MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er hele ejendommen vigtig, når du du køber lejlighed? Egerbyg giver dig her en vejledning

Af Annoncør

Du er ude og kigge efter lejlighed, og du er måske ved at være lidt forvirret over de mange ting, du bør tage højde for. For der er mange typer lejligheder til salg, og hvad skal du egentlig kigge efter, før du slår til?

Anders Egers entreprisefirma, Egerbyg, har renoveret adskillige hundrede lejligheder, og han har derfor et indgående kendskab til markedet:

“Det er vigtigt at kigge på ejendommen i sin helhed og ikke kun den enkelte lejlighed. Du kan nemlig sagtens forelske dig i en lejlighed, der senere viser sig at være en del af en usund ejerforening,” lyder det fra Anders Eger.

Du kan hænge på store lån

Derfor er det også en rigtig god idé at kigge såvel ejendommen som ejerforeningen efter i sømmene med en advokat. Er der for eksempel store lån, som du kommer til at betale af på?

Eller måske har ejerforeningen planer om at optage store lån, når der skal laves nye faldstammer, vandrør og måske nyt tag i fremtiden?

“Der kan hurtigt blive tale om rigtig mange penge hver måned, som du måske ikke er forberedt på, hvis du ikke har kendskab til ejerforeningens planer for fremtiden,” fortæller Anders Eger.

Fibernet er et hit

Internetforbindelse er en anden udgiftspost, du bør være opmærksom på.

“Du bør være glad, hvis der allerede er fibernet installeret i ejendommen. Så har du nemlig den hurtige forbindelse, uden at du skal bekymre dig om en stor udgift senere, hvis ejerforeningen beslutter sig for at få det lagt ind. Fibernet er nemlig ikke billigt,” fortæller Anders Eger.

Nabokrig – nej tak

Et andet vigtigt råd fra Anders Eger – som for nogle måske kan virke åbenlyst – er at du forsøger at danne dig et hurtigt overblik over, hvem der ellers bor i opgangen.

Måske ved at ringe på hos de andre lejligheder, introducere dig selv og spørge til ejerforeningen.

“Når først du har købt lejligheden, så hænger du på naboen. Og vi har vist alle sammen haft én af slagsen, der var mindre behagelig,” siger Anders Eger.

Egerbyg er kendt fra DR1-programmet ”Hjem til forvandling”, hvor de hjælper danskere med at gøre deres lejligheder funktionelle, personlige og lækre.