Guide: Sådan sparer du penge i København

Skrevet af: Redaktionen
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou

Hvis du har valgt at slå dig ned i København, enten midlertidigt eller fast, har du nok opdaget, at det kan være en bekostelig affære.

Boligpriserne kan vi ikke gøre noget ved, men vi kan give dig fire forskellige punkter, hvor du kan spare penge i dagligdagen. Under hvert punkt giver vi desuden konkrete eksempler – så bliver det vidst ikke nemmere.

Skab en fed stil med genbrug

Du har måske lagt mærke til, at genbrug er det nye sort. Det er både godt for miljøet, og du kan spare en masse penge, uanset om du skal have skiftet garderoben eller møblerne ud.

København bugner af genbrugsforretninger, så der er helt sikkert også nogle i nærheden af dig. Vi har udvalgt tre, som, vi synes, er super fede, og som hver især har specialiseret sig inden for et bestemt område.

Hot Ko Tyr

Adresse: Nørrebrogade 76, 2200 København N.

En finurlig og humoristisk genbrugsforretning, hvor du kan finde lamper i alle afskygninger. Butikken bugner af sjove, skøre og flotte fund, og selvom lamper er det primære, er der også masser af andre fede ting, blandt andet skilte, vinyler og kufferter.

Hvis du vil ind i en rigtig rodebutik og lede efter guld, er Hot Ko Tyr det helt rette sted for dig.

Retro Villa

Adresse: Vennesmindevej 28, 2100 Østerbro.

Retro Villa er kombineret butik og showroom. Deres primære interesse er tapet, men du finder også både kunst til væggene og forskelligt interiør til din bolig. Udstillingerne i deres showroom afspejler det aktuelle udvalg i butikken, hvilket også betyder, at de løbende bliver ændret.

Smukt Brugt

Adresse: Amagerbrogade 186, 2300 København S.

Hos Smukt Brugt kan du få alt, hvad hjertet begærer. I butikken finder du nøje udvalgt boliginteriør, så du nemt kan forny din indretning med alt fra møbler og bakker til kunst og nips. Er det dig selv, der skal forkæles og shines op, kan du gå ombord i udvalget af tøj og smykker, som ligeledes er udvalgt til at kunne skabe en smuk og klassisk vintage-stil.

Køb din nye mobiltelefon brugt

Det er de færreste i dag, der kan undvære en smartphone i hverdagen. Det er til gengæld også de færreste, der har råd til at skifte ud, hver gang der kommer en ny model på markedet.

Hvis du gerne vil være med på noderne, eller du har været så uheldig, at din nuværende telefon er gået i stykker, er Phonetrade din løsning.

Phonetrade opkøber brugte iPhones, reparerer dem, så de bliver som nye, og sælger dem efterfølgende igen. De opkøber både fra privatpersoner og virksomheder, så selvom du køber en brugt iPhone, kan den sådan set være helt ny og aldrig have været pakket ud før.

Du kan for eksempel få en brugt iPhone X til omkring 5000,- kroner, hvilket i skrivende stund er en besparelse på cirka 1000,- kroner. Helt klart en god pris, hvis du spørger os!

Du kan altså både sælge din gamle iPhone og købe en ny til en super god pris. Du kan gøre det på deres hjemmeside eller besøge en af de fysiske butikker i København.

Der er flere forskellige, men du kan blandt andet finde Phonetrade på Vesterbro (Vesterbrogade 32, 1620 København V) og på Østerbro (Østerbrogade 105, 2100 København Ø).

Spar penge på madbudgettet, reducer madspild og hjælp mennesker i nød

Hvis du ikke allerede kender Wefood, er det på tide, du kommer til det! Folkekirkens Nødhjælp står bag konceptet, hvor supermarkeder sælger overskudsvarer og overskudsmad, som ikke kan sælges i de ”rigtige” butikker.

Det er eksempelvis varer med forkert mærkning, overskredet dato eller beskadiget emballage.

På grund af disse ”fejl” sælges varerne billigere. Butikkerne drives udelukkende af frivillige, og al overskuddet går til mennesker i nød.

Du kan altså både spare penge på dine dagligvareindkøb, være med til at mindske madspil og hjælpe mennesker i nød. Det er altså tre gange win, hvis du spørger os!

Du finder Wefood to steder i København:

Amagerbrogade 151, 2300 København S

Nørrebrogade 58, 2200 København N

Find på gratis aktiviteter

Hvis du er ung i København, kender du sikkert til de mange fristelser, der er at finde overalt.

