Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Her er et overblik over den italienske favorit.

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza. Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han har for øvrigt også lige en Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Find Bæst her.

Hos Fischer

Hos Fischer er drevet af David Fischer. Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischerpå Victor Borges Plads.

I 2019 gik han all in på pizza. Den romerske af slagsen – den med ultratynd og knasende bund. Det kan i dén grad smages, at Fischer har inde på rygraden, at enkle men suveræne råvarer gør hele forskellen.

Hos Fischer har altid 4-6 forskellige pizze på menuen, og de koster 100,-

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Find Neighbourhood her.

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Find Mother her.

Forno a Legna

Hos Forno a Legna på Frederiksberg har de specialiseret sig i de hvide pizzaer – eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Læs også: Guide: Her er 5 af bedste caféer på Frederiksberg

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Find Forno a Legna her.

Frankies Pizza Nørrebro

Madklubben vil også være med på det italienske.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden – efter blot et minuts tid under varmen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Med udsigt direkte over søerne er der også noget for øjnene herinde.

Find Frankies Pizza her.

La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som “Det bedste pizzeria i København i 2017 ” af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Find La Vecchia Signora her.

Behov – en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej – klassisk, fuldkorn eller glutenfri – og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Find Behov her.

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Læs også: Nyt sted åbner i dag: Ikonisk restaurantbygning får nyt liv

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Find Gorm’s her.

PzNordic

PzNordic mellem Kongens Have og Botanisk have kombinerer det bedste fra to madtraditioner.

Nemlig den italienske og den nordiske. De to ejere, Davide Maganuco og Morten Frydensdal, brænder for gourmetpizza, der skifter alt efter, hvilken farve sæsonens blade har ude på træerne.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Forvent ingredienser som østershattepuré, brændt porrestøv og syltede rabarber. Sådan har du garantrisset ikke fået din pizza før.

Find PzNordic her.

Tribeca NV

Tribeca i Nordvest er intet andet end et decideret pizza- og øllaboratorium, der har specialiseret sig i siciliansk stenovnspizza.

Fra den base tester og udvikler de konstant nye smagssammensætninger, men altid med økologiske kvalitetsråvarer som kernen.

Læs også: Luksushotel i Kbh får ny restaurant: Byd velkommen til NOI

Tomat og mozzarella er faste gæster på menukortet, men der er også altid plads til eksotiske gæster som n’duja (en stærk smørbar italiensk pølse), gedeost, asparges eller måske artiskokcreme.

Find Tribeca NV her.

Bar Uno

Københavns nye bydel, Nordhavn, har skam også fået sit eget pizzaria.

Ligesom alt andet hernede, er kvaliteten nøgleordet. Ejer, Peter Altenburg, som også står bag en af byens bedste cocktailbarer i Gilt, har fokus på napolitansk pizza.

Læs også: Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her

Inden de åbnede Uno var pizzaiolo-holdet samlet fire gange om ugen i seks uger, hvor de testede løs for at finde den perfekte balance mellem mel/salt/vand/gær og hævetid.

Råvarerne er også nøje udvalgt, og holdet kan give lange foredrag om, hvorfor netop den ingrediens er valgt. Det her er altså pizza på højt plan.

Gøteborg Plads 5
Nordhavn

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Mysundegade 29

Glyptoteket åbner ny udstilling: Tacita Dean Antigone

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Tacita Dean Antigone © Courtesy the artist, Frith Street Gallery, London and an Goodman Gallery, New York and Paris.
Tacita Dean Antigone © Courtesy the artist, Frith Street Gallery, London and an Goodman Gallery, New York and Paris.

Få en helt enestående oplevelse, når museet åbner en særudstilling med den europæisk-britiske samtidskunstner Tacita Dean.

Udstillingen er første led i en ny udstillingsrække med internationalt anerkendte samtidskunstnere, som museet har fået mulighed for at gennemføre i 2019, 2020 og 2021 takket været en bevilling fra Det Obelske Familiefond.

Udstillingen er centreret om Tacita Deans ambitiøse 35mm double Cinemascope værk Antigone fra 2018.

Værket bygger på kunstnerens storesøsters navn, med referencer til den græske tragediedigter Sofokles’ drama Antigone fra ca. 440 f.v.t.

Læs også: Vejen til Palmyra: Glytotekets særudstilling bliver kaldt et moderne mesterværk

Modig kvinde
Antigone-figuren har gennem tiden inspireret filosoffer, forfattere og kunstnere og givet anledning til adskillige fortolkninger af hende som en modig og principfast kvinde.

Antigone turde tale magten imod for at forsvare sin familie og kræve retten til værdighed for familien uanset dens tragiske fejltrin og skæbne.

Netop Tacita Deans unikke værker har bidraget til at give hende en fremtrædende status på den internationale kunstscene.

Læs også: Premiere: Se Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna

Tacita Dean Antigone © Courtesy the artist, Frith Street Gallery, London and an Goodman Gallery, New York and Paris.

Analog i en digital tid
I en ellers digital tid insisterer hun på at benytte den analoge filmstrimmel til sine værker. De både optages, klippes og afspilles på analogt filmudstyr og rummer en helt særlig skønhed, som knytter sig hertil.

Tacita Deans Antigone modtog international ros, da den blev vist på Royal Academy i London i 2018 som en del af hendes tre store udstillinger der.

Udstillingen åbner for offentligheden torsdag den 21. november kl.17.00, hvor Tacita Dean er til stede og deltager i en samtale om værket og udstillingen med museets direktør Christine Buhl Andersen, der også er udstillingens kurator.

Læs også: I sneglefart: Københavnsk vejstrækning er Danmarks langsomste

Hvad: Tacita Dean Antigone
Hvor: Glyptoteket, Dantes Plads 7
Hvornår: Åbner torsdag den 21. november kl. 17.00
Hvordan: Læs mere her

Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Bakken holder igen i år åbent op til jul. Foto: PR
Bakken holder igen i år åbent op til jul. Foto: PR

I Danmark kan vi prale af at have verdens ældste forlystelsespark.

Bakken i Dyrehaven nord for København åbnede helt tilbage i 1583 og må med sine 436 år således siges at være en ældre dame.

Men på trods af de mange år på bagen, er det i år kun anden gang nogensinde, at Bakken holder åbent til jul.

I 2018 fik Bakken nemlig for første gang tilladelse til at udvide åbningstiderne, så det ikke kun var muligt at prøve den gamle rutsjebane fra 1932 eller hoppe om bord på Hestekarrusellen fra 1800-tallet i sommersæsonen – det kunne pludselig også lade sig gøre i efterårsferien og op til jul.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Togtur og Ørkenens Sønner

Fredag 22. november begynder årets julesæson på Bakken, og herefter kan du fem weekender i træk julehygge til den helt store guldmedalje med nisser, julegodter og masser af underholdning i den gamle forlystelsespark.

Alle weekenderne byder på løjer og aktiviteter i massevis, og der er noget for såvel store som små.

Foto: PR

Lørdag 23. november kører Nordsjællands Veterantog fra Københavns Hovedbanegård til Klampenborg Station, lige ved siden af Bakken, fyldt med julemænd og Bakken-gæster i julehumør. Vil du køre med, kan du sikre dig en billet her.

I Cirkusrevyens telt underholder Ørkenens Sønner med det helt nye show “En fez i en hornlygte” til og med 21. december, og slentrer man en tur rundt i Bakkens hyggelige gader, kan man besøge i alt 25 juleboder med pynt, søde sager og meget mere.

Læs også: Kommer flere steder i København: Her kan du besøge Cola Colas ikoniske julelastbil

Korsbæk juler også

Bakkens mange beværtninger holder selvfølgelig åbent, så du kan slå dig ned og smovse æbleskiver eller nyde en kold julebajer, og en lang række af forlystelserne vil være åbne.

I Korsbæk jules der også, og her kan du blandt andet komme til julekagebord på Katrines Gaard og blive forkælet med boller, kager, æbleskiver, gløgg, kaffe, te og varm chokolade.

Har man sagt Bakken, må man også sige Pjerrot, og traditionen tro er den hvidklædte herre at finde ved sit lille grønne hus på alle åbningsdagene, hvor han står klar til at underholde de mindste. Man kan desuden være heldig at rende ind i julemanden, når man begiver sig rundt på Bakken i juletiden.

Åbningstiderne er fredag klokken 14-21, lørdag klokken 12-21 og søndag klokken 12-19.

Entréen er som altid gratis, og turbånd fås til nedsat pris i juleperioden.

Læs mere om jul på Bakken her.

Hvad: Jul på Bakken
Hvor: Bakken, Dyrehavevej 62, Klampenborg
Hvornår: 22. november til 22. december 2019

Læs også: Swarowski-juletræ og premiere på ny rutsjebane: Største jul i Tivoli nogensinde

Overset luksus: Scandic Sluseholmen er både kontrastfyldt og charmerende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen
Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Sluseholmen – Københavns moderne kanalby – er et område fyldt med stemning.

Scandic Sluseholmen ligger lige mellem det moderne, arkitektoniske København og en gammel, hyggelig lystbådhavn.

Juniorsuiten har en fantastisk udsigt til denne kontrast.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Til den ene side er der kig ind til den moderne storby, hvor sluserne leder tankerne hen på Venedig.

På den anden side er lystbådhavnen, der med sine små både hurtigt frembringer feriestemningen og minderne om ferier ved havet.

Du kan faktisk være så heldig at vinde en overnatning i juniorsuiten, da vi har en konkurrence, i denne uge, om en overnatning for to personer inkl. den populære morgenmadsbuffet.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Moderne design og en afslappet atmosfære hvor alle føler sig velkomne
Scandic Sluseholmen er nyrenoveret og farverigt og ligger kun 5 km fra centrum af København.

Hos Scandic handler den gode hoteloplevelse helt enkelt om at give dig en bedre service, en bedre søvn og en bedre start på dagen, så du tager videre med en god fornemmelse og får lyst til at komme tilbage.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Bæredygtighed som hovedingrediens

Scandic har arbejdet med bæredygtighed i mere end 25 år og er i dag Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde.

Køkkenet på Scandic Sluseholmen har rødder i det nordiske, og er en moderne restaurant med respekt for de gode råvarer.

Alle retterne er tilberedt af sæsonens råvarer.

Helt eksklusivt kan du også nyde lækkert oksekød fra dansk fritgående Angus her.

Når vejret tillader det kan både mad og drikke nydes på den hyggelige udendørs terrasse.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Uformel stemning i stilfulde omgivelser

Der er også mulighed for at besøge baren og opleve en helt anden stemning.

Her serveres der alt fra kolde øl på fad til dampende te og knasende nødder, mens der på storskærms-TV vises de største sportsbegivenheder.

Du kan også teste dine evner ved billardbordet, inden dagen måske sluttes af med et velfortjent boblebad på hotellets øverste etage.

Herfra er der en enestående udsigt over marinaen og den smukkeste natur.

Læs også: Guide: Her er 4 perfekte romantiske get-aways tæt på København

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Den bedste start på dagen

Når du vågner efter en dejlig nattesøvn er det tid til at få fornyet energi.

Måske starter du dagen i fitnessrummet for derefter at gå ned til den populære morgenbuffet.

Uanset hvordan du vælger at starte dagen, så venter morgenbuffeten på dig. Den er fyldt med økologi og lækkerier, som giver en god mavefornemmelse.

Læs også: Mads på mission i Nordhavn: Vil lave Europas bedste sushirestaurant

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Havnebad og smuk natur i baghaven

Når du bor på Scandic Sluseholmen, bor du helt tæt på naturen. Bogstaveligt talt.

Hvad med en forfriskende dukkert i Havnebadet Sluseholmen – endda hele året hvis du er vinterbader? Eller en løbetur i den smukke Sydhavnstippen?

Hvis tempoet skal være stille og roligt, er der masser af muligheder for gåture langs vandet der omkranser hotellet.

Måske har du og din ledsager blot lyst til at sidde i lystbådehavnen og nyde den rolige klukken af vandet mod molen i timevis.

Læs også: Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Scandic Sluseholmen Foto: First Hotel Copenhagen

Uanset hvordan du vælger at bruge din tid på Scandic Sluseholmen, så vil du blive ladet op med ny energi og et fornyet syn på Sluseholmen – det kontrastfyldte og charmerende område, der har så meget at byde på.

Måske vinder du konkurrencen, så du kan opleve stemningen fra det allerbedste sted – juniorsuiten – hvor udsigten er smukkest om aftenen, hvor lysene spejler sig som små stjerner i vandet. 

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Scandic Sluseholmen
Hvor: Molestien 11
Hvordan: Læs mere her