Gratis cocktails: Nu åbner Vesterbros nye perle

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Ingerslevsgade 200 på Vesterbro bliver fredag til et alkoholisk vandingshul, når Vang & Bar officielt slår dørene op lørdag d. 9. februar.

For ligesom at byde sine nye stamgæster ordentligt velkommen har de besluttet, at de første 200 cocktails er på huset fra kl. 16.00

Læs også: Her kæles der for detaljerne: Vesterbro får ny ambitiøs cocktailbar

Vang & Bar er indrettet varmt og hyggeligt med bordeaux velour og art deco, men samtidig landligt med træmøbler og virkelig mange planter – og med plads til ca. 50 gæster inde og 30 ude – når ellers vejret tillader det.

Teamet bag er Daniel Dam som barchef og Emil Alexander Vang, som egentlig ville have været kok, men i stedet blev forført af Københavns sprudlende cocktailscene.

Vang & Bar. PR Foto

Menukortet skifter ofte

Han er opvokset på en økologisk gård på Møn med en mor, der blandt meget andet selv laver vin, så han har styr på sine råvarer.

“Kokke har altid haft et mantra om, at vi skal spise det, der kommer op af jorden lige nu. Sådan har jeg det også.”

“Min mor kan ringe fra Møn og sige, NU er der blommer, hindbær eller valnødder – og jeg ved jo, at de kun er rigtig gode et par uger, måske et par dage, så menukortet skifter ofte – alt efter hvad vores leverandører fortæller os. Det er bare om at slå til, når de gode smage er klar.”

En cocktail står i ca. 100 kr. og stilen er relativt klassisk. De prioriterer stir, swizzle, punch og highballdrinks over shakede.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

“Vang & Bar har en 3 set menu med en snack til parret på over 30, der endelig har fået passet børn og gerne vil have en oplevelse, men vi har også a la carte kortet til businessmanden, der ikke gider noget pis og bare vil have en dry martini.”

Cocktailstandarden er i den ambitiøse ende. F.eks. har Vang & Bar en Negroni, man kan bestille med en indviklet bittermix, der har så lang historie, at man kan skrive en lille bog om den.

Helt tilbage fra deres spanske bonde-ven, der plukker citronerne til de hvide trøfler, som den ligger og trækker med.

“Men man kan også få en helt normal Negroni lavet på sin yndlingsgin. Vang & Bar er nok fint, men vi har ingen fine fornemmelser.”

Hvad: Vang & Bar
Hvor: Ingerslevsgade 200
Hvornår: Åbner lørdag d. 9. februar kl. 16.00
Hvordan: Se mere på Instagram her