Du behøver aldrig at kede dig, uanset om du skal have en fed fredag aften med gutterne, eller skal finde på underholdning lørdag formiddag med veninderne. Mulighederne er mange, men ofte også dyre.

Det er dog langt fra nødvendigt at sprænge budgettet, hvis du skal hygge dig med venner eller familie. Herunder giver vi dig tre idéer til gratis og hyggelige aktiviteter.

Lav en spilaften

Det er så småt på vej tilbage, men der er stadig mange, der underkender hyggen og kvaliteten ved en god spilaften hjemme i stuen.

Er du ikke til Ludo, Cluedo eller nogle af de andre brætspil, men er din Playstation også ved at være kedelig, kan du forny konceptet og i stedet invitere vennerne over til en omgang web games.

Er det nyt terræn for dig, kan du for eksempel tage et kig på Kiloo.com, som blandt andet står bag det hyperpopulære mobilspil Subway Surfers.

Der er masser af muligheder, og selvom det er enmandsspil, kan I sagtens lave interne konkurrencer eller en turnering, hvor I kæmper mod hinanden.

Inviter til DIY weekend med veninderne

Uanset om dine veninder er kreative eller ej, vil I helt sikkert få en weekend med masser af grin, hvis du inviterer på DIY-arrangement.

Om I maler portrætter af hinanden, klipper billeder ud af blade og limer på plancher, syr forklæder til næste madklub, eller noget helt fjerde, er sådan set lige meget.

Det vigtigste er, at I har det sjovt imens, og hvem ved, måske kommer der rent faktisk noget flot og brugbart ud af anstrengelserne?

Gå på opdagelse i byen og find dit nye yndlingsspot

Det behøver faktisk ikke at koste noget, når man bevæger sig rundt i København. Inviter en ven med eller nyd en gåtur i dit eget selskab.

Der behøver ikke være en fastlagt rute eller en bestemt destination. Prøv bare at gå ned ad nye veje, følg en lille sti, eller gå den vej du plejer, men med fokus på at få øje på nye ting.

København er en travl by med masser af mennesker og fart på, men hvis du selv sætter farten ned og fokuserer på det, kan du helt sikkert finde masser af dejlige, uopdagede steder, som du senere kan tage tilbage til, når du bare skal nyde livet og se verden glide forbi.

MASH tweaker menukortet med masser af fisk og skaldyr

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MASH Penthouse, PR Foto
MASH Penthouse, PR Foto

Den succesfulde bøfkæde MASH fylder i år 10 år.

Men den erfarne kæde hviler på ingen måde på laurbærrene.

Tværtimod følger de trofast med deres gæsters smagsløg.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Mere grønt, fisk og skaldyr
Og det er vist ikke gået nogens næse forbi, at flere tænker mere over deres valg, miljø og bæredygtighed.

Der er stadigvæk plads til de saftige bøffer, men mange har skruet ned, indført kødfrie dage eller måske blevet flexitarer.

Så MASH har med deres nye menukort sat masser af maritim mundgodt på menuen, så alle i selskabet nu har et overflødighedshorn at vælge imellem.

Uanset om man er til store bøffer eller saftig skaldyr – eller det helt grønne køkken.

Se hele menukortet lige her

Med andre ord: MASH introducerer masser af fisk og skaldyr – og lavet med fokus på kvalitetsråvarer, tilberedning og smagssammensætninger, som de gør sig umage med for kødets vedkommende.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Umami-darling tilbage
Nyhederne tæller bl.a. følgende starters:

Grillede jomfruhummere med kryddersmør og grillet citron.

Gratineret King Crab med hvidløgssmør, brødkrummer, grillet citron og citrusmarineret salat.

King Crab Ravioli serveret med skaldyrsboullion.

Black Cod UMAMI style (en hyldest til Restaurant Umami). Misomarineret chilensk havbars og wasabimarineret tang.

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger. Æble, hasselnød, syltede jordskokker og purløg.

Torskeceviche. Citron, lime, ingefær, hvidløg, avocado, rødløg, blegselleri, peanuts, wasabi og urter.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Klassikere er her stadig
De gamle fisk og skaldyrsfavoritter er her selvfølgelig stadigvæk.

Det betyder, man altid kan smage tuntatar eller de populære Gillardeau østers. Man kan også hoppe ombord i caviar med blinis, løg og creme fraiche.

