Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

12 serveringer koster latterlige 475 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Geist

Bo Bech er en kulinarisk kunstner, der fandt sin helt rette hylde, da han indtog Kongens Nytorv med sin restaurant Geist.

Den smukt indrettede restaurant med det store åbne køkken spreder sig både ind mod gården og ud mod gaden.

Bo Bechs køkken kan godt være grænsesøgende, og måske ikke for alle, men der er altid en fantastisk klar tanke bag hver eneste servering.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Det er gourmetmad til hverdagspriser, og man plukker, som man har lyst fra et alenlangt kort, som hele tiden skifter.

Stemningen herinde er international livlig og egner sig både til en forretningsfrokost og foodieveninderne på tur.

Find Geist her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Scallops with chicken wings and langoustine sauce – Geist, Copenhagen #BoBech_InMyBlood

Et opslag delt af Bo Bech (@bobech) den

Ibu

Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi Henrik Jyrks restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Find Ibu her.

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker. Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud. Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden. Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og 6 retter fås for 475 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

#winter #restaurantno2

Et opslag delt af Restaurant No.2 (@restaurantno.2) den

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket.

Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror, nemlig Formel B. Hos Uformel er der mere gang i gaden, lokalerne var tidligere en stripklub, for Christ’s sake. Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

I køkkenet står køkkenchef og medejer Frederik Rudkjøbing, tidligere Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d’Or, hvilket betyder, han også har vundet VM for kokke.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 120 kr.

Find Uformel her.

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen. Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå. Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre. Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen, der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fermented Potato Bread, Sunflower Seed, Kale, Padron Pepper #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

Pony

Pony er Kadeaus lillebror og serverer legesyg mad fra den minimale lokale på Vesterbrogade.

Deres menu hedder selvfølgelig Ponyspark, og her får man 4 retter nordisk gourmet-light for lige under 500 kr.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ellers kan man snuppe fra kortet og komme alverdens smage rundt på en enkelt aften, idet køkkenet sagtens kan begå sig i de nordiske discipliner samt de eksotiske smage, hvis det falder dem ind.

Find Pony her.

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Melee, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Pulpo, ajo blanco og modne tomater #restaurantanarki #pulpo #bistro #bibgourmand #fredriksberg #ajoblanco

Et opslag delt af Restaurant Anarki (@restaurant_anarki) den

Tapa del Toro
Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som både ligger i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og i lufthavnen.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.
Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Københavns Lufthavn

PR Foto

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Nikolajgade 18

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Dronningens Tværgade 10

PR Foto

Brus Food
Det store øl-brygger hus på Nørrebro, som huser To Øl har også en restaurant, nemlig Brus Food. Køkkenchef er Christian Gadient, som tidligere har været køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal samt vundet årets ret.

Så man kan måske godt fornemme, at maden her på Brus Food ikke just er som på enhver anden ølbar.

Køkkenstilen er inspireret af hele verden, men med stram fokus på velsmag og  teknikker fra køkkenchefens skarpeste skuffe.  Helt genialt til en afslappet aften, hvor man gerne vil forkæles lidt ekstra. Eller før man smutter i Empire Bio, som ligger i samme bygning.
Guldbergsgade 29F

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyens Fiskebar
Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn. Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Deres søsterrestaurant Musling lige ved Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.
Flæsketorvet 100

PR Foto

Rebel
På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.
Store Kongensgade 52

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao
En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.
Vesterbrogade 96

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market
At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter. Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.
Kristen Bernikows Gade 9-11

Foto: Rasmus Kramer Schou

PMY
PMY er en forkortelse af P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og hvis man er gastronomisk bezzerwizzer, så kan man også koble de tre ingredienser op på Mexico, Peru og Venezuela.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Restauranten lige bag Det Kongelige Teater er super afslappet og en sydamerikansk ulv i fåreklæder.

Kokkene herinde er toptunede og har styr på både smag og teknik. Hos PMY får du mad, som du nok ikke har prøvet før, men meget gerne vil prøve igen.
Tordenskjoldsgade 11

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – under 100 kr. pr. ret, og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Sortedam Dossering 45a

PR Foto

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019