Guide: Sådan sparer du penge i København

Skrevet af: Redaktionen
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou

Hvis du har valgt at slå dig ned i København, enten midlertidigt eller fast, har du nok opdaget, at det kan være en bekostelig affære.

Boligpriserne kan vi ikke gøre noget ved, men vi kan give dig fire forskellige punkter, hvor du kan spare penge i dagligdagen. Under hvert punkt giver vi desuden konkrete eksempler – så bliver det vidst ikke nemmere.

Skab en fed stil med genbrug

Du har måske lagt mærke til, at genbrug er det nye sort. Det er både godt for miljøet, og du kan spare en masse penge, uanset om du skal have skiftet garderoben eller møblerne ud.

København bugner af genbrugsforretninger, så der er helt sikkert også nogle i nærheden af dig. Vi har udvalgt tre, som, vi synes, er super fede, og som hver især har specialiseret sig inden for et bestemt område.

Hot Ko Tyr

Adresse: Nørrebrogade 76, 2200 København N.

En finurlig og humoristisk genbrugsforretning, hvor du kan finde lamper i alle afskygninger. Butikken bugner af sjove, skøre og flotte fund, og selvom lamper er det primære, er der også masser af andre fede ting, blandt andet skilte, vinyler og kufferter.

Hvis du vil ind i en rigtig rodebutik og lede efter guld, er Hot Ko Tyr det helt rette sted for dig.

Retro Villa

Adresse: Vennesmindevej 28, 2100 Østerbro.

Retro Villa er kombineret butik og showroom. Deres primære interesse er tapet, men du finder også både kunst til væggene og forskelligt interiør til din bolig. Udstillingerne i deres showroom afspejler det aktuelle udvalg i butikken, hvilket også betyder, at de løbende bliver ændret.

Smukt Brugt

Adresse: Amagerbrogade 186, 2300 København S.

Hos Smukt Brugt kan du få alt, hvad hjertet begærer. I butikken finder du nøje udvalgt boliginteriør, så du nemt kan forny din indretning med alt fra møbler og bakker til kunst og nips. Er det dig selv, der skal forkæles og shines op, kan du gå ombord i udvalget af tøj og smykker, som ligeledes er udvalgt til at kunne skabe en smuk og klassisk vintage-stil.

Køb din nye mobiltelefon brugt

Det er de færreste i dag, der kan undvære en smartphone i hverdagen. Det er til gengæld også de færreste, der har råd til at skifte ud, hver gang der kommer en ny model på markedet.

Hvis du gerne vil være med på noderne, eller du har været så uheldig, at din nuværende telefon er gået i stykker, er Phonetrade din løsning.

Phonetrade opkøber brugte iPhones, reparerer dem, så de bliver som nye, og sælger dem efterfølgende igen. De opkøber både fra privatpersoner og virksomheder, så selvom du køber en brugt iPhone, kan den sådan set være helt ny og aldrig have været pakket ud før.

Du kan for eksempel få en brugt iPhone X til omkring 5000,- kroner, hvilket i skrivende stund er en besparelse på cirka 1000,- kroner. Helt klart en god pris, hvis du spørger os!

Du kan altså både sælge din gamle iPhone og købe en ny til en super god pris. Du kan gøre det på deres hjemmeside eller besøge en af de fysiske butikker i København.

Der er flere forskellige, men du kan blandt andet finde Phonetrade på Vesterbro (Vesterbrogade 32, 1620 København V) og på Østerbro (Østerbrogade 105, 2100 København Ø).

Spar penge på madbudgettet, reducer madspild og hjælp mennesker i nød

Hvis du ikke allerede kender Wefood, er det på tide, du kommer til det! Folkekirkens Nødhjælp står bag konceptet, hvor supermarkeder sælger overskudsvarer og overskudsmad, som ikke kan sælges i de ”rigtige” butikker.

Det er eksempelvis varer med forkert mærkning, overskredet dato eller beskadiget emballage.

På grund af disse ”fejl” sælges varerne billigere. Butikkerne drives udelukkende af frivillige, og al overskuddet går til mennesker i nød.

Du kan altså både spare penge på dine dagligvareindkøb, være med til at mindske madspil og hjælpe mennesker i nød. Det er altså tre gange win, hvis du spørger os!

Du finder Wefood to steder i København:

Amagerbrogade 151, 2300 København S

Nørrebrogade 58, 2200 København N

Find på gratis aktiviteter

Hvis du er ung i København, kender du sikkert til de mange fristelser, der er at finde overalt.

Du behøver aldrig at kede dig, uanset om du skal have en fed fredag aften med gutterne, eller skal finde på underholdning lørdag formiddag med veninderne. Mulighederne er mange, men ofte også dyre.

Det er dog langt fra nødvendigt at sprænge budgettet, hvis du skal hygge dig med venner eller familie. Herunder giver vi dig tre idéer til gratis og hyggelige aktiviteter.

Lav en spilaften

Det er så småt på vej tilbage, men der er stadig mange, der underkender hyggen og kvaliteten ved en god spilaften hjemme i stuen.

Er du ikke til Ludo, Cluedo eller nogle af de andre brætspil, men er din Playstation også ved at være kedelig, kan du forny konceptet og i stedet invitere vennerne over til en omgang web games.

Er det nyt terræn for dig, kan du for eksempel tage et kig på Kiloo.com, som blandt andet står bag det hyperpopulære mobilspil Subway Surfers.

Der er masser af muligheder, og selvom det er enmandsspil, kan I sagtens lave interne konkurrencer eller en turnering, hvor I kæmper mod hinanden.

Inviter til DIY weekend med veninderne

Uanset om dine veninder er kreative eller ej, vil I helt sikkert få en weekend med masser af grin, hvis du inviterer på DIY-arrangement.

Om I maler portrætter af hinanden, klipper billeder ud af blade og limer på plancher, syr forklæder til næste madklub, eller noget helt fjerde, er sådan set lige meget.

Det vigtigste er, at I har det sjovt imens, og hvem ved, måske kommer der rent faktisk noget flot og brugbart ud af anstrengelserne?

Gå på opdagelse i byen og find dit nye yndlingsspot

Det behøver faktisk ikke at koste noget, når man bevæger sig rundt i København. Inviter en ven med eller nyd en gåtur i dit eget selskab.

Der behøver ikke være en fastlagt rute eller en bestemt destination. Prøv bare at gå ned ad nye veje, følg en lille sti, eller gå den vej du plejer, men med fokus på at få øje på nye ting.

København er en travl by med masser af mennesker og fart på, men hvis du selv sætter farten ned og fokuserer på det, kan du helt sikkert finde masser af dejlige, uopdagede steder, som du senere kan tage tilbage til, når du bare skal nyde livet og se verden glide forbi.

Alt kan laves i bilen: Kom med til bil-yoga og bil-banko i denne uge

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Meyers
Foto Meyers

Drive-in bio har fået en ny storhedstid efter Corona. Det samme gælder for drive-in koncerter og -comedy.

Nyeste skud på stammen er drive-in bil-yoga og bil-banko, der starter allerede i morgen.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Bil-yoga

Yoga fra din bil har du måske ikke umiddelbart hørt om før.

Men det er ikke desto mindre dét, som sker i morgen kl. 17 på den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn.

Yogalærer Lasse Flintholm underviser en 45 minutter lang yoga-sekvens, som vi sammen laver siddende i vores biler.

Du vil slippe dagens stress, og især din nakke og skuldre vil være glade, når du ruller hjem ad igen. Timen slutter af med en kort meditation. Undervisningen foregår transiteret via din bilradio eller via Facebook.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Bil-banko

På fredag er der store præmier på højkant, når du kan køre bilen til Nordhavn efter fyraften for at spille med i Meyers’ bil-banko.

Så find dine fire hjul frem og fyld bilen med fine folk.

Præmierne er de helt store af slagsen, når de udlodder:

  • Den populære brunch for to på deres helt nyåbnede Restaurant SULT
  • En middag for to, som en af de allerførste, på den romantiske Fasangården i Frederiksberg Have
  • Frokost for to i glashusene under åben himmel ved Meyers Deli på Frederiksberg
  • 10 lune kanelsnurrer fra Meyers Bageri
  • Billetter til valgfri filmvisning i Cinemateket.

Der spilles på engangsplader så husk en tusch og en ordentligt omgang godt humør.

Hvad: Bil-yoga og bil-banko
Hvor: Den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn
Hvornår: Bil-yoga er onsdag d. 27. maj 2020 kl. 17 og bil-banko er fredag d. 29. maj 2020 kl. 17 (porten åbner kl. 16.30).
Hvor meget: Billetten til bil-yoga koster 75 kroner, der dækker 45 minutters yogaundervisning, et friskt grøntsagsshot og en aktiv kul-juice fra ‘Anna og Juicen’, som vi langer ind gennem bilruden. Bil-banko koster 175 kroner og her får du fem spil banko, fire frikadeller og en forfriskning.
Hvordan: Køb billet til bil-yoga her og billet til bil-banko her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Pluto Facebook
Foto Pluto Facebook

Restaurant Pluto på Borgergade har længe været én af københavnernes favorit.

Især når mørket falder på, musikken skrues op og der serveres drinks til den helt store guldmedalje.

Der er en helt særlig og festlig stemning på Pluto, og mens man skulle tro de nye lukketider for restauranter og barer sætter en stopper for det – så åbner de bare til frokost i stedet.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Solrig terrasse og ny vinbar

Sommeren er på vej, og Pluto har savnet deres gæster.

Derfor åbner de terrassen til snacks, sol og vin alle solrige dage fra klokken 12-17.

Menuen kommer til at byde på tomatsalat med stracciatella, udvalg af charcuterie, grillet sandwich med vesterhavsost og landskinke.

Læs også Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Foto Pluto Facebook

Samtidig med den nye frokost udvider Restaurant Pluto også med Pluto Wine Bar lige rundt om hjørnet.

De tidligere private dining omgivelser bliver nemlig til en vinbar.

Samme gode stemning, menukortet som du kender det, højt humør og alle de kendte værter fra Pluto – nu bare med endnu flere borde.

Hvad: Pluto til frokost og Pluto Wine Bar
Hvor: Borgergade 16, 1300 København K
Hvornår: Alle solrige dage fra kl. 12 – hold øje med den aktuelle åbningssituation på Instagram

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Mini-blomsterfestival: Udvalgte spots i København pyntes med blomster i alle farver

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Pandemien har indhyllet vores verden i en skygge af usikkerhed og død, og verdens metropoler, gader og stræder har ligget øde og ensomme hen.

Men det skal være slut nu.

To kvinder står nemlig bag projektet ”Copenhagen Wrapped in Flowers”, hvor 10 udvalgte spots i København vil dækkes af blomster for at hylde håbet og troen på, at København blomstrer videre efter pandemien.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Foto PR

Overflod af farver

De nye blomstrende spots bliver en overflod af farver og skønhed.

Bag initiativet står to markante internationale kunstnere: fotograf Stine Heilmann og Floral designer Annette von Einem.

“Vi vil forevige tiden, der har stået stille i København, og som nu langsomt og forsigtigt blomstrer igen – og dermed, mindes halv tomme gader,” fortæller de.

De to kvinders initiativ er hilst velkomment både hos Københavns Kommune og hos de store gartnerier i Europa, der i overflod sender blomsterdonationer til projektet.

Alle installationer vil blive fotograferet og vil senere blive fortolket som udstilling.

”Livet fortsætter, og vi ønsker at give københavnerne et smil og et håb – efter hårde indelukkede uger i isolation. Sommeren er på vej og blomstrer, naturen lever og giver os håb”, siger fotograf Stine Heilmann, der med karriere i USA greb ideen fra Manhattans gader netop nu, og i samarbejde med Annette von Einem gør den dansk.

”De tomme gader trænger til farver og liv, og med mit arbejde ønsker jeg, at mennesker ikke vil kunne undgå at stoppe op og få et smil på læben”, samtykker blomsterkunstneren.

De 10 forskellige blomstrende spots, vil være:
• Den lille havfrue
• Amaliehaven/Amalienborg
• Ofelia plads/operahuset
• Christianias hovedindgang
• Nyhavns Anker
• Christiansborg
• Rådhuspladsen
• Vor frue kirke
• Rundetårn
• Marmorkirken/metrostationen
• Dronning Louises bro
• Rigshospitalet (som en særlig tak til sundhedspersonalet)

De nye, blomstrende spots vil være en del af bybilledet fra d. 25 maj fra solopgang til solnedgang, hvor københavnerne vil få sig en livsbekræftende kunstoplevelse på deres vej.

Hvad: Copenhagen Wrapped in Flowers
Hvornår: Fra d. 25-28. maj

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram