Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mellem musik og ølbowling: Gigantisk moderkage er landet på Roskilde Festival

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Jan Brolykke
Foto: Jan Brolykke

Når man hører ordene Roskilde Festival, tænker de fleste på musik, ølbowling og lejrliv.

Men kunst er også en vigtig del af den enorme festival, og skal du på Roskilde i år, bør du give dig tid til at udforske de mange værker og installationer rundt omkring på Dyrskuepladsen.

MigogKbh har været til fernisering og taget et kig på årets kunstprogram, og her guider vi dig til de bedste, skøreste og flotteste kunstoplevelser på årets Roskilde Festival.

Foto: Jan Brolykke

Verdens største dansegulv

Roskilde Festival er ikke bare Danmarks største fest. I år er festivalen også stedet, hvor du finder verdens største dansegulv.

Den verdenskendte, tyske kunster Katharina Grosse har skabt værket “Destroy Me Once, Destroy Me Twice”, som er et 2000 kvadratmeter stort maleri og dansegulv i ét.

Gulvet stråler af farver mellem festivalens mange lejre og vil danne scene for flere events og performances – nogle af dem er en del af Roskilde Festivals officielle program, og andre vil blot opstå spontant, når festivaldeltagerne rykker ind på gulvet.

Du finder “Destroy Me Once, Destroy Me Twice” mellem de grønne bakker på Camping East.

Foto: Jan Brolykke

En gigantisk moderkage

Det kan lyde syret og måske lidt grænseoverskridende, men på Roskilde Festival kan du i år se en overdimensioneret moderkage.

Det er kunstneren Marie Munk, der har skabt værket med titlen “Placenta”, og tanken er at lade det frastødende møde det intime

Selv om moderkagen for nogen ser ulækker ud, og den er lavet af dødt, kunstigt materiale, symboliserer den liv med sine pulserende blodkar og fugtige hinder, og den fortæller en historie om kroppens evne til at skabe liv.

Du finder “Placenta” på græsset bag publikumsområdet foran Orange Scene.

Foto: HuskMitNavn, Instagram

112 meters freestyle

Også den kendte, danske kunstner HuskMitNavn har været forbi Dyrskuepladsen for at udsmykke festivalpladsen.

Han har lavet et freestyle-værk, der er hele 112 meter langt, og på imponerende vis er det blevet til på blot en enkelt dag.

Værket indkapsler Roskilde-stemningen på humoristisk vis, og på den lange væg står der blandt andet: “Intet Bad. Teltvarm mad. Træt og flad. Helt vildt glad.”

En tekst, som mange festivaldeltagere nok kan relatere til.

Du finder værket på den lange væg, der står langs vejen fra Arena til Orange Scene.

Foto: Jan Brolykke

Kig ind i fremtiden

Kunne du tænke dig at kigge ind i fremtiden?

Så kan du tage kig et gennem et par virkelig store briller, som ligger på græsset på Dyrskuepladsen.

Det er den engelske kunstner Mike Ballard, der har skabt værket “Forward” af genbrugsmaterialer med graffiti fra festivalen, og her kan du stille dig og kigge på festivallivet – så er det blot op til dig at vurdere, om det er nutiden eller fremtiden, du ser.

Du finder “Forward” på græsset lige over for HuskMitNavn-værket.

Foto: Jan Brolykke

Tobias Rahim på væggen

Igen i år er Roskilde Festival blevet dekoreret med stribevis af imponerende graffiti-værker på væggene rundt omkring på pladsen, og det kan varmt anbefales at slentre rundt og opleve dem.

Denne gang er blandt andre Tobias Rahim og Jørgen Leth blevet portætteret, og anerkendte kunstnere som Stine Hvid og Jakob Tolstrup har været i gang med spraydåserne.

Del artikel

Andre læser også