ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få 80% tilskud til din arbejdsmiljøindsats

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Det er de færreste arbejdsgivere, som er interesseret i at have medarbejdere, som bliver syge – måske endda langtidssygemeldte – på grund af et dårligt arbejdsmiljø. Om det er det fysiske, psykiske eller det sociale arbejdsmiljø, som det drejer sig om, er mindre relevant i denne sammenhæng. For uanset årsagen kan det give røde tal på bundlinjen. Fællesskabet mellem kollegerne er desuden ikke-eksisterende, og der kan komme stor udskiftning blandt medarbejderne med mange opsigelser eller fyringer. Det er alt sammen medvirkende til, at virksomheden ikke kører optimalt. Har din virksomhed brug for hjælp til at få rettet op på nogle arbejdsmiljømæssige issues, kan du søge tilskud med arbejdsmiljøpuljen.

Hvem kan søge tilskud med arbejdsmiljøpuljen? 

Med arbejdsmiljøpuljen, som arbejdstilsynet administrerer, kan du søge op til 80% tilskud til arbejdsmiljøindsatser i din virksomhed. Puljens formål er meget naturligt at fremme indsatser, der kan forbedre arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. Ligesom meningen også er, at den skal støtte tiltag, der forebygger nedslidning og arbejdsulykker. 

Hvis du driver en lille privat virksomhed, kan du komme i betragtning, hvis du har maksimalt 50 ansatte, er CVR registreret og har en NemKonto. I denne sammenhæng betragtes erhvervsdrivende foreninger og selvejende institutioner også som private virksomheder.

Har du som virksomhedsejer fået mod på at søge, kan du kontakte forskellige konsulentvirksomheder, som fx joblife.dk, som kan hjælpe dig med din ansøgning til tilskud med arbejdsmiljøpuljen.

Hvad kan man søge til?

Det er selvfølgelig vigtigt, at en virksomheds arbejdsmiljø er velfungerende allround. Tilskud med arbejdsmiljøpuljen er dog tilegnet nogle bestemte emner inden for de forskellige områder – nemlig forebyggelse af arbejdsulykker og nedslidning. Man kan desuden søge støtte til sundhedsindsatser og leje af tekniske hjælpemidler.

Mere specifikt kan man for eksempel søge tilskud til forebyggelse af ergonomisk slid. Det kan være tunge løfte, ensidigt gentagende arbejde eller indretning af arbejdspladsen. Ligesom man også kan søge til forebyggelse af psykisk nedslidning og stress. I puljen er der faktisk også mulighed for, at virksomhedsledere kan udvikles og lære om fx konflikthåndtering.

Mange muligheder

De fleste virksomhedsleder har selvfølgelig et ærligt ønske om at have et velfungerende arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Ligesom det også er vigtigt at have en velkørende virksomhed. Gladere medarbejdere, som trives, er altså også mere effektive. Det kan derfor kun være i alles interesse at have et godt og velfungerende arbejdsmiljø. Som det fremgår, er der altså mange områder, som man kan søge til. Måske der også er noget, som din virksomhed kan få glæde af.

Del artikel