Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Søpavillionen
Søpavillionen

Der er noget med navnet Simon og vilde fester i København.

Simon Spies havde alle medier på den anden ende med morgenbolledamer. Senere blev byens hotteste natklub Simons – opkaldt efter hjernerne bag byens bedste fester – Simon Lennet og Simon Frank.

Nu skal vi til at sætte navnet Simon sammen med Søpavillionen. For de to festlige herrer har nemlig overtaget en af Københavns mest ikoniske bygninger.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

Stjernearkitekt tegnede det

Det hvide slotslignede festtempel blev oprindeligt tegnet af datidens Bjarke Ingels, stjernearkitekten Vilhelm Dahlerup (har også lige Det Kongelige Teater og Glyptoteket på CV’et) og bygget i 1894-95 til Kjøbenhavns Skøjteløberforening.

Rimelig vildt klubhus alligevel, men sådan var det åbenbart dengang.

Søpavillonen i 1910

I 1965 røg skøjterne ud, og ind rykkede i stedet restauratør Oscar Davidsen, og så blev der ellers festet, spist og drukket de næste mange år.

Søpavillionen mistede dog langsomt, men sikkert sin glans, og endte som en lidt tarvelig udgave af sig selv, og var flere gange ved at blive revet ned. I 1984 blev den dog fredet.

Og nu bliver der altså i dén grad fyret op under den igen.

Læs også: Drop den dyre skiferie næste år: Skiløbere har netop testet CopenHill

Restaurant og natklub

Simon og Simon har hevet avocado-ambassadøren Frederik Bille Brahe ind for at åbne restaurant derinde.

Han slår normalt sine kokkejakkefolder på de populære museumsspisesteder Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg og Kafeteria på Statens Museum for Kunst, samt stedet hvor han grundlagde sin Insta-fame Atelier September og så kendt som AvocadoSeptember.

Søpavillionen i1920

På Søpavillionen åbner han Restaurant Babylon, som får udsigt mod søen.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Førstesalen bliver cocktailetagen og ellers har Simon og Simon ærmet fuldt med festidéer til det hvide palads.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Planen er at åbne Søpavillonen til april 2019.
Hvad: Søpavillonen og Restaurant Babylon
Hvor: Gyldenløvesgade 24

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Ejer dropper egen løn: Madklubben sikrer 750 medarbejderes løn

Skrevet af: Redaktionen
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR
Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Der går ikke en dag uden at vi ser flere store kæder, koncerner samt mindre virksomheder være nødsaget til at fyre medarbejdere her midt i en uoverskuelig krise.

Især restaurant- og hotelbranchen står i frontlinjen og bløder ekstremt i disse tider. Heldigvis er der også positive historier.

For hos den københavnske restaurantkæde Madklubben, der har 21 steder i hele landet har man sikret, at 750 medarbejdere beholder deres job.

Det gælder både dem på fuldtid- og deltid.

Det skriver B.T. 

Ejer dropper sin egen løn

Madklubbens ejer Anders Aagaard har valgt at droppe sin egen løn.

På trods af krisens hårde tag i restaurationsbranchen, kan han med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke sikre sine 750 medarbejdere deres job.

“Der er ikke nogen fyresedler, der er ikke nogen dommedagsscenarier, vi bliver sgu ved. Det har været fantastisk at kunne fortælle. Det har været en god dag,” siger Anders Aagaard til B.T.

Madklubben laver stadig Take Away.

Restaurantkæde vil lade de små komme til

Forleden havde Morten Pedersen, partner og direktør i restaurantkæden DiningSix, et budskab til sin branche i håb om, at de mindre spillere også vil eksistere efter at krisen er ovre.

”Har du en større virksomhed og noget at stå imod med, så få hjælp fra regeringen, og lad takeaway-markedet gå til de mindre restauratører i stedet,” opfordrede han over for MigOgKbh.

En opfordring de allerede selv har efterlevet hos DiningSix.

Virksomheden, der bl.a. omfatter restauranterne KöD, Basso, Klokken og cocktaibaren LouLou i København, Aarhus og Oslo, har valgt at drosle ned for al aktivitet og medarbejderne er sendt hjem.

Vild video: Smukke København er helt mennesketom

Skrevet af: Michael Qureshi
Screenshot - video Heartbeats.dk
Screenshot - video Heartbeats.dk

Det ligner nye optagelser til Nik & Jays legendariske En Dag Tilbage video.

Eller måske optagelser til en zombie-film, hvor hele menneskeheden er truet.

Men det er nutid. Det er den nye hverdag.

Mediet Heartbeats havde sendt deres video-fotograf ud i Københavns gader ved højlys dag, hvor fotografen også havde dronen i brug.

Uvirkelige billeder

Og det er totalt uvirkelige billeder af et mennesketomt København på tidspunkter, hvor der normalt ville være fyldt med biler, cykler og masser af liv.

Det positive er, at folk lytter efter regeringens anvisninger og anbefalinger – og vi er sammen hver for sig.

Se videoen herunder

Og nu hvor vi er ved det – jamen så lad os da lige tage Nik & Jay’s En Dag Tilbage Video.

Fællesskål og højt humør: Kom med til Danmarks største virtuelle ølsmagning

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Øl
Øl

Selvom vi lever i en på mange måder underlig tid, lever vi også i en digital verden, hvor alt kan lade sig at gøre i det virtuelle univers … hvis man er lidt omstillingsparat.

Mange danskere går en påskeferie i møde, hvor påskefrokoster og oplevelser med familie og venner må aflyses på grund af coronavirus.

Men bare rolig! Man kan sagtens stadig “mødes”  om en dejlig tår øl.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

12 bryggerier går sammen

Sæt kryds i kalenderen langfredag i påsken, d. 10. april, hvor Royal Unibrew i samarbejde med Craft Makers Collective og 12 mikrobryggerier inviterer til Danmarks største virtuelle ølsmagning livestreamet direkte fra Anarkist og de små bryggerier rundt om i landet.

“Som et plaster på såret har vi taget initiativ til denne virtuelle ølsmagning for at give danskerne en anledning og et sted, hvor de kan mødes og skåle – uden at gå på kompromis med myndighedernes anbefalinger,” skriver arrangørerne om ølsmagningen.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Sådan fungerer en virtuel ølsmagning

De 12 bryggerier har fået til opgave at vælge én øl fra deres sortiment, der samles i en kasse og sælges fra Craftmakerscollective.com frem til den 5. april.

Den eneste forberedelse til den virtuelle ølsmagning er altså blot at få købt smagekassen til 349 kr. … og selvfølgelig sørge for, at øllet er koldt fredag d. 10 april.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Craft Makers Collective (@craftmakerscollective) den

“Målet med Danmarks Største Ølsmagning er at give danskerne et sted at samles om god øl i en vanskelig tid. Samtidig skal arrangementet give en håndsrækning til en branche, der kæmper en hård kamp i disse tider.

Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” skriver de videre.

Følgende bryggerier er med: Svendborgsund Bryghus, Midtfyns Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Ørbæk Bryggeriet, The Man Behind, Anarkist, Fanø Bryghus, Århus Bryghus, Thisted Bryghus, Amager Bryghus, Herslev Bryghus, Svaneke Bryghus.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Fakta

  • Danmarks største ølsmagning i cyberspace er åben for alle.
  • Man kan købe en samlet ølkasse med alle 12 øl, der er med i smagningen, på www.craftmakerscollective.com.
  • Prisen er kr. 349 inkl. moms + fragt og kassen kan blive leveret lige til kundens dør
  • Ølkasserne kan bestilles frem til søndag d. 5. april kl. 23.59.
  • Smagningen vil naturligvis også kunne streames efterfølgende, så man kan nyde de mange øl henover påskedagene, hvis man ikke har mulighed for at se med live om fredagen.
  • Har man ikke mod på at smage sig igennem 12 øl, er man også velkommen til gratis at se med på Danmarks Største Ølsmagning.
  • Ølsmagningen livestreames via facebook.com/anarkistodense.

Du finder info om køb mm. her.