MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Sejt: Københavnsk konditor vinder prestigefyldt pris for Danmarks bedste kage

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Adam Grønne
Foto Adam Grønne

Elsker du kage?

Og må den gerne være rigtig god?

Så skal du naturligvis smage landets bedste, og så er det jo heldigt, at den netop er blevet kåret af konditorlauget.

101 kager i spil

Lørdag d. 11. marts rykkede nogle af landets bedste konditorer ind på Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestad, da der for 37. gang skulle kåres Danmarks bedste kage.

Den allerførste Årets Kage-konkurrence løb af stablen i 1985, og ambitionen er at skabe nye, søde oplevelser i det mere end 300 år gamle fag.

Foto Cæcilie Moustgaard

”At gå op i smag og hele tiden forfine denne vinder mere og mere indpas. 

Flere mærker passionen og får lysten til at fordybe sig i arbejdet med nuancerne i smagen. Vi oplever dette på skolen, og de unge mennesker bringer ærgerrigheden videre ud i konditorierne. Det er super!

Mange små og store virksomheder med øje for detaljens betydning i såvel smag som udseende er ligeledes med til at hæve barren,” siger oldermand i Konditorlauget, Mette Søgaard.

Kagerne bliver bedømt af et dommerpanel på 12 fagdommere fra hele landet og bliver vurdere ud fra disse kriterier: 50% smag, 30% design og 20% rationalitet.

Sidste år var det Sanjiv Giri fra Andersen Bakery, der løb med første pladsen, og i år var det igen københavnske bagerier, der indtog de øverste pladser på podiet.

Foto Cæcilie Moustgaard

Vinder for anden gang

Førstepladsen gik i år til Thomas Bastholm fra Restaurant Palægade med kagen, Tropico.

Det er anden gang, at Thomas han vinder til trods for, at han har deltaget 12 gange og haft mange top 10 placeringer.

Sidst vandt han Kreaprisen i 2019, da han stillede op for La Glace.

“Vinderkagen leder tankerne hen på en solrig dag syd på med smage af kokos, ananas, mango og passionsfrugt og et snert af ingefær – bunden er det sprøde element, der også er virkelig smagfuld.

Designet er både stramt og legene, den solgule farve referer til de tropiske elementer og pynten bryder de organiske former med et chokoladeelement med kokos.”

Anden pladsen gik til Freja Krarup fra Maison D’angleterre med kagen, Forårsfornemmelser. Hendes kage var meget elegant og smagte af koldskål, hyldeblomst og havde en syrlig midte af rabarber.

Tredje pladsen og lærlingeprisen gik til Christina Ivang Christensen i lære hos La Glace, med kagen Sorrel.

Christinas kage var meget simpel i sit udtryk, med en flot limegrøn glace og pyntet med havesyre. Kagen smagte af grønne æbler, havesyre og havde en bund af græskarkernekiks. 

Del artikel

Andre læser også