Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fodbold er fortsat den mest populære sportsgren hos børn og unge i København kommune 

Af Martin Jørgensen

Hos børn og unge mellem 0-18 år i København kommune, er det stadig fodbolden, der optager de fleste, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. 

På trods af at fodboldeningerne samlet set på landsplan har oplevet et fald i antal medlemmer på 6%, har København kommune oplevet en tilgang på 17%. Dermed kan fodboldforeningerne i kommunen, bryste sig af at have været de største i hele årrækken 2016-2019. 

På landsplan er det også fodbold der er den sportsgren flest er tilmeldt, hvor de efterfølgende fire pladser indtages af følgende i den nævnte rækkefølge: gymnastik, svømning, håndbold og badminton. 

 

Som nævnt, bryder København kommune tendensen på det nationale plan, da fodboldforeningerne i perioden 2016-2019 har oplevet et fald på 117%, hvilket svarer til 2.199 medlemmer. På landsplan er der blevet 12.806 færre fodboldspillere, hvilket er et fald på 6%. 

Derudover har København kommune oplevet en pæn procentmæssig stigning i antallet af rullesportsudøvere. I 2016 var der 232 tilmeldte rullesport, og i 2019 var dette tal steget til 1.451. 

Det er en spændende udvikling, hvilket den danske webshop med salg af børnetøj, gymnastiktøj og svømmetøj, Kids-world, følger tæt: 

“Vi har de seneste år udvidet vores sortiment inden for udstyr til rullesport samt rulleskøjter, da vi tydeligt har kunne mærke, at interessen for rullesport var stigende. Det gælder sådan set på landsplan, og at der er så mange unge tilmeldt en rullesportsforening i København kommune er bare super flot.” fortæller Annette Lykke Nielsen fra Kids-world. 

Det bliver spændende at se, hvordan udviklingen ser ud, når de nye tal fra Danmarks Statistik forhåbentlig lander i løbet af 2021. 

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01