Og har man lyst til at blive i havet til hovedretten kan man fornøje sig med en tunsteak med chimichurri eller gå grønt til værks med enten råstegt blomkål, karamelliseret blomkålspuré og grillet porre eller en vegetarburger med chili fries.

Læs også: Luksusbiograf: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Hvad: Nyt menukort
Hvor: Alle MASH restauranter
Hvordan: Læs mere her

Fest med stjernerne og oplev showet live: Danish Music Awards er tilbage

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
The Minds of 99. Foto: PR
The Minds of 99. Foto: PR

Efter et års pause hylder den danske musikbranche igen sig selv med et brag af en prisuddeling, og du er inviteret.

Torsdag 17. oktober indtager Danish Music Awards den funklende nye KB Hallen på Frederiksberg, der i omkring 2,5 timer vil lægge gulv til en af årets største musikfester.

Aftenens vært er Nabiha, og programmet er spækket med i alt 10 liveoptrædener med blandt andre The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE.

Læs også: Grammy-vindende Snarky Puppy indtager Falkoner Salen med 12 mands fest-orkester

Ikke som det plejer

Årets udgave af Danish Music Awards skiller sig lidt ud fra de foregående.

Traditionen tro skal der selvfølgelig uddeles en række prestigefyldte statuetter i løbet af aftenen, men som noget særligt har nomineringsperioden op til årets prisuddeling varet to år i stedet for et. Det skyldes, at der ikke blev afholdt Danish Music Awards i 2018.

Du kan således forvente, at udgivelser fra august 2017 til august 2019 hyldes.

Live-musik vil desuden være en endnu større del af showet denne gang, og flere af de optrædende har derfor fået lov til at spille op til tre numre i stedet for blot et.

Det betyder, at publikum altså vil blive forkælet med flere minikoncerter.

Læs også: Lukas Graham giver kæmpe sommerkoncert i København

Oplev showet live

Danish Music Awards vises i en redigeret udgave på TV 2 lørdag 19. oktober, men hvis du foretrækker at mærke stemningen og være til stede, når musikken spiller live, og priserne uddeles, kan du tage plads blandt publikum torsdag 17. oktober.

En ståplads til Danish Music Awards koster 440 kroner og kan købes her.

Showet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18.30.

Hvad: Danish Music Awards
Hvor: KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
Hvornår: Torsdag 17. oktober 2019 kl. 20

Læs også: Udsolgt på få minutter: Kashmir laver ekstra-koncert i Royal Arena

Retro-fund og designklassikere: Kom med til stort vintage-marked i Nordhavn

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

At gå på genbrugsjagt kan være en sjov men tidskrævende aktivitet, og oftest kan man kun nå at besøge få butikker på en dag.

Men i weekenden 19.-20. oktober vil det være muligt at shoppe hos et stort udvalg af landets mest populære loppe- og vintage-sælgere, som for en stund samles under et tag.

Det er Docken i Nordhavn, der danner rammen om Vintage Deluxe Marked, som er et tilbagevendende shoppingparadis for genbrugsfans.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Møbelkunst og klassisk design

Fra klokken 10 til 18 lørdag og klokken 10 til 16 søndag byder Vintage Deluxe Marked på et stort udvalg af boder, og flere af sælgerne kender du formentlig fra diverse antikprogrammer i tv, hvor de dyster mod hinanden og gør imponerende fund rundt omkring i landet.

Foto: PR

Som navnet antyder, har Vintage Deluxe Marked fokus på genbrugsvarer af høj kvalitet, og du kan derfor forvente at finde designklassikere i god stand og sjældne sager i massevis.

Boderne vil blandt andet være fyldt med møbler, keramik, tøj, industrielt design samt fransk og nordisk vintage.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Sådan får du VIP-adgang

Hvis du vil have adgang til genbrugsguldet som en af de først, kan du købe en VIP-billet i forsalg og få lov at komme ind på markedet allerede fredag 18. oktober mellem klokken 16 og 20.

Som VIP-gæst bydes du fredag velkommen med et glas bobler og får udleveret et armbånd, som også giver adgang til Vintage Deluxe Marked lørdag og søndag.

Prisen for en VIP-billet er 120 kroner, og den kan købes her.

Almindelige billetter koster 50 kroner og giver adgang lørdag og søndag.

Dockens café vil være åben alle tre dage, så man kan købe mad og drikke, når man trænger til en pause.

Læs mere og køb billet på vintagedeluxemarked.dk.

Hvad: Vintage Deluxe Marked
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: 18.-20. oktober 2019

Læs også: Nu åbner Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna