Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

12 serveringer koster latterlige 475 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Geist

Bo Bech er en kulinarisk kunstner, der fandt sin helt rette hylde, da han indtog Kongens Nytorv med sin restaurant Geist.

Den smukt indrettede restaurant med det store åbne køkken spreder sig både ind mod gården og ud mod gaden.

Bo Bechs køkken kan godt være grænsesøgende, og måske ikke for alle, men der er altid en fantastisk klar tanke bag hver eneste servering.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Det er gourmetmad til hverdagspriser, og man plukker, som man har lyst fra et alenlangt kort, som hele tiden skifter.

Stemningen herinde er international livlig og egner sig både til en forretningsfrokost og foodieveninderne på tur.

Find Geist her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Scallops with chicken wings and langoustine sauce – Geist, Copenhagen #BoBech_InMyBlood

Et opslag delt af Bo Bech (@bobech) den

Ibu

Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi Henrik Jyrks restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Find Ibu her.

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker. Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud. Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden. Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og 6 retter fås for 475 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

#winter #restaurantno2

Et opslag delt af Restaurant No.2 (@restaurantno.2) den

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket.

Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror, nemlig Formel B. Hos Uformel er der mere gang i gaden, lokalerne var tidligere en stripklub, for Christ’s sake. Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

I køkkenet står køkkenchef og medejer Frederik Rudkjøbing, tidligere Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d’Or, hvilket betyder, han også har vundet VM for kokke.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 120 kr.

Find Uformel her.

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen. Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå. Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre. Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen, der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fermented Potato Bread, Sunflower Seed, Kale, Padron Pepper #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

Pony

Pony er Kadeaus lillebror og serverer legesyg mad fra den minimale lokale på Vesterbrogade.

Deres menu hedder selvfølgelig Ponyspark, og her får man 4 retter nordisk gourmet-light for lige under 500 kr.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ellers kan man snuppe fra kortet og komme alverdens smage rundt på en enkelt aften, idet køkkenet sagtens kan begå sig i de nordiske discipliner samt de eksotiske smage, hvis det falder dem ind.

Find Pony her.

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Melee, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Pulpo, ajo blanco og modne tomater #restaurantanarki #pulpo #bistro #bibgourmand #fredriksberg #ajoblanco

Et opslag delt af Restaurant Anarki (@restaurant_anarki) den

Tapa del Toro
Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som både ligger i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og i lufthavnen.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.
Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Københavns Lufthavn

PR Foto

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Nikolajgade 18

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Dronningens Tværgade 10

PR Foto

Brus Food
Det store øl-brygger hus på Nørrebro, som huser To Øl har også en restaurant, nemlig Brus Food. Køkkenchef er Christian Gadient, som tidligere har været køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal samt vundet årets ret.

Så man kan måske godt fornemme, at maden her på Brus Food ikke just er som på enhver anden ølbar.

Køkkenstilen er inspireret af hele verden, men med stram fokus på velsmag og  teknikker fra køkkenchefens skarpeste skuffe.  Helt genialt til en afslappet aften, hvor man gerne vil forkæles lidt ekstra. Eller før man smutter i Empire Bio, som ligger i samme bygning.
Guldbergsgade 29F

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyens Fiskebar
Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn. Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Deres søsterrestaurant Musling lige ved Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.
Flæsketorvet 100

PR Foto

Rebel
På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.
Store Kongensgade 52

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao
En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.
Vesterbrogade 96

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market
At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter. Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.
Kristen Bernikows Gade 9-11

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – under 100 kr. pr. ret, og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Sortedam Dossering 45a

PR Foto

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Drømmer du dig også til varmere himmelstrøg, aromatiske og appetitvækkende omgivelser, bølgeskvulp og smagen af autentiske madoplevelser?

Så tag på rundrejse med Early Bird og besøg nogle af byens restauranter, der langt nemmere (og billigere) kan give dig en udsøgt madoplevelse.

Helt uden at skulle krydse landets grænser.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Spis ude for under halv pris

I hele juli kan du spise for under halv pris, når du booker bord på restaurant-tjenesten, Early Bird.

Ved at bruge koden FERIE sparer du 20% ekstra (udover de i forvejen 33%).

Det er et fantastisk, last-minut scoop på restauranternes sidste, ledige borde.

Book bord på selve dagen og nyd en bid af det spiselige verdenskort – bare hjemme i Danmark.

Læs også Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Foto PR

Hele verden rundt

Kom med på en kulinarisk jordomrejse med Early Birds mange restauranter.

Smag italienske delikatesser hos Trattoria Sud og kom med når argentinske Asador fyrer op for grillen.

Hos Kung Fu II kan du drømme dig væk til Japan, mens Le Coq en Pâte på Østerbro er stedet for alle frankofile.

Pintxos i Indre By serverer ægte spansk tapas, Mangal giver dig det bedste fra Mellemøsten, og hos Guru dufter der herligt af autentiske indiske simreretter.

Skal det være endnu mere eksotisk, så besøg Cafeloppen der byder på autentisk thai-mad i karismatiske eller The Vietnamese, som giver dig en lille bid af det raffinerede Vietnam.

Næsten uanset hvilket køkken, der lokker – så kan Early Bird klare det meste.

Læs også Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Foto PR

Vind en middag for to

Deltag i konkurrencen på Facebook og vind en Earlybird-menu på Michelin-anbefalede Restaurant Mes i Indre By.

Middagen er for to personer og har en værdi på 750 kr.

Hvad: Spis for under halv pris med Early Bird – 33% rabat + EKSTRA 20% skåret af menuprisen
Hvor: Mere end 75 restauranter i København
Hvornår: Til og med 1. august 2020
Hvordan: Brug rabatkoden FERIE EarlyBird.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Staycation i København: Kom med til Moules Frites-festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Aldrig har behovet for sjove og interessante begivenheder i København været større, nu hvor størstedelen af befolkningen holder ferie hjemme i Danmark.

Heldigvis for det er de danske restauratører lige så sultne efter gæster ovenpå de seneste måneder, som danskerne er på nye oplevelser.

Derfor er 15 restauranter i København og omegn, det franske vandmærke Perrier og den gastronomiske billetportal Madbillet gået sammen om at skabe Moules Frites-festivalen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Arkivfoto

En lille bid af udlandet herhjemme

Hvad er egentlig bedre end at sidde nede på strandpromenaden i Sydeuropa med en kæmpe omgang muslinger, fritter og noget koldt i glasset?

Ikke særligt meget, hvis vi selv skal sige det.

Den verdenskendte mineralvand, Perrier, er gået i front for at hylde den danske sommer til en ny såkaldt ’Moules Frites-festival’ på en række danske restauranter.

Det foregår fra den 27. juli til den 2. august på udvalgte restauranter i København og andre byer i landet.

Læs også Skaldyrsfade, muslinger og fish n’ chips: Her ligger en ægte fiske-perle på Amager

Foto PR

Moules Frites på 15 forskellige restauranter

Konceptet til Moules Frites-festival er egentlig ret simpelt.

Vælg mellem 15 restauranter med i København og omegn og gør dig klar til at slubre dig i lækre muslinger og sprøde fritter.

Prisen er 125 kr. pr. person for en omgang moules frites og en 33 cl. Perrier vand.

De deltagende restauranter i København og omegn er:

  1. Barock
  2. Bøf & Ost
  3. Cap Horn
  4. Chez Bruno
  5. French Market
  6. Guldmagerens Hus
  7. Havfruen
  8. Huks Fluks
  9. 22 Bistro (Rungsted Kyst)
  10. Nyhavn 37
  11. Nyhavn Skipperkroen
  12. Pio Vinbar
  13. Restaurant Upstairs (Roskilde)
  14. Ved Kajen – Nyhavn
  15. Zeleste

Billetter sælges via www.madbillet.dk.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ikonisk café klar til nye gæster: Lars Seier har genåbnet Café Dan Turéll

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I september sidste år kunne vi berette om Lars Seiers nyeste køb.

Nemlig hans gamle stamsted i 80’erne: Café Dan Turéll.

Nu er caféen genåbnet og klar til at tage imod nye gæster – men de gamle er der naturligvis også plads til.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto Café Dan Turéll Instagram

Tilbage til storhedstiden

Målet med købet af Café Dan Turéll sidste år var først og fremmest at give Lars Seier hans gamle stamsted tilbage.

Men det handlede også om at bringe stedet tilbage til sin storhedstid.

“Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look,” skrev Lars Seier på Facebook.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Chili con carne Foto Café Dan Turéll Instagram

Fem måneders renovering

De sidste fem måneder har Lars Seiers kone, Yvonne Seier Christensen, stået for renoveringen af stedet.

Det skal være et sted, hvor alle er velkomne, og den gamle jukébox er også parat.

“Vi har vores favoritter, og jukeboxen er spækket med dem! Den er til fri afbenyttelse, så kom og sæt dit yndlings 80’er hit på,” skriver de på Instagram.

Nu er Café Dan Turéll klar til at tage imod gæster, og særligt én ting bliver fremhævet på menukortet: signaturretten Chili con carne.

“Der var ikke nogen tvivl. Chili con carnen skulle tilbage på menuen — og ligesom i 80’erne, så kan du få den helt til luk,” skriver de på deres hjemmeside.

Læs også Helt særlig lejlighed solgt i Indre By: Her boede Dirch Passer i 60’erne

Foto Café Dan Turéll Instagram

På drikkekortet kan du både glæde dig til en række øl, men også de klassiske cocktails.

Prøv en Bloody Mary, Bramble eller måske en Seier med Mezcal, Agave-Sirup og lime.

Hvor: Store Regnegade 3, 1110 København K
Hvornår: Åbent alle dage fra 11:30 til 00:00
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram