ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Glæd dig: Københavnsk museum genåbner efter historisk stor renovering

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj

Er du vild med design, historie og smukke genstande udformet af dygtige, kreative folk?

Så kan du godt sætte kryds i kalenderen søndag 19. juni.

Her åbner Designmuseum Danmark atter dørene for besøgende efter en historisk stor renovering.

Det store museum i Bredgade har været lukket siden 2020, men snart kan du udforske helt nye udstillinger i den smukke 1700-talsbygning midt i Frederiksstaden.

Genåbningen markeres med en række forskellige arrangementer, hvor gæster kan opleve nye udstillinger, ny butik, café og havefaciliteter.

“Vi har brugt tiden på at gentænke hele museumsoplevelsen, så noget af det man vil opleve, når vi genåbner, er en ny måde vores udstillinger er designet og formidlet på. Vi har mere fokus på samtidens store temaer, som grøn omstilling, sundhed og identitet,” fortæller museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

Et unikt, grønt åndehul

Museets åbningsprogram rummer både større og mindre udstillinger, der dækker hele spektret af design – lige fra fortidens vidundere til modernismens store ikoner og samtidens væsentlige temaer.

Café, loungeområder og butik har fået en komplet makeover, og det samme har museumshaven, som i de kommende år vil danne ramme om en række nye kreative tiltag.

Her vil byens borgere kunne møde det kreative vækstlag og prøve kræfter med det gode håndværk og designprocesser i workshops og skiftende udstillinger.

“Museumshaven er et af byens helt unikke grønne åndehuller. Tilbagetrukket fra gadens larm og omkranset af de smukke nyrestaurerede bygninger, rummer haven et kæmpe potentiale for kunstnerisk og kreativ udfoldelse – fra festivaller til udendørs undervisning og meget mere. Alt sammen noget vi er i dialog med Københavns Kommune og andre gode samarbejdspartnere om at udvikle i løbet af de kommende år,” siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

Du kan læse mere om renoveringen af Designmuseum Danmark her.

Hvad: Designmuseum Danmark genåbner
Hvor: Bredgade 68, København K
Hvornår: Søndag 19. juni 2022

Del artikel