Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Her er et overblik over den italienske favorit.

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza. Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han har for øvrigt også lige en Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Find Bæst her.

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Find Neighbourhood her.

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Find Mother her.

Forno a Legna

Hos Forno a Legna på Frederiksberg har de specialiseret sig i de hvide pizzaer – eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Læs også: Guide: Her er 5 af bedste caféer på Frederiksberg

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Find Forno a Legna her.

Frankies Pizza Nørrebro

Madklubben vil også være med på det italienske.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden – efter blot et minuts tid under varmen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Med udsigt direkte over søerne er der også noget for øjnene herinde.

Find Frankies Pizza her.

La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som “Det bedste pizzeria i København i 2017 ” af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Find La Vecchia Signora her.

Behov – en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej – klassisk, fuldkorn eller glutenfri – og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Find Behov her.

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Læs også: Nyt sted åbner i dag: Ikonisk restaurantbygning får nyt liv

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Find Gorm’s her.

PzNordic

PzNordic mellem Kongens Have og Botanisk have kombinerer det bedste fra to madtraditioner.

Nemlig den italienske og den nordiske. De to ejere, Davide Maganuco og Morten Frydensdal, brænder for gourmetpizza, der skifter alt efter, hvilken farve sæsonens blade har ude på træerne.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Forvent ingredienser som østershattepuré, brændt porrestøv og syltede rabarber. Sådan har du garantrisset ikke fået din pizza før.

Find PzNordic her.

Tribeca NV

Tribeca i Nordvest er intet andet end et decideret pizza- og øllaboratorium, der har specialiseret sig i siciliansk stenovnspizza.

Fra den base tester og udvikler de konstant nye smagssammensætninger, men altid med økologiske kvalitetsråvarer som kernen.

Læs også: Luksushotel i Kbh får ny restaurant: Byd velkommen til NOI

Tomat og mozzarella er faste gæster på menukortet, men der er også altid plads til eksotiske gæster som n’duja (en stærk smørbar italiensk pølse), gedeost, asparges eller måske artiskokcreme.

Find Tribeca NV her.

Bar Uno

Københavns nye bydel, Nordhavn, har skam også fået sit eget pizzaria.

Ligesom alt andet hernede, er kvaliteten nøgleordet. Ejer, Peter Altenburg, som også står bag en af byens bedste cocktailbarer i Gilt, har fokus på napolitansk pizza.

Læs også: Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her

Inden de åbnede Uno var pizzaiolo-holdet samlet fire gange om ugen i seks uger, hvor de testede løs for at finde den perfekte balance mellem mel/salt/vand/gær og hævetid.

Råvarerne er også nøje udvalgt, og holdet kan give lange foredrag om, hvorfor netop den ingrediens er valgt. Det her er altså pizza på højt plan.

Gøteborg Plads 5
Nordhavn

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Mysundegade 29

Makeover: Unik oase i Ørstedsparken har nyheder på menuen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto
Flint & Ørsted i Ørstedsparken PR Foto

En storbyoase.

Sådan har vi i mange år kendt Cafe Hacienda i Ørstedsparken.

Mellem træer og buske lige ved hjørnet af Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade, lå det lille gemte fristed. De har nu fået nye ejere – nemlig Julian og Christoffer –  og de har samtidig skiftet caféens navn til Flindt & Ørsted.

Den fantastiske udsigt direkte til søen er der stadigvæk – ligesom de vejende grønne træer, kaffe i solen og fuglekvidder er intakt.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ejendomsmæglerudsigt
Hos Flindt & Ørsted har de gået efter konceptet – småt, men godt.

Derfor tilbyder de et simpelt menukort og en rigtig ‘ejendomsmæglerudsigt’.  Alt tilberedes med råvarer af høj kvalitet og serveres til rimelige priser.

Her bydes på morgenmad, frokost og aftensmad af forskellige og varierede retter, lavet og anrettet med årstidens friske råvarer. Her er også kommet picnic kurv og minsandten åbent hele året.

Flint & Ørsted har rubbet neglene og renoveret cafeen indenfor, så der nu også er mulighed for at nyde en bid mad indendørs.  Desuden har de sørget for, at toiletterne har fået en ordentlig overhaling og blevet tidssvarende.

Læs også: Guide: 8 nye restauranter du skal kende i København april 2019

Hvad: Flint & Ørsted
Hvor: Nørre Farimagsgade 6, Ørstedsparken

Pift hjemmet og altanen op: Design-plantemarked rammer Vesterbro

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

”Grønt er godt for øjnene,” siger de kloge.

Men mon ikke grønt også er godt for dit hjem? Grønne planter kan i hvert fald peppe indretningen op og sætte fuld fart på forårsfornemmelserne.

Hvis det kribler i dine grønne fingre, fordi du mangler den perfekte kaktus til vindueskarmen eller en kreativ planteløsning til altanen, bør du lægge vejen forbi Absalon på Vesterbro lørdag den 27. april.

Her er nemlig design-plantemarked fra kl. 10 til 16, og det betyder, at du kan finde eksotiske palmer, blomster, kaktusser, hængeplanter, retroplanter, krydderurter, udendørsplanter og alt derimellem både i og uden for kulturhuset på Sønder Boulevard.

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

Der vil desuden være mulighed for at købe frø, plantekasser, haveredskaber, krukker, keramik og sjove designvarer til blomster og planter.

Er du selv en kreativ plantemager, kan du søge om at få en bod på markedet. Skriv til plantemarkedet@plukk.dk.

I Absalons bar kan du købe mad, søde sager og drikkevarer.

Der er gratis adgang til plantemarkedet.

Hvad: Plantemarked
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 27, København V
Hvornår: Lørdag 27. april 2019 kl. 10-16
Hvordan: Læs mere på Facebook

Førerløse minibusser bliver måske snart sluppet løs i Nordhavn

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR Foto Autonomous Mobility
PR Foto Autonomous Mobility

Fremtiden er på vej.

Snart ligner Nordhavn måske en scene fra ‘I, Robot’, hvor selvkørende biler suser rundt.

I hvert fald har det danske firma Autonomous Mobility fået en ansøgning igennem i Vejdirektoratet om at måtte gå i gang.

De er parate, og har allerede to små el-busser holdende klar i Nordhavn.

Hvis godkendelsen kommer, er det planen, at busserne skal køre et loop i Nordhavn som vist på billeder herunder.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

PR Foto Autonomous Mobility

El-busserne er ganske gratis at benytte, og de kommer til at køre mandag til fredag kl. 10-18.

Projektet skal være med til at sparke døren ind til førerløs trafik i København, så vi kan komme et skridt nærmere fremtiden.

“Det bliver kollektiv transport, der løser fremtidens trafikudfordringer i vores storbyer, og derfor giver det mening at støtte et projekt med førerløse busser i København. Projektet vil ikke løse trafikudfordringer fra dag ét,  men vi får værdifulde erfaringer med selvkørende busser i et lille hjørne af København,” siger Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Læs også: Vilde planer: Nordhavn får flydende sauna i havnen

45 km/t
De små busser har plads til 11 siddende og 4 stående passagerer – og kan dreje både for- og baghjulene. Der er ingen for- eller bagende, så den er ligeglad, hvilken vej den kører.

Bussen har faktisk en topfart på 45 km/t, men ro på, for så hurtigt kommer den ikke til at køre ved Nordhavn.

Busserne har tidligere kørt ved ITS World Congress 2018 i Bella Center, og der var topfarten sat til omkring 8 km/t.

Den kan køre cirka otte timer mellem hver opladning. Det giver en køreredius på op til 100 km.

Autonomous Mobility har også projekter i Aalborg, Gøteborg samt Oslo.

I starten kører de små busser med ansatte operatører, som kan forklare, tegne og fortælle passagerne, hvordan busserne virker og om teknologien bagved.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

PR Foto Autonomous Mobility