Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du asset manager?: Egerbyg giver vigtige tip til dig der administrerer ejendomme

Af Annoncør

Når man administrerer en større portefølje af ejendomme, kan eventuelle problemer også blive langt større, end når der kun er tale om én lejlighed.

Hos Egerbyg har de set flere eksempler på asset managers, der har oplevet problemer efter en renovering af en række lejligheder, som følge af besparelser på forkerte poster.

Man sparer for meget

“Det er helt naturligt, at man som asset manager gerne vil forvalte investorernes penge bedst muligt, men ikke alle besparelser er lige smarte i forbindelse med renoveringen,” fortæller Anders Eger, der ejer Egerbyg.

Han understreger, at der især er ét sted, hvor det kan vise sig at være dumt at spare:

”En rådgivende ingeniør koster penge, og derfor er det til tider et sted, en asset manager vælger at spare. Men det kan blive kostbart i sidste ende.”

For hvem bærer ansvaret, når ejendommens bærende konstruktion tager permanent skade? Dét kan hurtigt blive en lang og dyr kamp mellem bygherre og entreprenøren, forklarer Anders Eger.

”At bruge en rådgivende ingeniør til beregning af den bærende konstruktion skal sammenlignes med en ansvarsforsikring i trafikken. Udover at det er lovpligtigt, er det dumt at løbe risikoen ved at lade være, ligesom det er dårlig forvaltning af ejendommens værdi,” siger han.

Kvalitetssikring er guld værd

En ingeniør og en arkitekt laver også den essentielle kvalitetssikringsrapport, som entreprenøren er underlagt at følge.

”Helt konkret vil kvalitetssikringsrapporten indeholde dokumentation på, at arbejdet er udført korrekt og i overensstemmelse med gældende regler på området. En kvalitetssikringsrapport vil for eksempel bevidne, at alle installationer er lovlige, inden loftet lukkes, eller at vådrumsmembranen er lavet korrekt, inden fliserne på badeværelsesgulvet er lagt,” fortæller Anders Eger.

Vandskade kan blive et kæmpe problem

Uden en kvalitetssikringsrapport vil lejligheden blive mindre værd, og hvis noget – i værste fald – går i stykker i lejligheden efter en renovering, vil manglen på en kvalitetssikringsrapport blive et endnu større problem.

”Jeg kan nævne et konkret eksempel med 11 lejligheder, hvor én af dem hurtigt efter renoveringen fik en vandskade. Da der ikke forelå en kvalitetssikringsrapport, anede man ikke, om de resterende 10 også var lavet forkert. Det kan give enhver asset manager og investor hovedpine,” lyder det fra Anders Eger.

Man kan lave besparelser mange steder, men at spare på kvalitetssikringsrapporten bør ikke være ét af stederne, konkluderer Anders Eger.

Egerbyg er kendt fra DR1-programmet ”Hjem til forvandling”, hvor de hjælper danskere med at opfylde deres boligdrømme og byggeprojekter.

Del artikel

Andre læser også