Færdig med julemaden: Her er tre retter i København du SKAL prøve

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto PR
Foto PR

Der kommer hele tiden nye retter på menukortetene rundt omkring i København.

MigOgKbhs altid tændte yummie-radar har slået kraftigt ud på de her 3 aktuelle retter.

Kan du så komme afsted.

Læs også: Her er 5 vilde luksus-julegaver i København der redder alle forhold

Kinderæg for voksne

Næsten hver gang vi spørger en kok, hvor hendes eller hans yndlingsrestaurant ligger, så kommer svaret prompte – Bistro Boheme.

Herinde regerer Per Thøstesen, når han altså ikke laver mad til herrelandsholdet i fodbold.

Hans stil er skudsikker, old-school frankofil og ikke til at komme udenom, hvis man er til sublim smag og klassisk velbehag.

Han har for nylig kommet en ny (favorit)ret på kortet. Hold lige fast – en brioche fyldt med foie gras, trøffel og abrikos, en syndig Madeira sauce og på toppen – lidt mere revet trøffel.

Man skulle jo nødig mangle noget. Det tætteste man kommer et Kinderæg for voksne!

Fy for h……, hvor smager det godt.

Hvor: Bistro Boheme, Esplanaden 8
Hvor meget: 275 kr.


Foto PR

Krogs kulinariske klassicisme

Krogs Fiskerestaurant er et ikon i det københavnske restaurationsliv.

Efter et par turbulente år med skiftende ejere, virker det faktisk til at det nuværende hold har bidt sig grundigt fast og kører den klassiske fiskerestaurant videre med god succes. Tak for det.

Herinde kan man gå klassisk med stort K. Er oplagt sted at få sin kulinariske opdragelse så at sige.

De har netop sat en af kronjuvelerne fra det klassiske franske køkken på kortet – den berømte Madame Walewska. Efter sigende skabt af legenden, “kokkenes gudfar” Auguste Escoffier til ære for Marie Walewska, Napoleons smukke elskerinde.

Den består af en smule overdåd i form af søtunge og hummer gratineret i Mornay sauce med pommes Duchesse – og vigtigst – rigelig friskrevet trøffel.

Hvor: Krogs Fiskerestaurant, Gammel Strand 38
Hvor meget: 495 kr.


Foto PR

Den fløjlsbløde lyserøde

Møllegade har fået Pompette – en hip naturvinsbar – og herinde serverer de ikke bare gode glas til en billig penge. Nej, de har også små serveringer på kortet, som passer ind – ja, whenever.

Burrata er en friskost, der ligner mozzarella, men er af meget blødere konsistens – og har gået en regulær sejrsceremoni igennem byen de seneste år.

Deres fløjlsbløde lyserøde burrata er det tætteste, man kommer på en Ménage à trois i munden.

Hvor: Pompette, Møllegade 3
Hvor meget: 65 kr.