Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Bind køkkenet sammen med et flot vinylgulv

Af Annoncør

Når køkkenet skal indrettes, skal man igennem flere forskellige både små og store beslutninger. Der er mange vigtige beslutninger, som er nødvendige for at få rummet til at hænge godt sammen.

En af de vigtige beslutninger er gulvet – skal det være træ, klinker eller noget helt andet? Vinyl er et ideelt materiale til køkkenet, og derfor fokuserer vi i denne guide på fordelene ved at vælge et både praktisk og flot vinylgulv i køkkenet.

Godt egnet til hverdagen i køkkenet

Beslutningen om gulvet i køkkenet er ikke nem – det skal nemlig helst være noget, der egner sig til alt det blandede, et køkkengulv bliver udsat for. Mest af alt bliver køkkenet udsat for spildt mad og væsker som olie, saucer og lignende, og derfor er det vigtigt, at det er nemt at gøre rent.

Hvis du vælger vinylgulv til køkkenet, er du garanteret et gulv, der er nemt at gøre rent. Det vil derfor være godt egnet til en hverdag i køkkenet, hvor der muligvis bliver lidt mere beskidt end andre steder. Det er også slidstærkt,  og har derfor en lang holdbarhed, selvom det bliver udsat for lidt af hvert.

Desuden er vinylgulv lyddæmpende, og det er også en fordel i et køkken, hvor der måske sidder børn og laver lektier mens emhætten kører, maden steger og køkkenredskaberne er i fuld sving.

Praktisk til en hverdag med børn

Vinylgulv har også andre fordele. Det er også blødt og behageligt at gå på, og så er det exceptionelt til gulvvarme, hvis du har det i køkkenet. Begge dele er en stor fordel, hvis du har børn, der nyder at hjælpe til i køkkenet eller sidder derude ved en køkkenø eller spisebord og tegner eller laver lektier.

Nemt at lægge og prisvenligt

Køkkenet er ikke et billigt rum at sætte i stand. Derfor er det rart at spare, hvor det er muligt. Vinylgulv er prisvenligt i forhold til for eksempel klinker eller træ, og du behøver ikke gå på kompromis med udseendet. Det findes nemlig i masser af forskellige looks og farver, så du kan vælge lige præcis det, der passer til dit køkken.

Desuden er det nemt at lægge, hvis du er en smule handy, og på den måde kan du spare penge på at få det lagt af en professionel. Vinylgulv skal lægges på faste overflader som beton, trægulve, krydsfiner eller spånplader, og det kan lægges på forskellige måder, alt efter om du har valgt et vinylklikgulv eller en variant, der skal rulles ud. Spørg forhandleren og lav en masse research, inden du går i gang.

Du kan sagtens efterlade vand på vinyl

Der er andre grunde til, at vinyl er godt til køkkenet – og badeværelset for den sags skyld. Blandt andet har vinyl i modsætning til f.eks. linoleum ikke en porøs overflade. Det vil sige, at skidtet ikke på samme måde får lov at trænge ned i overfladen som ved linoleum.

I øvrigt kan du trygt efterlade vand på vinyl i længere tid. Hvis du gør det samme på et linoleumsgulv, udpiner det gulvet, da vandet trænger igennem og tvinger gulvets beskyttende olie op.

Del artikel

Andre læser også