Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Dogmefrit, sæsonpræget og gode vine: Forkæl dine smagsløg hos Leaven i Indre By

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hos Leaven, der ligger centralt ved Kgs. Nytorv, har de ingen dogmer i køkkenet.

Eller jo, det skal være i sæson, og så skal det være smagfuldt – og det er det sandelig også.

Uanset om du går efter noget lækkert til vinen eller den helt store menu, så kan du finde det hele her på skønne Ny Adelgade, og du kan være sikker på, at begge dele er af rigtig høj kvalitet og bare super lækkert.

Læs også Unikt for MigogKbh-læsere: Gratis whiskey-cocktails i Indre By

Foto PR

Dogmefrit køkken

Køkkenet på Leaven ledes skarpt af køkkenchef, Patrick Adrian, som har en fortid hos både Alouette og No. 2 på Christianshavn.

Grundlæggende for madlavningen i den charmerende kælder er, at den er dogmefri.

”Vi vil gerne holde et meget jordnært niveau.

Vores menukort tager udgangspunkt i sæson, men vi finder inspiration i flere verdenskøkkener,” fortæller han om menuen.

Du vil derfor både kunne finde ny nordiske, asiatiske og amerikanskinspirerede retter på tallerkenerne.

”Vi kører en masse snacks. Skinke, croquetter og andre gode sager, der fungerer rigtig godt med et glas vin eller to.”

Rammerne er altså frie her i de hyggelige lokaler midt i byen, og det er svært ikke at mærke hvor meget kærlighed, her er lagt i stedet.

Læs også Klar til flere grin: Cocktails og gratis comedy i Indre By

Foto Mathilde Mågård Hansen

Fokus på de gode smage

Det nye menukort på Leaven bliver småt, men godt.

”Vi vil hellere køre et mindre, koncentreret menukort end et alt for bredt. Det er nemlig vigtigt for os kun at have super friske råvarer.

Du vil stadig kunne smage elementer fra hele verden, men inkorporeret i færre, gennemarbejdede retter, hvor vi koncentrerer os om smagene,” forklarer Patrick.

”Der kommer også altid til at være vegetariske og veganske retter på menuen.

Vi vil gerne kunne rumme alle, så selvfølgelig skal der være en god vegetarisk og vegansk hovedret hver dag.”

Mange af råvarerne er så lokale, som de nu kan blive her i Indre By, og de kredser hele året om råvarer, der er i sæson.

Du kan se frem til at forkæle dine smagsløg med gode, danske råvarer som du kender dem – men i en ny forklædning.

Menukortet byder nemlig bl.a. på en dessert med danske jordbær, som får selskab af en is på birkebark, som det nok er de færreste, der spiser på daglig basis.

Intet desto mindre sidder smagen lige i øjet og det er noget, som stærkt kan anbefales.

Læs også Sydeuropæisk mad med nordisk touch: Populære Feed Bistro på Nørrebro fylder 5 år

Foto Mathilde Mågård Hansen

Et personligt vinkort med de bedste årgange

Der skal naturligvis være noget at skylle ned på, og det er altså gode sager her i Indre By.

På Leaven har de et meget personligt vinkort, som er baseret på hvad ejer, Lars Rømer og hans kone Eva, selv kan lide at drikke.

”Vinkortet afspejler meget de områder, hvor vi selv har rejst og besøgt vingårde.

Vi har mange oversøiske Ikon vine fra Chile helt til New Zealand, men også de helt klassiske franske og italienske vine er stærkt repræsenteret,” fortæller Lars om vinkortet.

Der er kun udvalgt de bedste årgange til kortet, og de har altid mange vine på glas.

Læs også Prøv en blindsmagning: Kom med til stort vin-event på Axelborg

Foto PR

På Leaven er her både plads til, at du komme forbi til et enkelt glas og et par gode snacks til frokost eller den helt store aften med flere retter og vinmenu.

Stemningen er hjertevarm, imødekommende og der er ingen tvivl om, at her ved de virkelig, hvad de snakker om – både når det kommer til mad og til vin.

Uanset hvilken version du vælger, så er her altså grundlag for nogle rigtig gode og velsmagende sager til ganen, så det er bare med at få kridtet skoene og komme afsted!

Hvad: Leaven
Hvor: Ny Adelgade 4, 1104 København K
Hvornår: Køkkenet har åbent torsdag-lørdag fra kl. 12.00-22:00. Vinbaren fortsætter til midnat.
Hvordan: Læs mere og reserver bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også