3 tips: Sådan finder du skjorten til din nytårsaften

Skrevet af: Redaktionen

Leder du efter den festlige skjorte til nytårsaften? Vi giver dig her en guide med tre tips til at finde din nye yndlingsskjorte til årets største fest.

Det bliver en skjorte, der både egner sig til jakkesættet og til aftenens kulisse. Vidste du f.eks., at jo mindre en krave du har, desto mere afslappet er du klædt?

Den sidste dag på året slutter med et brag. Det sker klokken 24, hvor champagnepropperne springer, og folk krammer og ønsker lykke til i det nye år.

Inden I alle er hoppet ind i det nye år, har du sikkert siddet og revet dig selv i håret over, hvilket tøj du skal have på. Skjorten krøller de helt forkerte steder, og slipset kan bare ikke binde sig selv.

Vi har derfor lavet denne korte guide til dig, der skal finde den gode skjorte til nytårsfesten. Du får tre vigtige tips: Hvilken type af skjorte du skal have på, i hvilket materiale, og hvad skal du skal have på sammen med den.

 Find den rigtige type skjorte

Vi har delt de forskellige typer af skjorter op i tre forskellige kategorier:

 • Oxford-skjorten
 • Klassiske skjorter
 • Mønstret skjorte

Oxford-skjorten

Oxford-skjorten er en klassiker, når vi snakker skjorter. Den er syet med Oxford-stof, hvilket er et lidt tykkere stof, som sikrer at du bedre holder varmen, når der skal skydes raketter af.

Klassisk business casual skjorte

Business-casual skjorten er den meget almindelige, lidt tyndere skjorte med lange ærmer Den har to knapper på ærmet, så den kan knappes op. Klassikerne er hvid og sort samt navyblå. Den passer til stort set alle slags jakkesæt og bukser.

Mønstrede skjorter har en farverig palette af både mønstre, figurer og blomstrede former. De kombinerer de mørke og lyse farver såsom brun, navy, olivengrøn, orange og bourgogne.

Denne type skjorte er god sammen med et ensfarvet stilrent jakkesæt, der tilsammen skaber et festligt nytårslook.

For det fulde nytårsoutfit til mænd – fra cigar til champagne – kan du læse mere om her.

Hvilket materiale finder du dig bedst tilpas i? 

Nu kommer vi til de forskellige materialer:

 • Bomuld
 • Hør
 • Andre naturmaterialer (silke, viskose, osv.)

Bomuldsskjorter er de mest almindelige. De er lidt stivere end andre skjorter men holder også længere.

Hørskjorter giver huden mere luft til at ånde. Det gør blandt andet, at du bliver knap så fugtig som ved en bomuldsskjorte. En anden kvalitet ved hørskjorten er dens evne til at absorbere fugt.

Den kan opsuge 20 procent af sin egen vægt, før skjorten føles fugtig. Efterfølgende er den overraskende god til at tørre.

Silke bruges ofte i skjorter for at gøre blandingsfibrene lettere, stærkere og mere hurtigtørrende. Derudover indeholder de viskose.

Viskose er fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ. Viskose blev oprindeligt fremstillet i et forsøg på at gøre silke billigere og mere tilgængeligt.

Alle disse materialer til skjorten har fordele og ulemper til nytårsaften. Prøv at vurdér hvad der er bedst for dig.

Find dit yndlings tilbehør til nytårsaften?

Vi har lavet en kort liste med alle de forskellige typer af tilbehør, som øger din nytår feeling med 10%:

 • Butterfly
 • Jakkesæt
 • Slips
 • Vest
 • Manchetknapper
 • Sorte sko
 • En god cigar
 • Smagfuld Champagne

Til sidst: Find din personlige stil nytårsaften

Der er mange måder at matche tøj op med hinanden. En klassisk og afslappet måde er, at  tage en skjorte med mandarin-krave eller en turtleneck sweater på, alt efter hvor afslappet det skal være. Hvis det ikke er dig, foreslår vi, at du finder din egen unikke stil til nytår

Din stil skal altså være én, der definerer dig som person. Det kan være nogle af de ting, vi har nævnt i løbet af denne guide eller noget helt andet. Kan du starte en samtale med dit tøj, er du godt i gang med få en sjov og hyggelig aften.

Hvis du har lyst til at prøve skjorterne til din nytårsfest 2019, og samtidig få gode råd med på vejen – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.