MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Derfor skal du tage til fysioterapeut

Af Annoncør

Oplever du problemer med muskler eller led? Og er du i tvivl, om du skal vælge fysioterapi eller en anden behandlingsform? I denne artikel har vi fokus på fysioterapi, og hvad den kan for dig.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en behandlingsform, der arbejder med menneskets bevægeapparat. Fysioterapi har til formål at få kroppen til at fungere optimalt ved at arbejde med kroppens muskler, led, knogler og nervesystem. Det kan både bruges forebyggende og når skaden er sket – og det foregår gennem en blanding af manuelle behandlingsteknikker og træningsøvelser. Det er denne kombination, der giver kroppen de bedste forudsætninger for at rehabilitere og forebygge.

Hvordan foregår fysioterapi?

Fysioterapeuten benytter sig af bl.a. mobiliserings- og manipulationsteknikker – og de er begge manuelle, hvilket betyder, at de udføres ved hjælp af fysioterapeutens hænder. 

Mobiliseringsteknikkerne er milde, nærmest rytmiske bevægelser, som bruges til at forbedre mobiliteten i leddene og vævets cirkulation. Kroppens bindevæv bliver også behandlet med mobiliseringsteknikker, især fordi et sundt bindevæv er afgørende for dit overordnede helbred.

Manipulationsteknikker har samme mål som mobiliseringsteknikkerne og er især effektive til at lindre smerter i kroppen. 

Hvad kan fysioterapi gøre for dig?

Fysioterapi kan hjælpe ved en bred vifte af gener og lidelser – lige fra sports- og arbejdsskader til rygproblemer og museskader. Det er også fordelagtigt ved f.eks. bindevævssygdomme, gigt og lammelser – og så er det hyppigt benyttet i tilfælde af genoptræning efter sygdom eller operation.

Hvis vi dog tager et kig på, hvad fysioterapi konkret kan hjælpe dig med, så er kan fysioterapi hjælpe med at:

  • Reducere inflammation i leddene
  • Hjælpe kroppen med hele
  • Forebygge sygdomme
  • Lindre smerter i hele kroppe
  • Give mere energi og overskud
  • Give bedre blodcirkulation

Fysioterapi kan altså gøre meget – både når der allerede er opstået problemer, men faktisk også inden. Fysioterapi er altså både en rehabiliterende og forebyggende behandlingsform, som du uden tvivl vil have godt af, uanset om du er meget aktiv og træner meget eller om du sidder meget stille foran computeren. 

Hvis du oplever problemer med f.eks. nakken, skuldrene eller ryggen, har smerter i muskler eller led eller har brug for genoptræning efter sygdom eller skade, så er fysioterapi en god løsning for dig. Vi kan anbefale fysioterapi i København hos Cityfys Wellness.

Del artikel

Andre læser også