Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs. Her tiramisuudgaven PR Foto
Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs. Her tiramisuudgaven PR Foto

Éclairs kan kaldes kongen af franske kager.

Den super syndige aflange vandbakkelsesdej bliver bagt til den er sprød og hul, og så bliver den fyldt med dejlig kagecreme og til slut toppet med glasur.

Rygtet siger, at den første éclair blev opfundet af den berømte franske kendis-kok Antonin Carême, som var en foregangsmand for den luksuriøse og opulente Grande Cuisine i starten af 1800-tallet.

Hans opfindelse fik hurtigt navnet éclair, der på fransk betyder “lynglimt”.

Simpelthen fordi de lækre kager bliver spist med lynets hast.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs PR Foto

Absurd lækre eclairs

Nu har København fået sin første deciderede eclairsbutik – på høje tid, hvis I spørger os.

Den hedder Queen’s Delight og ligger i Grønnegade 37.

Det smukke gamle hus er fra 1758 og passer perfekt til den traditionsrige kage med den lange fornemme historie.

Køkkenchefen hedder Raise, og hun har studeret alle kagekunstens kompendier under den franske dessert-konge Joakim Prit, der har regeret på 9 forskellige Michelinrestauranter.

Alt den viden har hun kombineret med sin sans for perfektion og tilbyder nu København ‘insanely delicious eclairs’.

Læs også: Helt unik café er åbnet i København: Her serveres marengs og rosé i lyserødt univers

Queen’s Delight i Grønnegade er specialister i eclairs PR Foto

Mundvand, klar!

Kage-kreativiteten bliver sluppet fri med et sødt udvalg af cremer, toppings og glasur.

Alt fra den klassiske vaniljecreme, toppet med hvid chokolade og karamelliserede cashewnødder. Man kan også hoppe ombord i hasselnøddecreme, saltet karamel med chokolade og sydamerikanske tonkabønner. Eller cheesecakecreme og friske hindbær. Mascarpone og kaffe eller måske kokoscreme med chokoladeovertrukne kokosflager.

Alt bliver lavet fra bunden af nøje udvalgte råvarer og der bliver bagt flere gange om dagen, så eclairs altid er friske og perfekte.

Queen’s Delight serverer de Gardelli kaffe, franske teer og varm chokolade med flødeskum.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hvad: Queen’s Delight
Hvor: Grønnegade 37
Hvordan: Læs mere her