Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Her er et overblik over den italienske favorit.

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza. Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han har for øvrigt også lige en Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Find Bæst her.

Hos Fischer

Hos Fischer er drevet af David Fischer. Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischerpå Victor Borges Plads.

I 2019 gik han all in på pizza. Den romerske af slagsen – den med ultratynd og knasende bund. Det kan i dén grad smages, at Fischer har inde på rygraden, at enkle men suveræne råvarer gør hele forskellen.

Hos Fischer har altid 4-6 forskellige pizze på menuen, og de koster 100,-

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Find Neighbourhood her.

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Find Mother her.

Forno a Legna

Hos Forno a Legna på Frederiksberg har de specialiseret sig i de hvide pizzaer – eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Læs også: Guide: Her er 5 af bedste caféer på Frederiksberg

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Find Forno a Legna her.

Frankies Pizza Nørrebro

Madklubben vil også være med på det italienske.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden – efter blot et minuts tid under varmen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Med udsigt direkte over søerne er der også noget for øjnene herinde.

Find Frankies Pizza her.

La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som “Det bedste pizzeria i København i 2017 ” af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Find La Vecchia Signora her.

Behov – en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej – klassisk, fuldkorn eller glutenfri – og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Find Behov her.

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Læs også: Nyt sted åbner i dag: Ikonisk restaurantbygning får nyt liv

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Find Gorm’s her.

PzNordic

PzNordic mellem Kongens Have og Botanisk have kombinerer det bedste fra to madtraditioner.

Nemlig den italienske og den nordiske. De to ejere, Davide Maganuco og Morten Frydensdal, brænder for gourmetpizza, der skifter alt efter, hvilken farve sæsonens blade har ude på træerne.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Forvent ingredienser som østershattepuré, brændt porrestøv og syltede rabarber. Sådan har du garantrisset ikke fået din pizza før.

Find PzNordic her.

Tribeca NV

Tribeca i Nordvest er intet andet end et decideret pizza- og øllaboratorium, der har specialiseret sig i siciliansk stenovnspizza.

Fra den base tester og udvikler de konstant nye smagssammensætninger, men altid med økologiske kvalitetsråvarer som kernen.

Læs også: Luksushotel i Kbh får ny restaurant: Byd velkommen til NOI

Tomat og mozzarella er faste gæster på menukortet, men der er også altid plads til eksotiske gæster som n’duja (en stærk smørbar italiensk pølse), gedeost, asparges eller måske artiskokcreme.

Find Tribeca NV her.

Bar Uno

Københavns nye bydel, Nordhavn, har skam også fået sit eget pizzaria.

Ligesom alt andet hernede, er kvaliteten nøgleordet. Ejer, Peter Altenburg, som også står bag en af byens bedste cocktailbarer i Gilt, har fokus på napolitansk pizza.

Læs også: Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her

Inden de åbnede Uno var pizzaiolo-holdet samlet fire gange om ugen i seks uger, hvor de testede løs for at finde den perfekte balance mellem mel/salt/vand/gær og hævetid.

Råvarerne er også nøje udvalgt, og holdet kan give lange foredrag om, hvorfor netop den ingrediens er valgt. Det her er altså pizza på højt plan.

Gøteborg Plads 5
Nordhavn

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Mysundegade 29

Billige flybilletter på populær rute: DAT starter København-Aalborg rute 8. juni

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var nærmest en chokerende melding, da Københavns Lufthavn fik besked om, at Norwegian som udgangspunkt ikke forventer at flyve i Danmark igen før 2021.

Heldigvis var det danske regionale flyselskab DAT hurtige til at annoncere, at det går ind på den vigtige indenrigsrute København-Aalborg med billige billetter og pendlervenlige afgangstider.

Ruten har i mange år været populær både for forretningsrejsende, og her til sommer er det oplagt at tage til pragtfulde Nordjylland og de mange små perler i både Aalborg og øvrige Nordjylland.

Nu er startdatoen for første DAT-flyvning mellem København og Aalborg afsløret. Det sker fra den 8. juni, meddeler DAT.

“Det er en oplagt mulighed for DAT at træde ind på ruten. Vi har serviceret danske indenrigspassagerer siden 2012 med verdens grønneste fly,” siger Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT.

Har i forvejen populær rute til Bornholm

Det er første gang, DAT flyver mellem København og Aalborg. Deres sæsonrute til Bornholm har været en kæmpe succes, og billetterne rives væk denne sommer, da mange flere danskere holder sommerferie herhjemme.

Derudover har man en rute til Midtjylland, og varetager desuden løbende charterflyvninger ud af København.

“Vi starter forsigtigt efter corona-nedlukningen og så bygger vi op, som trafikken kommer tilbage. Passagererne kan glæde sig til gode priser fra 399 kroner, fantastisk on time-performance og 110 procent klimakompensation,” siger Jesper Rungholm.

Tre daglige afgange i hver retning

Der bliver tre daglige afgange i hver retning på hverdage.

Afgang fra Københavns Lufthavn klokken 08.30, 15.30 og 18.00  med ankomst i Aalborg Lufthavn 45 minutter senere. Der er ingen flyvninger lørdag, mens der bliver afgang klokken 13.00 og 18.00 på søndage.

På returflyvningerne fra Aalborg Lufthavn er afgangstiderne klokken 07.15, 09.40 og 16.45 på hverdage, mens søndagens afgangstider fra AAL er klokken 11.45 og 16.45.

Billetter er allerede sat til salg på DAT’s hjemmeside: www.dat.dk.

Husk! – Den første tirsdag hver måned tilbydes der særlige Først til Mølle-billetter, hvor en envejsbillet kun koster 299, – DKK!

Billetterne er gyldige den følgende måned. Så planlæg besøg af venner og familie i hovedstaden måneden før og der gode penge at spare. Antallet af billetter er begrænset, så du skal være hurtig.

Næste Først til Mølle starter på tirsdag den 2. juni kl. 12.

Stjerner skal spille på toppen af Operaen: Covidhagen bliver et kæmpe Live Event

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Har du også set det hemmelighedsfulde billede af Operaen, som er blevet delt utallige gange af flere kendte danskere på Instagram med teksten ”Covidhagen”?

Så bare rolig, du er ikke den eneste.

Billedet har nemlig nået intet mindre end 750.000 mennesker på blot 48 timer, og vi kan – helt unikt – afsløre hvad det hele kommer til at handle om.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En festival til folket

Den gådefulde Instagram-profil repræsenterer et sejt hold af unge mænd, der ønsker at sætte fokus på hele kulturindustrien, underholdningsbranchen og en sommer 2020 uden festivaler og koncerter.

En samling af dedikerede og hårdtarbejdende mennesker, der forsøger at give det danske folk den festivalsoplevelse som d. 11. marts – da det danske land blev lukket ned – blev frataget fra befolkningen af den globale pandemi, COVID-19.

Med en ny 24-timers livestream på taget af Operaen vil de råbe højt på vegne ad folkets trang til fest, musik og liveoplevelser samt en branche, der bløder økonomisk med aflyste koncerter, festivaller m.m. landet over.

Her er ikke kun tale om artisterne, men også hele det kæmpe hold de bringer med sig bestående af lyd- og lysmænd, backstage crew og mange, mange flere, der arbejder hårdt for deres passion hver eneste dag.

”Covidhagen skal derfor være en festival til folket, og give Danmark det koncert- og festival fix, som vi kommer til af mangle – og savne inderligt – hele sommeren,” siger holdet bag.

Vi skal samles om musikken, og denne gange i helt særlige og historiske omgivelser.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Fra taget af Operaen

Covidhagen har nemlig helt unikt – og som det første musik arrangement nogensinde – fået lov til at indtage taget af Den Kongelige Opera med en bred vifte af landskendte artister og et helt ekstraordinært setup af lys og effekter.

Og det er dette setup og denne musik oplevelse, som vil blive livestreamet hjem i de danske stuer og haver til danskernes skue – helt gratis.

“Livet har givet os citroner – så nu laver vi lemonade; og det gør vi den 12. juni 2020, hvor vi kvit og frit, ønsker at give Danmark et lyspunkt og en festival i en sommer, hvor vi umiddelbart skal være foruden,” siger holdet bag Covidhagen.

En alternativ festivalsoplevelse, hvor hele det danske folk kan opleve bred vifte af yndlings artister fra den danske musikscene – live fra taget.

”Netop den situation, vi befinder os i har åbnet op for en værktøjskasse af muligheder for at danne rammerne for det vildeste setup på en scene, som normalt ikke ville være en mulighed. Den mest ikoniske og unikke lokation var toppen af Danmarks hovedstad, København,” forklarer de.

Covidhagen har på nuværende tidspunkt bekræftet en bred vifte af anerkendte artister, men hvem de er, må du stadig vente lidt med at finde ud af.

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram