Guide: Sådan sparer du penge i København

Skrevet af: Redaktionen
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou
Ja, vi havde altså ikke et billede af Dybbølsbro, fordi den før ikke var værd at tage billeder af. Så her er et af naboen, cykelslangen. Cykel København Foto Rasmus Kramer Schou

Hvis du har valgt at slå dig ned i København, enten midlertidigt eller fast, har du nok opdaget, at det kan være en bekostelig affære.

Boligpriserne kan vi ikke gøre noget ved, men vi kan give dig fire forskellige punkter, hvor du kan spare penge i dagligdagen. Under hvert punkt giver vi desuden konkrete eksempler – så bliver det vidst ikke nemmere.

Skab en fed stil med genbrug

Du har måske lagt mærke til, at genbrug er det nye sort. Det er både godt for miljøet, og du kan spare en masse penge, uanset om du skal have skiftet garderoben eller møblerne ud.

København bugner af genbrugsforretninger, så der er helt sikkert også nogle i nærheden af dig. Vi har udvalgt tre, som, vi synes, er super fede, og som hver især har specialiseret sig inden for et bestemt område.

Hot Ko Tyr

Adresse: Nørrebrogade 76, 2200 København N.

En finurlig og humoristisk genbrugsforretning, hvor du kan finde lamper i alle afskygninger. Butikken bugner af sjove, skøre og flotte fund, og selvom lamper er det primære, er der også masser af andre fede ting, blandt andet skilte, vinyler og kufferter.

Hvis du vil ind i en rigtig rodebutik og lede efter guld, er Hot Ko Tyr det helt rette sted for dig.

Retro Villa

Adresse: Vennesmindevej 28, 2100 Østerbro.

Retro Villa er kombineret butik og showroom. Deres primære interesse er tapet, men du finder også både kunst til væggene og forskelligt interiør til din bolig. Udstillingerne i deres showroom afspejler det aktuelle udvalg i butikken, hvilket også betyder, at de løbende bliver ændret.

Smukt Brugt

Adresse: Amagerbrogade 186, 2300 København S.

Hos Smukt Brugt kan du få alt, hvad hjertet begærer. I butikken finder du nøje udvalgt boliginteriør, så du nemt kan forny din indretning med alt fra møbler og bakker til kunst og nips. Er det dig selv, der skal forkæles og shines op, kan du gå ombord i udvalget af tøj og smykker, som ligeledes er udvalgt til at kunne skabe en smuk og klassisk vintage-stil.

Køb din nye mobiltelefon brugt

Det er de færreste i dag, der kan undvære en smartphone i hverdagen. Det er til gengæld også de færreste, der har råd til at skifte ud, hver gang der kommer en ny model på markedet.

Hvis du gerne vil være med på noderne, eller du har været så uheldig, at din nuværende telefon er gået i stykker, er Phonetrade din løsning.

Phonetrade opkøber brugte iPhones, reparerer dem, så de bliver som nye, og sælger dem efterfølgende igen. De opkøber både fra privatpersoner og virksomheder, så selvom du køber en brugt iPhone, kan den sådan set være helt ny og aldrig have været pakket ud før.

Du kan for eksempel få en brugt iPhone X til omkring 5000,- kroner, hvilket i skrivende stund er en besparelse på cirka 1000,- kroner. Helt klart en god pris, hvis du spørger os!

Du kan altså både sælge din gamle iPhone og købe en ny til en super god pris. Du kan gøre det på deres hjemmeside eller besøge en af de fysiske butikker i København.

Der er flere forskellige, men du kan blandt andet finde Phonetrade på Vesterbro (Vesterbrogade 32, 1620 København V) og på Østerbro (Østerbrogade 105, 2100 København Ø).

Spar penge på madbudgettet, reducer madspild og hjælp mennesker i nød

Hvis du ikke allerede kender Wefood, er det på tide, du kommer til det! Folkekirkens Nødhjælp står bag konceptet, hvor supermarkeder sælger overskudsvarer og overskudsmad, som ikke kan sælges i de ”rigtige” butikker.

Det er eksempelvis varer med forkert mærkning, overskredet dato eller beskadiget emballage.

På grund af disse ”fejl” sælges varerne billigere. Butikkerne drives udelukkende af frivillige, og al overskuddet går til mennesker i nød.

Du kan altså både spare penge på dine dagligvareindkøb, være med til at mindske madspil og hjælpe mennesker i nød. Det er altså tre gange win, hvis du spørger os!

Du finder Wefood to steder i København:

Amagerbrogade 151, 2300 København S

Nørrebrogade 58, 2200 København N

Find på gratis aktiviteter

Hvis du er ung i København, kender du sikkert til de mange fristelser, der er at finde overalt.

Du behøver aldrig at kede dig, uanset om du skal have en fed fredag aften med gutterne, eller skal finde på underholdning lørdag formiddag med veninderne. Mulighederne er mange, men ofte også dyre.

Det er dog langt fra nødvendigt at sprænge budgettet, hvis du skal hygge dig med venner eller familie. Herunder giver vi dig tre idéer til gratis og hyggelige aktiviteter.

Lav en spilaften

Det er så småt på vej tilbage, men der er stadig mange, der underkender hyggen og kvaliteten ved en god spilaften hjemme i stuen.

Er du ikke til Ludo, Cluedo eller nogle af de andre brætspil, men er din Playstation også ved at være kedelig, kan du forny konceptet og i stedet invitere vennerne over til en omgang web games.

Er det nyt terræn for dig, kan du for eksempel tage et kig på Kiloo.com, som blandt andet står bag det hyperpopulære mobilspil Subway Surfers.

Der er masser af muligheder, og selvom det er enmandsspil, kan I sagtens lave interne konkurrencer eller en turnering, hvor I kæmper mod hinanden.

Inviter til DIY weekend med veninderne

Uanset om dine veninder er kreative eller ej, vil I helt sikkert få en weekend med masser af grin, hvis du inviterer på DIY-arrangement.

Om I maler portrætter af hinanden, klipper billeder ud af blade og limer på plancher, syr forklæder til næste madklub, eller noget helt fjerde, er sådan set lige meget.

Det vigtigste er, at I har det sjovt imens, og hvem ved, måske kommer der rent faktisk noget flot og brugbart ud af anstrengelserne?

Gå på opdagelse i byen og find dit nye yndlingsspot

Det behøver faktisk ikke at koste noget, når man bevæger sig rundt i København. Inviter en ven med eller nyd en gåtur i dit eget selskab.

Der behøver ikke være en fastlagt rute eller en bestemt destination. Prøv bare at gå ned ad nye veje, følg en lille sti, eller gå den vej du plejer, men med fokus på at få øje på nye ting.

København er en travl by med masser af mennesker og fart på, men hvis du selv sætter farten ned og fokuserer på det, kan du helt sikkert finde masser af dejlige, uopdagede steder, som du senere kan tage tilbage til, når du bare skal nyde livet og se verden glide forbi.

Hver lørdag på Det Kongelige Teater: Gratis ballet og brunch til under 100 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Det Kongelige Teater Facebook
Foto Det Kongelige Teater Facebook

Mangler du en god lørdagsaktivitet i et roligt og behageligt tempo?

Så har vi én af de gode lige her.

Det Kongelige Teater inviterer nemlig indenfor til Brunch og Ballet hver lørdag formiddag, hvor du kan nyde synet af dansernes imponerende morgentræning i fin kombination med en god brunch fra Meyers.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Kongelige Teater PR Foto

Ballet og brunch hver lørdag

Nyd dansernes morgentræning på scenen med en kop dampende varm kaffe i hånden.

Ballettens daglige morgentræning er hele grundstenen i kompagniets tekniske formåen, og det er fascinerende at se danserne arbejde ved barren, mens de fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger.

Meyers står for brunch og kaffe, som kan købes i caféen fra kl. 9.

Brunchen koster 95 kr. og indeholder Meyers kanelsnurre, 1 stk. frisk frugt, skyr med granola samt kaffe/te buffet, der gerne må fyldes op undervejs. Bemærk at antallet af brunchbokse er begrænset.

Læs også Lækre kager, brunch og gode cocktails: Café Vivaldi er åbnet ved Nørreport

Foto Meyers Facebook

Bestil billet på forhånd

Bemærk at Det Kongelige Teater følger myndighedernes anbefalinger for Covid-19.

Derfor er du til dette arrangement nødt til at rekvirere en billet via linket her, så de er sikre på at kunne overholde den nødvendige afstand mellem publikum og følge myndighedernes retningslinjer.

Der er kun adgang til arrangementet med billet.

Arrangementet er gratis, men der forelægger billetgebyr.

Hvad: Brunch og Ballet
Hvor: Det Kongelige Teater Gamle Scene
Hvornår: Hver lørdag fra kl. 9-11.30
Hvor meget: Arrangementet er gratis og brunchen koster 95 kr.
Hvordan: Husk at bestille billet i forvejen (koster kun billetgebyr grundet Covid-19) via linket her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags