MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Af Rasmus Kramer Schou
Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank
Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard, stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Det gule hus på Istedgade bliver snart til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria. Hvad det så end betyder. Bliv klogere her.

Hvis man har været i Thailand, så har man nok også hørt ordet ‘falang’.

Det er de lokales slang for en hvid turist i de områder, hvor der er kulørte lamper, bølgende latter og god stemning til langt ud på natten.

Lige præcis den vibe kommer til København i midten af december, når restaurant Falang åbner.

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Bagmændene er faktisk en hel kreds af seks mennesker, mest kendte er nok de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

De blev berømte/berygtede for deres evne til at skabe fest, hvor end de gik og startede kæmpesuccesfulde natklubber op som Simons, Sunday og Chateau Motel.

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Take two

De har også før forsøgt sig ud i restaurant-genren, da de for år tilbage åbnede Restaurant Congo i Store Kongensgade sammen med Casper Christensen.

Dengang var de mestrene til at skrue en vild fest sammen, at drive en restaurant, not so much.

Faktisk var et af problemerne dengang, at de lavede FOR god mad. Det kan lyde mærkeligt, men de var ude efter et afslappet sted, man kunne hygge og feste i, mens man fik lidt at spise.

Læs også: Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Men de kom til at samarbejde med nogle lidt for dygtige folk, nemlig de to kokke Lasse Askov og Ronni Mortensen, der begge havde Michelinerfaring fra byens bedste steder.

Anmeldelserne var ganske fine, men afslappet koncept og gourmetmad clashede lidt, og derfor lukkede de relativt hurtigt ned igen.

Op på hesten igen

Men nu skal den have et drag over nakken med Falang.

Restauranten bliver, hvad de kalder – et asiateria – hvilket vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Køkkenchef bliver Troels Würtz, som tidligere har slået sine folder på den populære mexicaner Condesa og med ham også Mads-Bo Smith som også er har baggrund i Condesa samt partnerskab i Chateau Motel.

Falang åbner på Istedgade i det kendte ‘Gule hus på hjørnet’, nærmere betegnet i nr. 48. Men det er bestemt ikke gult mere.

“Vi har malet det lyserødt eller måske mere flaming pink.”

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Tosseasiatisk-bistro
“Til gengæld bliver Falang en ‘tosseasiatisk bistro’. Udgangspunktet er Thailand, men jeg breder mig også ud over landets grænser. Så hvis der er noget amerikansk, der er sjovt, så bruger vi sgu det.

Det kan blive gakket og åndssvagt. Jeg kan aldrig nogensinde gøre det fuldkommen autentisk, så det skal jeg ikke gøre, jeg skal lave mit eget take på det.”

“Der kommer selvfølgelig nogle klassikere som panang og pad thai, men der bliver skiftet en del ud.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Troels Würtz overvejer f.eks at udvikle en koreansk tatar, med gochujang (en fermenteret peber-pasta fra Sydkorea) og fylde masser af soja, hvidløg, asiatisk pære og pinjekerner på.

Tørsten på Falang bliver primært slukket med naturvine og mange cocktails på fad i den syrlige og frugtige stil, så man kan drikke sig mod til at tage en tur på karaokeanlægget.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

Der kan sidde 60 ca. gæster indenfor i båse, normale siddepladser og ved højborde og nyde den farverig beklædning, voksduge, falske planter og generel vild udsmykning.

Priserne er i mellemlejet, og de har en ambition om, at ingen ret skal koste over 165 kr.

“Vi har kun én dessert. Det er bananasplit. Det er sgu da autentisk,” slutter direktør og køkkenchef Troels Würtz.

Hvad: Restaurant Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: Planlagt åbning midt december 2018

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien