Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

12 serveringer koster latterlige 475 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Geist

Bo Bech er en kulinarisk kunstner, der fandt sin helt rette hylde, da han indtog Kongens Nytorv med sin restaurant Geist.

Den smukt indrettede restaurant med det store åbne køkken spreder sig både ind mod gården og ud mod gaden.

Bo Bechs køkken kan godt være grænsesøgende, og måske ikke for alle, men der er altid en fantastisk klar tanke bag hver eneste servering.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Det er gourmetmad til hverdagspriser, og man plukker, som man har lyst fra et alenlangt kort, som hele tiden skifter.

Stemningen herinde er international livlig og egner sig både til en forretningsfrokost og foodieveninderne på tur.

Find Geist her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Scallops with chicken wings and langoustine sauce – Geist, Copenhagen #BoBech_InMyBlood

Et opslag delt af Bo Bech (@bobech) den

Ibu

Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi Henrik Jyrks restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Find Ibu her.

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker. Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud. Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden. Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og 6 retter fås for 475 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

#winter #restaurantno2

Et opslag delt af Restaurant No.2 (@restaurantno.2) den

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket.

Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror, nemlig Formel B. Hos Uformel er der mere gang i gaden, lokalerne var tidligere en stripklub, for Christ’s sake. Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

I køkkenet står køkkenchef og medejer Frederik Rudkjøbing, tidligere Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d’Or, hvilket betyder, han også har vundet VM for kokke.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 120 kr.

Find Uformel her.

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen. Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå. Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre. Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen, der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fermented Potato Bread, Sunflower Seed, Kale, Padron Pepper #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

Pony

Pony er Kadeaus lillebror og serverer legesyg mad fra den minimale lokale på Vesterbrogade.

Deres menu hedder selvfølgelig Ponyspark, og her får man 4 retter nordisk gourmet-light for lige under 500 kr.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ellers kan man snuppe fra kortet og komme alverdens smage rundt på en enkelt aften, idet køkkenet sagtens kan begå sig i de nordiske discipliner samt de eksotiske smage, hvis det falder dem ind.

Find Pony her.

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Melee, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Pulpo, ajo blanco og modne tomater #restaurantanarki #pulpo #bistro #bibgourmand #fredriksberg #ajoblanco

Et opslag delt af Restaurant Anarki (@restaurant_anarki) den

Tapa del Toro
Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som både ligger i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og i lufthavnen.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.
Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Københavns Lufthavn

PR Foto

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Nikolajgade 18

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Dronningens Tværgade 10

PR Foto

Brus Food
Det store øl-brygger hus på Nørrebro, som huser To Øl har også en restaurant, nemlig Brus Food. Køkkenchef er Christian Gadient, som tidligere har været køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal samt vundet årets ret.

Så man kan måske godt fornemme, at maden her på Brus Food ikke just er som på enhver anden ølbar.

Køkkenstilen er inspireret af hele verden, men med stram fokus på velsmag og  teknikker fra køkkenchefens skarpeste skuffe.  Helt genialt til en afslappet aften, hvor man gerne vil forkæles lidt ekstra. Eller før man smutter i Empire Bio, som ligger i samme bygning.
Guldbergsgade 29F

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyens Fiskebar
Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn. Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Deres søsterrestaurant Musling lige ved Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.
Flæsketorvet 100

PR Foto

Rebel
På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.
Store Kongensgade 52

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao
En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.
Vesterbrogade 96

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market
At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter. Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.
Kristen Bernikows Gade 9-11

Foto: Rasmus Kramer Schou

PMY
PMY er en forkortelse af P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og hvis man er gastronomisk bezzerwizzer, så kan man også koble de tre ingredienser op på Mexico, Peru og Venezuela.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Restauranten lige bag Det Kongelige Teater er super afslappet og en sydamerikansk ulv i fåreklæder.

Kokkene herinde er toptunede og har styr på både smag og teknik. Hos PMY får du mad, som du nok ikke har prøvet før, men meget gerne vil prøve igen.
Tordenskjoldsgade 11

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – under 100 kr. pr. ret, og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Sortedam Dossering 45a

PR Foto

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Spis med: 4 københavnske topkokke går amok i stør og caviar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hellere lidt for meget, end lidt for lidt. Caviar PR Foto
Hellere lidt for meget, end lidt for lidt. Caviar PR Foto

Caviar er luksus i ypperste potens.

De fine rogn fra støren er de fleste kokkes yndlings-garniture. Det er næsten ikke en ret i kataloget, der ikke lige kan pimpes med lidt caviar.

Så på Michelinrestauranten 108 har de bare tænkt sig at gå hele vejen.

Derfor har de inviteret Andreas Bagh (Marchal), Bo Bech (Geist), Per Tøstesen (Bistro Boheme) samt 108’s egen køkkenchef Kristian Baumann til at sammensætte en middag, der yder fuld respekt til både stør og dens caviar.

Alle tre kokke vil hver især medbringe 3 retter, og de vil i samarbejde med hinanden kreere 3 snacks, så menuen i alt lyder på 12 serveringer.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Cavi-eksperter

De fire kokke kan med rette kaldes cavi-eksperter.

Bo Bech har i sin kogebog »What does memory taste like?« dedikeret 78 sider til retten med avocado, caviar og mandelolie.

Andreas Bagh med sin daglige gang på Hotel d’Angleterre næsten svømmer i caviar, når luksusturister fra nær og fjern skal have stillet den lille sult.

Per Thøstesen bruger næsten hellere caviar end salt, hvis retten mangler et lille pift, og hjemmebanekokken Kristian Baumann er en mester i at fortolke de finere nuancer fra de små æg.

De fire kokke vil ud over caviar også bruge hele støren fra hoved til hale i de forskellige serveringer.

Stør og caviar vil komme fra GASTROunika og Royal Belgian Caviar.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Hvad: Potluck Dinner
Hvor: Restaurant 108, Strandgade 108
Hvornår: Søndag d. 22. september 17.00 – 23.30
Hvor meget: 1.200 kr. for 12 serveringer. Vin- og juicemenu kan tilkøbes
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Øl og Brød
Foto: Øl og Brød

Smørrebrød, Danmarks nationalspise.

Man kan nok ikke sige, at smørrebrød har været yt.

Men rugbrød med pålæg ovenpå har til alles glæde gennemgået en regulær renæssance og er mere moderne end nogensinde.

Det betyder også, at der er virkelig mange restauranter, der serverer rigtig godt smørrebrød i København.

Her er en liste over steder, hvor du aldrig kan gå galt i byen.

Velbekomme.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om smørrebrød…


Sildemad hos Aamanns Foto Rasmus Kramer Schou

Aamanns

Man må simpelthen ikke misse smørrebrødet hos Adam Aamann. Og sådan er det.

Han er, ganske fortjent, kendt som smørrebrødskongen og manden der sendte vores gastronomiske kulturarv smukt ind i det nye årtusind, da han moderniserede de gamle klassikere.

Aamanns 1921 er et mekka for alle smørrebrødsfans, og faktisk også indrettet lidt som en kirke i lyse moderne toner.

Maden er ganske enkelt verdensklasse gourmetsmørrebrød fra øverste hylde, og det ikke for ingenting at Jørgen Leth helst nyder sin sild her.

Her er selvfølgelig ofte fuldt booket, men prøv for din egen skyld at find et bord i ugens tidlige dage, hvor man sagtens kan være heldig.
Hvad: Aamanns
Hvor: Aamanns 1921 Niels Hemmingsens Gade 19-21 og Øster Farigmagsgade 12

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København


Foto Chris Tonnesen

Restaurant Kronborg

Restaurant Kronborg kører nogle gange lidt under radaren, når byens bedste smørrebrødsrestauranter bliver nævnt.

Men ægte feinschmeckere har for længst fundet ud af, at hernede hos Claes og Walther i kælderen, dér bliver der kælet om en.

Alle retter er 100 procent gammeldaws hjemmelavede og holdt i en enkel, men særdeles velsmagende stil – med mæthedsgaranti.

Og når Walther skænker snaps, så er der så meget til kanten, at man skal ned og kysse glasset.

At kælderen også er historisk charmerende gør jo heller ikke tingene dårligere.

Hvad:
 Restaurant Kronborg
Hvor: Brolæggerstræde 12

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik


Ravelinen smørrebrød PR Foto

Ravelinen

Ravelinen har sjæl. Sådan rigtig historisk vingesus.

Den blev bygget 1700-tallet, herude lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager, hvor bønder spiste og overnattede, når de kom ind til byen med deres varer.

For et par år siden satte køkkenet ambitionsniveauet op i femte gear og har ikke kigget sig tilbage siden med deres klassiske madprofil.

Klassisk er også deres smørrebrød, en med det velkendte twist. Sublime råvarer bliver tryllet om til madder, der får folk til at komme tilbage.

Placeret næsten midt i en sø med panoramaudsigt over voldgraven, beskyttet fra den moderne verden er den samtidig et genialt tilflugtssted med old-school indretning og hygge fra top til tå.

Hvad: Ravelinen
Hvor: Torvegade 79

Læs også: MigOgKbh med Hr. Skæg: ‘Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne’


Palægade Foto Rasmus Kramer Schou

Palægade

Palægade åbnede for et par år siden og – bum – så føltes det, som om de altid har ligget her.

De røg simpelthen direkte ind på toplisten over byens bedste steder, og Rasmus, Simon og Karina bag er da også en farlig gruppe med erfaringer fra diverse Michelinrestauranter og topsteder i smørrebrødssammenhæng.

Palægade har forstået, at for at få succes i København, skal maden ikke bare være fra øverste luftlag, men hygge er et kodeord, der aldrig bliver nedslidt.

Så de har prioriteret netop hyggen herinde, selvom stilen er moderne med skakternsgulve og smukke materialer i mørke trætoner. Deres smørrebrød er to-die-for og har på ingen tid opbygget en hær af stamgæster, ganske fortjent.

Hvad: Palægade
Hvor: Palægade 8

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram


Restaurant Mondän PR Foto

Restaurant Mondän

Køkkenchef på Restaurant Mondän, Mads Dalsborg, laver mad efter den gamle skole – med ekstra tryk på smagen.

De klassiske franske teknikker går perfekt hånd i hånd med det danske smørrebrød. Her på Frederiksberg er alting lavet fra bunden, tilsmagt med omhyggelighed, og så er der det med smagen.

Mads’ smørrebrød smager simpelthen, som var det på gastronomiske steroider – forstået på den allerbedste måde.

Hvert stykke står i yderst rimelige 95- og kortet byder på små mesterværker som ‘Løvemad’ (hindbærd, friskost og græskarkerner) og ‘Fiskefillet’ (kimchi-remoulade, chips og karse) samt de mere klassiske som sild og æg.

Hvad: Restaurant Mondän
Hvor: Godthåbsvej 26, Frederiksberg
Hvordan: Læs mere her

Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød


Foto: Restaurant Tårnet på Christiansborgs Facebook side

Restauranten i Tårnet på Christiansborg

Muligvis landets højest beliggende restaurant – og niveauet følger selvfølgelig trop. Sådan må det være, når man ligger ovenpå selve Folketinget – i et af byens mest spektakulære spiserum.

Tårnets frokostkort er ikke stort – en god håndfuld madder – men kvaliteten er lige i det berømte skab. Fint afstemte smage og teksturer samt råvarer, der smager af det, de er.

Smørrebrødet har små historier tilknytter fra ejer, Rasmus Bo Bojesens, store personlige videnskatalog.

Blandt andet er leverpostejen inspireret fra dengang, da han som dreng kom op til mormor på Skelgården ved Agersted i Nordjylland på sommerferie.

Selv snapsen er man på fornavn på – den laves nemlig af restauratør Rasmus Bo Bojesens egen Fætter Erik, der plukker urter og bær i Nordjyllands magre jorde og laver traditionel nordjysk bjesk.

Hvad: Restauranten i Tårnet på Christiansborg
Hvor: Christiansborg Slotsplads

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København


Restaurant Selma smørrebrød PR Foto

Selma

Selma er relativt ny i klassen, men skal have det største velkommen med på vejen.

Den moderne smørrebrødsrestaurant lige ved Torvehallerne har fokus på skandinaviske sæsonråvarer, når de sammensætter de små kunstværker med kulinarisk kirurgisk præcision.

Her bliver leget talentfuldt med sammensætninger, som f.eks. hyldeblomstsild eller confiterede unge selleri med osten Gammel Knas og brunet smør.

Eller en hel mad dedikeret til sommerens danske tomater. Hvis man har lyst til at ryste smørrebrødsposen lidt, er Selma et garanteret hit.

Ølkortet har 12 forskellige kvalitetsøl på hane, ligesom her er både normal og naturvin at skylle efter med.

Hvad: Selma
Hvor: Rømersgade 20

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København


Restaurant Øl&Brød PR Foto

Øl&Brød

Den danske brygger Mikkeller har også sin egen smørrebrødsrestaurant. Den ligger lige ved siden af hans bar i Viktoriagade på Vesterbro.

Til frokost serverer de moderne fortolkninger af vores elskede smørrebrød – og med godt gas på smagen. Hop ud i en kyllingesalat,med ristede hasselnødder, kyllingskind og syltede rødløg eller en af kortets 7 andre muligheder.

Øl&Brød har altid 10 haner med gode Mikkeller øl klar til de tørstige. Der er også et bredt udvalg af andre Mikkeller øl i flasker og dåser samt glutenfri og alkoholfri indstillinger.

De her også et af Danmarks største udvalg af snaps fra danske, svenske, norske, islandske, færøske og amerikanske destillatører. Samt den hjemmelavede selvfølgelig.

Hvad: Øl&Brød
Hvor: Viktoriagade 6

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails


Restaurant Scønnemann PR Foto

Schønnemann

Schønnemann er kendt vidt og bredt. Det er en rendyrket frokostrestaurant og et af de ældste eksisterende spisesteder i København – tilbage fra 1877.

Og der er ikke luget ud i menukortet, så husk at bestille en stor øl, mens du beslutter dig, for det kan godt tage lidt tid.

Over 110 stykker forskelligt smørrebrød er der at vælge imellem. Eller sagt på en anden måde: Hvis du spiser to om dagen kan du sidde dernede 70 dage i træk og ikke smage det samme stykke to gange.

Der er f.eks. over 21 forskellige sildemadder.  Den gamle restaurant blev for øvrigt også anbefalet af Lonely Planet som en af verdens bedste ’eats’ i 2018.

Hvad: Restaurant Schønnemann
Hvor: Hauser Plads 16

Læs også: Vild Alchemist-succes: 2000 borde solgt på fire minutter


Restaurant Koefoed PR Foto

Restaurant Koefoed

Koefoed kan også kaldes den Bornholmske ambassade i København.

Hernede i den elegante og lyse kælder (det er ironisk nok en tidligere kulkælder) har de nemlig fokus på alt godt fra klippeøen mod øst.

De kører med ‘Den bornholmske smørrebrødsmenu’, og man kommer selvfølgelig igennem Bornholms nationalret “Sol over Gudhjem”, men der gøres flere interessante stop undervejs.

Det hele kan skylles ned med øl fra Svaneke Bryghus, og efter en frokost hernede skinner solen altid.
Hvad: Restaurant Koefoed
Hvor: Landgreven 3
Læs også: 18 forskellige slags: Nyt indisk sted har specialiseret sig i naan-brød

Restaurant Frihavnen PR Foto

Restaurant Frihavn

Restaurant Frihavn fra 1895 ligger placeret imellem Østerbros moderne bygninger med sit bindingsværk, et lille tårn og de sprossede vinduer.

Klemt inde som en nationalromantisk sæbeboble imellem tidens travle jag og stress.

De serverer selvfølgelig – smørrebrød. Og en virkelig god omgang tilmed.

Sild, laks, rejemadder, hummersalat, hønsesalat, tatar og andre klassikere fra kongeriget bliver omhyggeligt bygget fra bunden i køkkenet, inden de bliver sat på designbordene i den lyse restaurant i nordisk stil.

Man slipper 85-145,- pr. stykke smørrebrød
Hvad: Restaurant Frihavn
Hvor: Amerika Plads 28, Østerbro
Hvordan: Læs mere her
Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Toplækkkert smørrebrød på Bredgade 28 – i Odd Fellow Palæet – Foto Rasmus Kramer Schou

Bredgade 28

Lidt hemmeligt og under radaren har vores smukke by faktisk fået en ny perle, hvor man kan nyde den danske nationalspise. Det sker under så fine forhold som Odd Fellow Palæet. Dog kun i sommermånederne.

Bredgade 28 er en fortovsrestaurant i gården på det mondæne gamle palæ.

Smørrebrødssedlen er ikke lang, men hvad gør det, når alt på den frister.

Lidt over en håndfuld smørrebrød kan man vælge imellem, og man bestemmer selv, om det skal være på det hjemmebagte rugbrød eller brioche.

En koldrøget laks fra Hiddenfjord med rygeostcreme, radiser, agurk og blomkål står i 75,-, men en kartoffelmad med urtemayo, syltede løg, chips og mandler koster 65,-.

Det er, uden at tage munden for fuld, et ægte røverkøb.

Hvad: Bredgade 28
Hvor: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28

Læs også: Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Vild med dans: Giv den gas til årets dansefest med Silas Holst

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Dans dig glad PR Foto
Dans dig glad PR Foto

Dans gør dig glad.

Hvis du vil blive rigtig glad, så kom med til årets dansefest.

Det sker i Terminalerne i Nordhavn søndag 3. november, når Silas Holst og Jan Svensson svinger hofterne sammen med 1000 danseglade deltagere.

Silas Holst er en af Danmarks mest kendte dansere og er bl.a. kendt fra Vild med Dans og som musicalstjerne. Jan Svensson har 20 års erfaring inden for dans og fitness.

Læs også: Franske fristelser: København har fået sin første eclair-butik

Dans dig glad PR Foto

Indre danser

”Jeg kan slet ikke vente med at komme på ”dansegulvet” igen,” fortæller chefredaktør på ALT for damerne, Tina Nikolaisen, som står bag eventet.

“Sidste år var en kæmpe succes, hvor der blev grinet og danset ud over det sædvanlige. Jeg tror mange gemmer på en lille indre danser, som faktisk gerne vil ud.”

“Men måske man mangler modet til at slippe energien løs. Sammen med Silas og Jan bliver det helt naturligt, og man føler sig som en stjerne når dagen er omme.”

Læs også: Helt unik café er åbnet i København: Her serveres marengs og rosé i lyserødt univers

Goodiebag

Alle deltagere får en goodiebag med lækre produkter.

Dansefesten varer tre timer, og der er indlagt pauser undervejs.

Du kan vælge at deltage fra klokken 9.30-12.30 eller fra klokken 14.00-17.00 Det koster 300 kroner pr. person og det inkluderer tre timers skøn danseundervisning, en goodiebag og deltagelse i konkurrence om  præmier.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Dans dig glad
Hvor: Terminalerne i Nordhavn, Oceankaj
Hvornår: Søndag 3. november – kl. 9.30-12.30 eller 14.00-17.00
Hvor meget: 300,-
Hvordan: Læs mere her