Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drømmende univers: Denne nye udstilling skal du opleve i vinterferien

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu kan du opleve særudstillingen Jesper Christiansen på Ordrupgaard. Foto: PR
Nu kan du opleve særudstillingen Jesper Christiansen på Ordrupgaard. Foto: PR

Med vinterferien lige om hjørnet er der plads til udflugter i kalenderen, og lige nord for København er en ny udstilling klar til at tage imod besøgende.

Ordrupgaard har netop åbnet dørene til en sanselig fortælling om Jesper Christiansens udvikling igennem mere end 40 år.

Jesper Christiansen, der er født i København i 1955, er helt unik i både en dansk og international sammenhæng, og hans kunst er især kendt for sine referencer til verdenskunsten og sin fængslende detaljerigdom, der er svær ikke at blive betaget af.

Udstillingen på Ordrupgaard viser over 110 af Jesper Christiansens værker, der strækker sig lige fra de minimalistiske begyndelser og frem til de frodige landskaber, som han maler i dag.

En stor del af malerierne er udlånt af private samlere, og det er således en enestående mulighed for at få indblik i kunstnerens samlede værk og udvikling gennem tiden.

Fra minimalismen til de mange detaljer

Det hele begynder i 1980’erne med Jesper Christiansens minimalistiske serier af spartanske mure, stole og senge, og herefter bevæger udstillingens besøgende sig videre til 1990’erne, hvor man møder mere komplekse bogstavs- og vinduesmalerier.

Jesper Christiansen, Op Alle De Ting (Martin A. Hansens Cykeltur), 2019-20.

Dernæst kommer 00’ernes udforskninger af rum og landskaber, inden Virginia Woolf-serien nås i 2010-12, og maleriet sættes på en helt ny formel idémæssigt såvel som teknisk.

Herefter ses det tydeligt, hvordan detaljerigdommen tager over, og Jesper Christiansens malerarbejde bliver langt mere tidskrævende.

I takt med detaljerigdommen udvider maleren sit repetoire, og nu ses det, at både interiører, stilleben og landskaber optræder i samme værker.

Udover stribevis af malerier, der er blevet til i løbet af de seneste årtier, indeholder udstillingen tegninger og keramik samt personlige genstande, der har været med til at inspirere Jesper Christiansen.

I mange af den danske kunstners værker vil du kunne finde referencer til verdenskunsten, og der er således rig mulighed for at fordybe sig og gå på opdagelse i billederne, som bliver ved med at byde på detaljer såvel som overraskelser.

Du kan sagtens tage børnene med

Holder du vinterferie med børnene, er der ingen grund til at lade dem blive hjemme, for der er masser af oplevelser i børnehøjde på Ordrupgaard.

Udenfor kan I begive jer rundt i kunstparken, som er fyldt med værker skabt af højt profilerede samtidskunstnere, og fælles for alle værkerne er, at de lægger op til interaktion og leg for både store og små.

Inde på museet kan børnene gå på opdagelse i det eventyrlige hus Villapük, der er Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat, skabt af kunstnerduoen Randi & Katrine.

Villapük er placeret i børnerummet, som I finder lige ved siden af museumsbutikken.

Randi & Katrine, Villapük, 2022. Foto: Paul Skovbakke

Før eller efter I besøger børnerummet, kan I med fordel besøge stifterparrets hjem, der har inspireret Randi & Katrine til at skabe den lille villa for børn.

Ordrupgaard har desuden udformet et sjovt aktivitetshæfte for børn og deres forældre, og det kan I bruge, når I tager et kig på museets faste samling, der blandt andet rummer fransk impressionisme og flere Hammershøi-værker.

Læs mere om særudstillingen med Jesper Christiansen her og om Ordrupgaard for børn her.

Hvad: Ordrupgaard
Hvor: Vilvordevej 110, Charlottenlund
Hvornår: Åbent tirsdag og torsdag 13.00-17.00, onsdag 13.00-19.00 samt fredag, lørdag og søndag 11.00-17.00

Del artikel

Andre læser også