning og et opgraderet menukort.

Nyd det nordiske køkken

Ombord på Sagafjord er den gode madoplevelse for alvor kommet i fokus, og det skyldes især, at Lars Nordmann og Marie Vedel er gået ombord som henholdsvis direktør og gastronomisk udviklingschef.

Marie Vedel er for mange madelskere et kendt ansigt, da hun også driver de populære spisesteder Grundsmag og Café Fjordliv i Roskilde.

Det nordiske køkken er gået ombord på Sagafjord. Foto: PR

Nu, hvor hun leder kabyssen på Sagafjord, kan passagererne ikke bare få en smuk tur på vandet, men også en enestående gastronomisk oplevelse.

Menuen er blevet løftet til et helt nyt niveau, og det nye nordiske køkken har for alvor fået lov at spille hovedrollen, lige som der er blevet kræset for en ny vinmenu med vin fra Suenson Vine.

En unik dag eller aften til søs

At gå ombord på Sagafjord er ikke som at træde ind på en almindelig restaurant.

Her på det gamle, smukt renoverede skib kan du mærke historien, og mens du spiser, og Sagafjord glider af sted på vandet, kan du nyde udsigten over fjorden.

PRISER OG INFO
Sagafjord sejler fra april til oktober, og turene varer fra 2 ½ – 4 ½ time afhængig af, hvilken sejlads du vælger.

Sejlads med Sagafjord koster 139 kr. pr. person, både for dækspassagerer og som spisende i restauranten. Børn under 10 år sejler gratis ifølge med en voksen.

Prisen for en frokostanretning er 285 kr. pr. person, mens en frokostmenu til børn koster 125 kr.

Sæsonens 3-retterS aftenmenu koster 395 kr. pr. person, og aftenmenuen til børn koster 225 kr.

Sagafjord sejler til såvel frokost som aften, og i højsommeren åbnes baren på dækket, så du kan runde turen af med en drink i solnedgangen over fjorden.

Til frokost får du som passager serveret en solid anretning med lækkerier som sild, skaldyrstoast og andeleverparfait, og skal det være ekstra lækkert, kan der blandt andet tilføjes østers.

Gastronomien har fået et løft på Sagafjord. Foto: PR

Sejler du med Sagafjord om aftenen, bliver du forkælet med sæsonens velsmagende 3-retters aftenmenu.

Børn er også velkomne ombord, og til de små maver er udviklet en særlig børnemenu.

Flere oplevelser ombord

Udover de gode madoplevelser er Sagafjord denne sæson klar med et stærkt program bestående af events som koncerter, børneture, Sankt Hans og en udsøgt vinaften.

En række aftener i løbet af foråret og sommeren krydres sejlturen med intime koncerter med nogle af Danmarks største kunstnere – heriblandt Søs Fenger, Sko/Torp, Dorthe Gerlach og Stig Rossen.

Tirsdag 25. april er der Winemakers Dinner, hvor den danske vinmager fra Californien, Peter Work, er sat i stævne, og der serveres en 4-retters menu, der er skræddersyet til at passe sammen med hans vine.

Søndag 18. juni kan børn og deres voksne sejle i selskab med Danmarks familieentertainer nummer ét, Sigurd Barrett, og på Sankt Hans Aften er der selvfølgelig sørget for ægte midsommerhygge.

Vil du på sejltur med Sagafjord og spise ombord, skal du booke bord på forhånd.

LÆS MERE OG BOOK HER

Del artikel

Andre læser også