Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank
Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard, stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Det gule hus på Istedgade bliver snart til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria. Hvad det så end betyder. Bliv klogere her.

Hvis man har været i Thailand, så har man nok også hørt ordet ‘falang’.

Det er de lokales slang for en hvid turist i de områder, hvor der er kulørte lamper, bølgende latter og god stemning til langt ud på natten.

Lige præcis den vibe kommer til København i midten af december, når restaurant Falang åbner.

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Bagmændene er faktisk en hel kreds af seks mennesker, mest kendte er nok de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

De blev berømte/berygtede for deres evne til at skabe fest, hvor end de gik og startede kæmpesuccesfulde natklubber op som Simons, Sunday og Chateau Motel.

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Take two

De har også før forsøgt sig ud i restaurant-genren, da de for år tilbage åbnede Restaurant Congo i Store Kongensgade sammen med Casper Christensen.

Dengang var de mestrene til at skrue en vild fest sammen, at drive en restaurant, not so much.

Faktisk var et af problemerne dengang, at de lavede FOR god mad. Det kan lyde mærkeligt, men de var ude efter et afslappet sted, man kunne hygge og feste i, mens man fik lidt at spise.

Læs også: Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Men de kom til at samarbejde med nogle lidt for dygtige folk, nemlig de to kokke Lasse Askov og Ronni Mortensen, der begge havde Michelinerfaring fra byens bedste steder.

Anmeldelserne var ganske fine, men afslappet koncept og gourmetmad clashede lidt, og derfor lukkede de relativt hurtigt ned igen.

Op på hesten igen

Men nu skal den have et drag over nakken med Falang.

Restauranten bliver, hvad de kalder – et asiateria – hvilket vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Køkkenchef bliver Troels Würtz, som tidligere har slået sine folder på den populære mexicaner Condesa og med ham også Mads-Bo Smith som også er har baggrund i Condesa samt partnerskab i Chateau Motel.

Falang åbner på Istedgade i det kendte ‘Gule hus på hjørnet’, nærmere betegnet i nr. 48. Men det er bestemt ikke gult mere.

“Vi har malet det lyserødt eller måske mere flaming pink.”

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Tosseasiatisk-bistro
“Til gengæld bliver Falang en ‘tosseasiatisk bistro’. Udgangspunktet er Thailand, men jeg breder mig også ud over landets grænser. Så hvis der er noget amerikansk, der er sjovt, så bruger vi sgu det.

Det kan blive gakket og åndssvagt. Jeg kan aldrig nogensinde gøre det fuldkommen autentisk, så det skal jeg ikke gøre, jeg skal lave mit eget take på det.”

“Der kommer selvfølgelig nogle klassikere som panang og pad thai, men der bliver skiftet en del ud.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Troels Würtz overvejer f.eks at udvikle en koreansk tatar, med gochujang (en fermenteret peber-pasta fra Sydkorea) og fylde masser af soja, hvidløg, asiatisk pære og pinjekerner på.

Tørsten på Falang bliver primært slukket med naturvine og mange cocktails på fad i den syrlige og frugtige stil, så man kan drikke sig mod til at tage en tur på karaokeanlægget.

Læs også: Åbner snart: Restaurant Alchemist afslører nye vilde detaljer om menuen

Der kan sidde 60 ca. gæster indenfor i båse, normale siddepladser og ved højborde og nyde den farverig beklædning, voksduge, falske planter og generel vild udsmykning.

Priserne er i mellemlejet, og de har en ambition om, at ingen ret skal koste over 165 kr.

“Vi har kun én dessert. Det er bananasplit. Det er sgu da autentisk,” slutter direktør og køkkenchef Troels Würtz.

Hvad: Restaurant Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: Planlagt åbning midt december 2018

Husk at følg os på  Facebook. Lige nu har vi f.eks. en konkurrence, hvor du og tre venner kan vinde en VIP aften på Restaurant Sukaiba til en værdi af  4772 kr.

Werkstatt er nu åbnet: Gammel maskinfabrik er blevet nyt stort eventsted

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det altid urbane Refshaleøen har fået et nyt eventspace.

Werkstatt bliver det nye samlingssted for kultur, musik og kunst og vil henover sommeren gæste madmarkedet Reffen med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og meget mere.

Oveni hatten udlodder de 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Råt og upoleret

Efter 2 års istandsættelse af et gammelt maskinværksted fra B&W-tiden slår Werkstatt 167 nu endelig dørene op.

De rå og upolerede rammer er smukt bevaret i den gamle hal, som nu er omdannet til et moderne eventspace med respekt for hallens fortid.

”Vi har glædet os til at byde en masse glade mennesker indenfor i Werkstatt.

Vi var klar til at åbne allerede tilbage i marts, før coronakrisen satte ind, men valgte at udsætte åbningen”, udtaler Frederik Schlütter, Eventchef på Reffen.

Werkstatt 167 er klar til at byde gæster velkommen til det nye samlingssted for kultur, musik og kunst, og vil i sommerperioden indgå som en del af Reffen – Copenhagen Street Food som det eneste indendørsområde på 1.000 m2.

Henover sommeren inddrages Werkstatt med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og lignende.

”Vi er nu helt klar og glæder os til at kunne inddrage Werkstatt som et aktivt og socialt samlingssted på Reffen” slutter Frederik.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Reffens nye sociale samlingssted

Visionen for Werkstatt 167 i sommerperioden er at skabe et samlingspunkts for byen og en platform, der rummer alle typer for kreativitet og kultur.

Hallen blev åbnet i weekenden med et program fyldt med kunst, kultur, musik, talks og alt derimellem.

I de kommende måneder bydes gæster indenfor i Werkstatt til forskellige workshops, musikarrangementer, kunstudstillinger og meget meget mere.

I denne uge er programmet fyldt til bristepunktet med jazzede vibes, hvor du kan nyde den sprudelende jazzstemning i selskab med Kaidi Tatham og et arsenal af musikere, instrumenter og maskiner, hvor de fra onsdag d. 8. juli til lørdag d. 11. juli skaber ny og unik musik.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Werkstatt uddeler 10.000 kr til kulturprojekt

I forbindelse med åbningen, stiller Reffen det nye kulturelle samlingssted til rådighed som kreativ platform for alle, der har en god idé, et koncept eller bare mangler en plads at udfolde sig eller udstille på.

Reffen udlodder derfor 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt, der tager udgangspunkt i Werkstatts fantastiske rammer – indendøre, udendøre og sågar digitalt.

Alle kreative ildsjæle, koncepter og forslag er velkomne, det eneste krav, er at kulturen skal være i højsædet.
For at deltage i konkurrencen, skal man sende sit forslag, idé eller koncept til kultur@werkstatt167.dk inden 16. juli 2020 kl. 12:00.

Hvad: Werkstatt 167
Hvor: Refshalevej 167A, 1432 København K
Hvornår: Alle dage 12-21

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Jagger Facebook
Foto Jagger Facebook

Endnu én af byens burger-konger udvider.

Denne gang er det Jagger, der åbner på Strandvejen i Hellerup.

Glæd til endnu flere, saftige burgere, fritter og intense milkshakes.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Foto Jagger Facebook

Tidl. Michelinkok bag

Jagger er resultatet af tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæks kærlighed til mad – og hans vision om at lave et alternativ til de eksisterende burgerkæder.

Et sted, hvor maden altid er frisklavet, og hvor råvarerne er af høj kvalitet, med god smag og til en god pris.

Et sted i byen som er tæt på dig – og bor du nord for København, så er de nu endnu tættere på.

Burgerne bliver lavet, som Rasmus bedst kan lide dem.

Med jaggerdip, oksekød fra fritgående køer eller deres egen veggiebøf, den perfekte mængde salt og en blød briochebolle fra deres bageri i Sønderborg.

Læs også Leveres lige til døren: Her er de gode burgersteder i København på Just Eat

Foto Jagger Facebook

100% kvalitetsburgere

Jagger er resultatet af en moderne og urban burgerjoint.

Alt deres kød er 100% dansk.

Oksekødet kommer fra fritgående køer, og kyllingen er 100% dansk velfærd fra De Danske Familiegårde.

Smag fx en Double Jagger burger, en Fried Chicken burger eller en vegetarisk Halloumi burger.

Gå all-in og tilføj en Salted Caramel shake eller en med Oreo.

Læs også Nyt koncept: Spis alle de pizzaer og pandekager du overhovedet kan for 40 kr.

Foto Jagger Facebook

Jagger åbner i Hellerup lørdag d. 11. juli og findes derudover i Valby, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og København K.

Hvad: Jagger åbner i Hellerup
Hvor: Strandvejen 149, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 11. juli 2020 kl. 16
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Flammen har store restauranter i København i Nyropsgade ved Søerne og H.C. Andersens Boulevard. Find dem her.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Thomas Krohn, Area Manager for Restaurant Flammen på Sjælland.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Thomas Krohn.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Thomas Krohn.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.