DinnerDays, Kim Larsen hyldest og lysfestival: Her er din weekend i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
"Eternal Sundown4" af Mads Vegas - Foto: Alastair Wiper

Der er ingen undskyldning for at kede sig i København i weekenden, for byen byder på et hav af fede oplevelser. Her er vores favoritter.

For rigtig mange er det også starten på vinterferien – og der har vi selvfølgelig også lavet en vinterferie-guide både til store og små. Den kan du læse her

Gratis filmfredagsbar for Kim Larsen-fans

Fredag fejrer Cinemateket Kim Larsens rolle i filmen – både foran kameraet og som soundtrackmager på sidelinjen. Alle filmhusets biografer og den store bar slår sig sammen til to timers rendyrket spillemandskærlighed under titlen ”Fri Fredag: Kim Larsen og Kjukken”.

Det bliver en eftermiddag og aften med koncertfilm, kvalitetsøl og fyraftenshygge, når filmen ”Kim Larsen & Kjukken – En lille pose støj” fra 2007 spiller på to lærreder i baren og i biograferne.

Du kan frit bevæge dig rundt til de forskellige visninger, og Cinemateket opfordrer til, at der i Asta Bar synges med til filmens live-optagelser fra bandets veloplagte sommerturné i 2006.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Fri Fredag: Kim Larsen og Kjukken
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Hvornår: Fredag den 8. februar kl. 16:45-18:45
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet her


Kunst, koncert og bobler på SMK

På Statens Museum for Kunst kan du også komme til fredagsbar i denne uge. Det er nemlig blevet tid til årets første udgave af SMK Fridays – et tilbagevendende arrangement, der byder på kunst, musik, kreativitet og drinks.

Denne gang er der fokus på den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, og bandet The Firebirds spiller en skræddersyet koncert, der fortolker Ferlov Mancobas musikalske inspirationer.

Der er gratis bobler til de første 1.000 gæster.

Læs mere om arrangementet og se programmet på Facebook.

Hvad: SMK Fridays
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K
Hvornår: Fredag 8. februar kl. 16-22
Hvor meget: Gratis entré

“Eternal Sundown4” af Mads Vegas – Foto: Alastair Wiper

Stadig masser af lys i vintermørket

Copenhagen Light Festival er i fuld gang med en kunstnerisk lysfest, der bader København i alle regnbuens nuancer og lidt tiltrængt stråleglans.

Under festivalen kan man opleve massevis af værker og installationer på egen hånd eller via festivalens guidede ture på cykel, på segway, i kanalbåde og kajakker, samt helt almindelige guidede gåture i den mørke måned.

Læs mere om Copenhagen Light Festival her.

Hvad: Copenhagen Light Festival
Hvor: Over hele byen
Hvornår: 1.-24. februar
Hvor meget: Gratis at betragte
Hvordan: Se en liste over årets projekter her

PR Foto

Sidste store loppemarked i Forum

Et af Københavns største loppefænomener synger på allersidste vers.

I mere end 20 år har Forum på Frederiksberg dannet rammen om en række storslåede og velbesøgte loppemarkeder, men grundet skiftende ejerforhold er det i denne weekend sidste gang, at arrangørerne fra ”Loppemarked i Forum og Bella” indtager den tidligere cykelarena.

Det koster 40 kr. at få adgang til det store loppe-afdansningsbal.

Læs mere om loppemarkedet her.

Hvad: Sidste loppemarked i Forum
Hvor: Forum, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg C
Hvornår: Lørdag den 9. og søndag den 10. februar kl. 10-16
Hvor meget: 40 kr. i entré

PR Foto

Nu begynder stor restaurantfestival

Hvis man elsker god mad og et godt tilbud, så er det nu, man skal slå til – for den store madfestival DinnerDays går i gang fredag.

Fra 8. til 17. februar forkæler DinnerDays dig med tre retter for 210 kr. (+ billetgebyr) på udvalgte restauranter i København. Herudover byder toprestauranter og en Michelin-restaurant på en særlig gourmet-menu til 400 kr. (+ billetgebyr).

Flere restauranter melder allerede udsolgt, men du kan stadig nå at booke gode måltider til små priser her.

Hvad: DinnerDays
Hvor: Restauranter flere steder i byen
Hvornår: 8.-17. februar
Hvor meget: 210 kr. + gebyr (fra 25 kr.). Enkelte gourmetmenuer koster 400 kr. + gebyr (fra 30 kr.)

PR Foto Sild

Kom med til nordisk mesterskab i sild

I Nyhavn hyldes en af danskernes favoritfisk, når den nordiske mester i sild anno 2019 skal findes.

Det foregår på Nyhavns Færgekro, hvor du kan overvære konkurrencen ganske gratis og smage på de gode sager. Der er smagsprøver på både sild, øl og brændevin.

Vindersilden kommer på menuen på Nyhavns Færgekro som en del af det store sildebord.

Læs mere om sildemesterskabet her.

Hvad: Nordisk Mesterskab i Sild
Hvor: Nyhavns Færgekro, Nyhavn 5, København K
Hvornår: Lørdag 9. februar kl. 13-15
Hvor meget: Gratis adgang


PR Foto

Stort legetøjsloppemarked på Vesterbro

En lang række københavnske forældre har denne weekend booket en bod til deres unger, så de kan sælge ud af deres overflødige legetøj.

Det betyder, at du og dine egne poder kan score ”nye” legofigurer, jumbobøger, tegneserier, superheltedragter kuglebaner, plastikvrinskende my little ponies og forkromede robotter til spotpriser.

Det sker til kulturhuset Absalons store børneloppemarked lørdag den 9. februar.

Læs mere om loppemarkedet her.

Hvad: Børnenes Loppemarked
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 9. februar kl. 20-14
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Find mere info her


Øl-smagning

Tirsdag 12. februar byder Michelinrestauranten 108 velkommen til deres venner og kollegaer fra Barr, Johann og Stéfanie, som vil hjælpe med at sætte ’sour beer’, ’lambic’ og ’geuze’ i fokus for en aften.

 

Til dette arrangement vil der blive skænket 5 forskellige øl fra flaske og én fra fad; fælles for dem alle er spontangæringsprocessen ved brugen af lkesyrebakterier og Brettanomyces. De sælges enkeltvis, men der vil også være mulighed for at købe en sampler – en smagsprøve af alle øllene for 150kr.

Imens forbereder køkkenet en række forskellige snacks, som kan købes på aftenen. Det er ikke nødvendigt at købe billet – det hele starter kl. 17:00. 

Hvad: Sour Beer
Hvor: The Corner 108, Strandgade 108
Hvornår: Tirsdag d. 12. februar 17.00 – 21.00
Hvor meget: 150,-
Hvordan: Læs mere her

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro



Foto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.