Flere og flere får overskud og overblik i hverdagen med mindfulness

Skrevet af: Redaktionen

Annonce

Mange danskere oplever efterhånden at miste overskuddet i hverdagen.

Et stressfyldt job, en travl hverdag, problemer på jobbet eller noget helt, helt andet. Årsagerne kan være mange, men for de fleste gælder ofte én ting: Man har ikke stoppet op og spurgt sig selv, hvad der egentligt foregår lige nu.

Lige præcis dét sætter mindfulness fokus på. Hele pointen er at blive opmærksom på sin hverdag og ens liv. Ofte er det, de små ting i livet, som tilsammen faktisk er dråben i glasset.

Når man sætter sig ned og virkeligt fokusere på nuet, åbner en helt ny verden for sig. Verden bliver mindre kompleks, og man får helt automatisk mere overskud til en hverdag, som for os alle sammen er hektisk uanset situation.

Hvordan virker mindfulness egentlig?

Måske tænker du hurtigt på alt muligt ”hokus pokus”, men faktisk er det slet ikke sådan, det fungerer. Du bruger egentlig blot tankens kraft, og stærke hjælpemidler som er 100% naturlige.

Ret basalt sætter du fokus, på alt det der foregår rundt omkring dig. Både det du kan se med dine øjne, det du kan føle med dine hænder, alt det du kan dufte og lugte og ikke mindst alt det, du kan føle generelt set.

Meditation lægger sig meget op ad mindfulness, da begge områder sådan set arbejder med at blive bevidst. Hele konceptet handler ikke om at fortrænge tanker og den situation, man nu end står i.

I stedet handler det om at blive bevidst og ikke mindst acceptere, hvordan ens virkelighed er. Fornægtelse fører nemlig altid til det samme sted hen: Ulykke og ophobning af negative følelser. Til sidst er bægret fyldt og hele korthuset falder ned.

Hvor finder jeg et sted, hvor jeg kan få hjælp til at komme i gang?

Nogle gange har man brug for at få hjælp til at komme i gang. Måske kan du finde nogle gode videoer på YouTube eller lignende, men en personlig mentor eller guide for den sags skyld kan bare noget andet.

Rent faktisk findes der rigtig mange steder rundt omkring i landet heldigvis. F.eks. kan du nemt finde mindfulness i København, men hvis du blot laver en Google søgning på den by, du bor i, finder du ret hurtigt frem til et sted.

Derudover er vores allerstørste råd, at du følger din mavefornemmelse. Du skal føle dig godt tilpas, uanset hvad du foretager dig. På den måde er du nemlig klar til at blive mindful.