Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

12 serveringer koster latterlige 475 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Geist

Bo Bech er en kulinarisk kunstner, der fandt sin helt rette hylde, da han indtog Kongens Nytorv med sin restaurant Geist.

Den smukt indrettede restaurant med det store åbne køkken spreder sig både ind mod gården og ud mod gaden.

Bo Bechs køkken kan godt være grænsesøgende, og måske ikke for alle, men der er altid en fantastisk klar tanke bag hver eneste servering.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Det er gourmetmad til hverdagspriser, og man plukker, som man har lyst fra et alenlangt kort, som hele tiden skifter.

Stemningen herinde er international livlig og egner sig både til en forretningsfrokost og foodieveninderne på tur.

Find Geist her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Scallops with chicken wings and langoustine sauce – Geist, Copenhagen #BoBech_InMyBlood

Et opslag delt af Bo Bech (@bobech) den

Ibu

Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi Henrik Jyrks restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Find Ibu her.

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker. Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud. Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden. Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og 6 retter fås for 475 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

#winter #restaurantno2

Et opslag delt af Restaurant No.2 (@restaurantno.2) den

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket.

Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror, nemlig Formel B. Hos Uformel er der mere gang i gaden, lokalerne var tidligere en stripklub, for Christ’s sake. Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

I køkkenet står køkkenchef og medejer Frederik Rudkjøbing, tidligere Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d’Or, hvilket betyder, han også har vundet VM for kokke.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 120 kr.

Find Uformel her.

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen. Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå. Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre. Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen, der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fermented Potato Bread, Sunflower Seed, Kale, Padron Pepper #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

Pony

Pony er Kadeaus lillebror og serverer legesyg mad fra den minimale lokale på Vesterbrogade.

Deres menu hedder selvfølgelig Ponyspark, og her får man 4 retter nordisk gourmet-light for lige under 500 kr.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ellers kan man snuppe fra kortet og komme alverdens smage rundt på en enkelt aften, idet køkkenet sagtens kan begå sig i de nordiske discipliner samt de eksotiske smage, hvis det falder dem ind.

Find Pony her.

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Melee, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Pulpo, ajo blanco og modne tomater #restaurantanarki #pulpo #bistro #bibgourmand #fredriksberg #ajoblanco

Et opslag delt af Restaurant Anarki (@restaurant_anarki) den

Tapa del Toro
Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som både ligger i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og i lufthavnen.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.
Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Københavns Lufthavn

PR Foto

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Nikolajgade 18

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Dronningens Tværgade 10

PR Foto

Brus Food
Det store øl-brygger hus på Nørrebro, som huser To Øl har også en restaurant, nemlig Brus Food. Køkkenchef er Christian Gadient, som tidligere har været køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal samt vundet årets ret.

Så man kan måske godt fornemme, at maden her på Brus Food ikke just er som på enhver anden ølbar.

Køkkenstilen er inspireret af hele verden, men med stram fokus på velsmag og  teknikker fra køkkenchefens skarpeste skuffe.  Helt genialt til en afslappet aften, hvor man gerne vil forkæles lidt ekstra. Eller før man smutter i Empire Bio, som ligger i samme bygning.
Guldbergsgade 29F

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyens Fiskebar
Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn. Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Deres søsterrestaurant Musling lige ved Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.
Flæsketorvet 100

PR Foto

Rebel
På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.
Store Kongensgade 52

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao
En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.
Vesterbrogade 96

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market
At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter. Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.
Kristen Bernikows Gade 9-11

Foto: Rasmus Kramer Schou

PMY
PMY er en forkortelse af P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og hvis man er gastronomisk bezzerwizzer, så kan man også koble de tre ingredienser op på Mexico, Peru og Venezuela.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Restauranten lige bag Det Kongelige Teater er super afslappet og en sydamerikansk ulv i fåreklæder.

Kokkene herinde er toptunede og har styr på både smag og teknik. Hos PMY får du mad, som du nok ikke har prøvet før, men meget gerne vil prøve igen.
Tordenskjoldsgade 11

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – under 100 kr. pr. ret, og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Sortedam Dossering 45a

PR Foto

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram