Vores bud på de 20 i toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Lyst til god mad uden at blive helt ruineret?

Her er listen over gode restauranter i København, som gør maven glad uden at tømme pengepungen.

Pluto

Der er altid gang i Pluto.

Liv og glade bistro-dage møder en på det store hjørne af Borgergade, og det kan ikke herske nogen tvivl om, at det er maden, der gør folk så glade i låget herinde.

12 serveringer koster latterlige 475 kr., hvilket må siges at være et fund til prisen.

Køkkenet har kun et fokus, og det er god smag. Alle retter er sat i femte smagsgear, og er man ikke til at rulle ud efter den helt store menu, kan man også sagtens gå a la carte.

Eneste problem må være, at hele kortet frister – ligesom der for øvrigt gør hos Plutos geniale tvilling – Restaurant Gorilla i Kødbyen.

Find Pluto her.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Geist

Bo Bech er en kulinarisk kunstner, der fandt sin helt rette hylde, da han indtog Kongens Nytorv med sin restaurant Geist.

Den smukt indrettede restaurant med det store åbne køkken spreder sig både ind mod gården og ud mod gaden.

Bo Bechs køkken kan godt være grænsesøgende, og måske ikke for alle, men der er altid en fantastisk klar tanke bag hver eneste servering.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Det er gourmetmad til hverdagspriser, og man plukker, som man har lyst fra et alenlangt kort, som hele tiden skifter.

Stemningen herinde er international livlig og egner sig både til en forretningsfrokost og foodieveninderne på tur.

Find Geist her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Scallops with chicken wings and langoustine sauce – Geist, Copenhagen #BoBech_InMyBlood

Et opslag delt af Bo Bech (@bobech) den

Ibu

Hvis man er fan af intenst smagende, smukt udført gourmet-light fra Malaysia og Singapore, så skal man slå et smut forbi Henrik Jyrks restaurant Ibu på Vesterbrogade.

Den relativt lille restaurant med højt til loftet og moderne designikoner bag hver eneste møbel har styr på smagene.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Stilen er asian fusion, og man kan godt smage hvorfor Henrik Jyrk to år i træk vandt Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem.

Man kan plukke fra kortet eller tage alle retter på en aften til den nette sum af omkring 650 kr. pr. person.

Find Ibu her.

Marv & Ben

Marv & Ben er som at træde ind i en gammel film. Brostensbelagte gader, skæve huse og trægulve der knirker. Her er elegant og historisk på den fede måde, og så er køkkenet knivskarpt – både på smage og priser. Seks retter nordisk inspireret menu står i 600 kr. og det er altså godt givet ud. Tjenerne brænder for stedet, og kan deres metier til fingerspidserne, samtidig med de er enormt nede på jorden. Man hygger sig simpelthen herinde – på begge etager.

Find Marv & Ben her.

No 2

No. 2. er AOCs lillesøsterrestaurant, og når man er efternøler til en 2 stjernet Michelin-restaurant, har man også et vist niveau at leve op til. Det gør de også her, smukt beliggende direkte ned til vandet overfor den Sorte Diamant.

Indretningsteamet har heldigvis sat kæmpe panoramavinduer hele vejen rundt i det ellers ganske rektangulære lokale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Madstilen er gourmet-light med masser af velsmag og referencer til storebror.

Stilen er nordisk luksus og 6 retter fås for 475 kr. Simpelthen et fund, og derfor også enormt brugt som business-frokost hotspot for områdets advokater.

Find No 2 her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

#winter #restaurantno2

Et opslag delt af Restaurant No.2 (@restaurantno.2) den

Uformel

At være uformel er at være nede på jorden.

I forhold til Michelin-restauranter, der kan være lidt mere stive i betrækket.

Men navnet Uformel er også en kærlig hentydning til storebror, nemlig Formel B. Hos Uformel er der mere gang i gaden, lokalerne var tidligere en stripklub, for Christ’s sake. Her er indrettet i mørke toner og guld i en natklubagtig stemning.

I køkkenet står køkkenchef og medejer Frederik Rudkjøbing, tidligere Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d’Or, hvilket betyder, han også har vundet VM for kokke.

Køkkenstilen er dogmefri og kan spænde over alle genrer, og man vælger som man har lyst fra kortet, hvor hver ret koster omkring 120 kr.

Find Uformel her.

Amass

Amass er urban cool, beliggende ‘ude på landet’ på Refshaleøen i et kæmpe lokale med uendeligt til loftet og kunstnerisk graffiti på væggen. Køkkenchef er Matt Orlando, tidligere køkkenchef hos Noma, og så ved man vist godt, hvor skabet skal stå. Stilen herude er eksperimenterende, men velsmagende og bæredygtigt som få andre. Man møder mange ting i ingredienslisten, man måske ikke har hørt om eller smagt før, men lad dig bare flyde med strømmen, der er virkelig styr på sagerne herude.

Find Amass her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Fermented Potato Bread, Sunflower Seed, Kale, Padron Pepper #amass

Et opslag delt af Amass Restaurant (@amassrestaurant) den

Pony

Pony er Kadeaus lillebror og serverer legesyg mad fra den minimale lokale på Vesterbrogade.

Deres menu hedder selvfølgelig Ponyspark, og her får man 4 retter nordisk gourmet-light for lige under 500 kr.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ellers kan man snuppe fra kortet og komme alverdens smage rundt på en enkelt aften, idet køkkenet sagtens kan begå sig i de nordiske discipliner samt de eksotiske smage, hvis det falder dem ind.

Find Pony her.

Barr

Barr ligger i Nomas tidligere lokaler ud til havnen og er da også Nomas lillebror.

Køkkenchef er den jyske mesterkok Thorsten Schmidt, som efter utallige studieture, testkørsler og gastronomisk arkæologi har fundet frem til den regionale madsjæl som er mere til øl end vin, som han serverer i de smukke gamle pakhuslokaler.

Det betyder masser af kål og svin, frikadelle og schnitzel.

Find Barr her.

Anarki

Ironisk at netop den stille bydel Frederiksberg byder på en restaurant ved navn Anarki, men der er faktisk god mening bag optrinnet.

Herinde bliver der nemlig rusket lidt op i den ellers klassiske måde at servere mad på – kortet er fyldt med andehjerter på toast, kalvehjerter i flødesauce og vafler med skinke og trøffelmayo.

Også på vinsiden er der masser at lege med, og på trods af at ejeren, Christian Thorsholt, er dobbelt danmarksmester for sommelierer, så føler man sig godt guidet, også som begynder.

Søsterrestauranten Melee, fortjener bestemt også et besøg.

Find Anarki her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Pulpo, ajo blanco og modne tomater #restaurantanarki #pulpo #bistro #bibgourmand #fredriksberg #ajoblanco

Et opslag delt af Restaurant Anarki (@restaurant_anarki) den

Tapa del Toro
Tapas kan være en gudespise. Og sådan er det heldigvis hos Tapa del Toro, som både ligger i Torvehallerne, i Tivoli Food Hall og i lufthavnen.

Køkkenchef Sune Rothenberg Lind er en spansk gastro-mester og har selv fundet, håndplukket og importeret de fleste råvarer selv.

Det kan selvfølgelig smages og så gør det jo heller ikke noget, at her altid er sydlandsk hygge-stemning.
Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Københavns Lufthavn

PR Foto

Restaurant Wilhelm
Restaurant Wilhelm hygger sig i et oldgammelt bindingsværkshus med masser af charme lige ved Nikolaj Kirke.

Her serverer de talentfulde kokke gourmet-light til yderst rimelig penge – omkring 350 kr. for 4 retter. Deres motto er ‘skoven i byen’, da de finder inspiration i den grønne natur. De serverer vildt fra jord og sø.

Skudt, fanget med harpun eller plukket med tommeltot og pegefinger, og det er generelt meget svært ikke at have en god aften herinde. Servicen er kompetent og personlig.
Nikolajgade 18

Foto: Rasmus Kramer Schou

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Punk Royale
En at byens mest vanvittige restauranter er Punk Royale.

Selve stedet ligner noget, der er løgn – graffiti og skramlestole, men det er helt med vilje, for herinde er det hele yderst løssluppent. Indtil man smager maden.

Kontrasten er nemlig, at de hærgede omgivelser, høje musik og røgmaskine til trods, så sender køkkenet luksus ud i form af caviar, foie gras, pigvar og trøfler i alle mulige velsmagende afskygninger.

Punk Royale er en oplevelse, hvis man skal prøve noget, der helt ærligt – er pissesjovt. 995 for hele aftenen er faktisk et fund, kvaliteten taget i betragtning.
Dronningens Tværgade 10

PR Foto

Brus Food
Det store øl-brygger hus på Nørrebro, som huser To Øl har også en restaurant, nemlig Brus Food. Køkkenchef er Christian Gadient, som tidligere har været køkkenchef på Michelinrestauranten Marchal samt vundet årets ret.

Så man kan måske godt fornemme, at maden her på Brus Food ikke just er som på enhver anden ølbar.

Køkkenstilen er inspireret af hele verden, men med stram fokus på velsmag og  teknikker fra køkkenchefens skarpeste skuffe.  Helt genialt til en afslappet aften, hvor man gerne vil forkæles lidt ekstra. Eller før man smutter i Empire Bio, som ligger i samme bygning.
Guldbergsgade 29F

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kødbyens Fiskebar
Der er de der steder, der bare altid er en sikker havn. Sådan er det i Kødbyen, hvor fisken svømmer i baren. Industrielt klinkemiljø og urban tilbagelænethed mixes flot og lækkert i de stilsikre serveringer.

Stilen er moderne nordisk, men aldrig bange for at ryge et smut til det klassiske køkken.

Deres søsterrestaurant Musling lige ved Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.
Flæsketorvet 100

PR Foto

Rebel
På Rebel i Store Kongensgade er der ikke så meget fikumdik. De gider ikke bruge tiden på lange forklaringer og fast overlæbe. Herinde vil de bare gerne lave det bedste mulige mad – og det mål rammer de faktisk rigtig flot.

Stilen er gourmet-bistro, med både menuer og a la carte og man støder heldigvis ofte på den slags retter, som det franske køkken har gjort berømte.

Lokalerne er elegant holdt i mørke farver, og der grines tit højt om bordene.
Store Kongensgade 52

PR Foto

Kiin Kiin Bao Bao
En bao er en dampet rismelsbolle med fyld. Hvis ikke du allerede har smagt den, så af sted nu mod Kiin Kiin Bao Bao.

Thai-kongen Henrik Ydes restaurant på Vesterbro er en designperle af karat. Smukt indrettet med håndværksmæssig trædesign og menuen byder alt det bedste fra Asien i en slags tapas stil, hvor maden kommer, når den er klar.

Man kan snildt få en fantastisk aften herinde uden at blive ruineret, men det smager også så godt, at man altid lige bestiller lidt ekstra retter.
Vesterbrogade 96

Foto: Rasmus Kramer Schou

The Market
At spise på The Market er som at vinde en asiatisk tombola med frit valg på alle hylder.

De har simpelthen taget deres egne yndlingsretter fra de forskellige asiatiske køkkener, givet dem et twist og serverer dem i en energisk storbystemning med kæmpe bar og åbent køkken.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Man kan komme omkring alt fra japansk wagyu til en thailandske wok-retter. Lige inde ved siden af ligger deres italienske restaurant, og overfor PS Bar, som begge også kan anbefales, hvis man er ude efter en god aften.
Kristen Bernikows Gade 9-11

Foto: Rasmus Kramer Schou

PMY
PMY er en forkortelse af P for papas (kartoffel), M for majs og Y for Yucca – og hvis man er gastronomisk bezzerwizzer, så kan man også koble de tre ingredienser op på Mexico, Peru og Venezuela.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Restauranten lige bag Det Kongelige Teater er super afslappet og en sydamerikansk ulv i fåreklæder.

Kokkene herinde er toptunede og har styr på både smag og teknik. Hos PMY får du mad, som du nok ikke har prøvet før, men meget gerne vil prøve igen.
Tordenskjoldsgade 11

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Kaptajn
Lige ved Sortedam Dossering er Restaurant Kaptajn gået i land.

Smukt indrettede, relativt store lokaler emmer af hygge i de bløde lædersofaer med udkig fra de vinduer der omkranser hele hjørnet. Kaptajn er startet af holdet bag vinbaren på Vesterbro, Ancestrale (også rigtig god) så selvfølgelig har de styr på deres (natur)vin herinde.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ligesom køkkenet har styr på maden – under 100 kr. pr. ret, og det er, målt på kvalitet kontra pris, noget selv sømænd gerne ville betale for, hver gang de går i land.
Sortedam Dossering 45a

PR Foto

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info