Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR Foto
PR Foto

Hvor sætter man egentlig tænderne i den bedste pizza i København?

Her er et overblik over den italienske favorit.

Bæst

Bæst laver en, ja bæst af en pizza. Sådan må det jo naturligvis være, når ejeren af det 1.000 kvm store restaurantvirksomhed på Nørrebro, hedder Christian Puglisi.

Han har for øvrigt også lige en Michelin-restauranten Relæ i Jægersborggade, men med hans italienske rødder har han en stolthed overfor råvarene, som få andre i verden.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste italienske restauranter

Ja, i verden. Bæsts pizza er flere gange stemt ind som en af verdens 10 bedste pizzaer.

Deres grillede bund giver den bedste base for deres egenproducerede råvarer som charcuterie og oste.

Find Bæst her.

Hos Fischer

Hos Fischer er drevet af David Fischer. Fischer har arbejdet under Alain Passard på L’arpege i Paris og et par år på Roms eneste trestjernede Michelinrestaurant, La Pergola, inden han åbnede Hos Fischerpå Victor Borges Plads.

I 2019 gik han all in på pizza. Den romerske af slagsen – den med ultratynd og knasende bund. Det kan i dén grad smages, at Fischer har inde på rygraden, at enkle men suveræne råvarer gør hele forskellen.

Hos Fischer har altid 4-6 forskellige pizze på menuen, og de koster 100,-

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

Neighbourhood

Neighbourhood har et lidt andet take på pizza end mange andre.

De ruller nemlig bunden så ultra-super tynd, at den hæver op og næsten knaser som et papadumbrød.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Oven på denne sprøde bund fylder de så masser af økologiske lækkerier, så man sidder tilbage med en frisk og anderledes pizza, der altid begejstrer.

Omgivelserne er for øvrigt lækkert designet i et stramt urbant look, hvor også de økologiske cocktails passer helt perfekt til.

Find Neighbourhood her.

Mother

Mother i Kødbyen er en af byens sikreste kort, hvis du vil smage den italienske nationalspise.

Bunden er fremelsket af surdej, hvilket selvfølgelig kan smages.

Læs også: Spådom: København får med Alchemist verdens vildeste restaurant

Når man arbejder med surdej er der altid en moder-surdej, og det er faktisk her, navnet Mother er hentet fra.

Ejer David Biffani har siden første åbningsdag haft næsten fuldt hus, og folk flokkes ikke blot om de populære pizzaer, men nyder også godt af de rå omgivelser i Kødbyen, hvor man også kan hænge ude foran på de mange bænke.

Find Mother her.

Forno a Legna

Hos Forno a Legna på Frederiksberg har de specialiseret sig i de hvide pizzaer – eller pizzi, som det hedder i flertal.

Det betyder, man kan få sin yndlingsspise uden den traditionelle tomatsauce, som ellers udgør bunden i mange pizze.

Læs også: Guide: Her er 5 af bedste caféer på Frederiksberg

Bunden er sprød og knasende og der er et utal af italienske delikatesser, man kan vælge som topping.

Find Forno a Legna her.

Frankies Pizza Nørrebro

Madklubben vil også være med på det italienske.

Deres mest brugte våben er de Valoriani-pizzaovne, de har fået installeret, og som sender den ene sprøde, halvrøgede pizzabund efter den anden – efter blot et minuts tid under varmen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Med udsigt direkte over søerne er der også noget for øjnene herinde.

Find Frankies Pizza her.

La Vecchia Signora

Den gamle dame synger stadigvæk.

Vecchia Signora betyder lige præcis den gamle dame (ja, her hænger selvfølgelig også Juventus-lir på væggen), og stemningen herinde er helt unik.

Beliggende i et tre-etagers hus fra før klør konge var knægt, dufter her ikke bare af nybagt pizza, men også nostalgisk af charme fra før verden gik af lave.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Ovnen er et besøg værd i sig selv, fyret traditionelt op hver dag med masser af kubikmeter duftende brænde.

La Vecchia Signora blev for øvrigt  kåret som “Det bedste pizzeria i København i 2017 ” af den prestigefyldte italienske guide Gambero Rosso.

Find La Vecchia Signora her.

Behov – en spisebutik

Alle har vel egentlig et behov for pizza. Ude i Nordvest så meget, at de har opkaldt deres biks efter det.

Herude kan man endda samle-sin-egen-pizza, og det er lige meget hvor mange toppings, man smider på, prisen er den samme.

Som med et hus starter man fra bunden med at vælge dej – klassisk, fuldkorn eller glutenfri – og så skal der tages stilling til rød, hvid eller grøn sauce, dernæst osten inden man så har frit valg i ingrediens-tombolaen.

Find Behov her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Frokost i Nordvest…☀️🍕#eatmorepizza #pizza #behovpizza #bygselvpizza #incrustwetrust #nordvest #stempelkort #streetart #minby #ibyen #copenhagen #mitkøbenhavn

Et opslag delt af BEHOV (@behovpizza) den

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm. hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Læs også: Nyt sted åbner i dag: Ikonisk restaurantbygning får nyt liv

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Find Gorm’s her.

PzNordic

PzNordic mellem Kongens Have og Botanisk have kombinerer det bedste fra to madtraditioner.

Nemlig den italienske og den nordiske. De to ejere, Davide Maganuco og Morten Frydensdal, brænder for gourmetpizza, der skifter alt efter, hvilken farve sæsonens blade har ude på træerne.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Forvent ingredienser som østershattepuré, brændt porrestøv og syltede rabarber. Sådan har du garantrisset ikke fået din pizza før.

Find PzNordic her.

Tribeca NV

Tribeca i Nordvest er intet andet end et decideret pizza- og øllaboratorium, der har specialiseret sig i siciliansk stenovnspizza.

Fra den base tester og udvikler de konstant nye smagssammensætninger, men altid med økologiske kvalitetsråvarer som kernen.

Læs også: Luksushotel i Kbh får ny restaurant: Byd velkommen til NOI

Tomat og mozzarella er faste gæster på menukortet, men der er også altid plads til eksotiske gæster som n’duja (en stærk smørbar italiensk pølse), gedeost, asparges eller måske artiskokcreme.

Find Tribeca NV her.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

1 sæt kortspil, 2 glas Ugly Duck og en CALABRIA pizza med mozarella, n’duja, gule cherrytomater og drysset med oregano. Vi har varmet stenovnen op og kølet øllet ned. God weekend🇩🇰🇮🇹🌳 #copenhagen #copenhagenfood #nordvest #uglyduckbrewingco #craftbeer

Et opslag delt af Tribeca Beer & Pizza Lab (@tribeca_pizza_lab) den

Bar Uno

Københavns nye bydel, Nordhavn, har skam også fået sit eget pizzaria.

Ligesom alt andet hernede, er kvaliteten nøgleordet. Ejer, Peter Altenburg, som også står bag en af byens bedste cocktailbarer i Gilt, har fokus på napolitansk pizza.

Læs også: Ultra-lokal thai restaurant er åbnet: Det bliver ikke mere autentisk end her

Inden de åbnede Uno var pizzaiolo-holdet samlet fire gange om ugen i seks uger, hvor de testede løs for at finde den perfekte balance mellem mel/salt/vand/gær og hævetid.

Råvarerne er også nøje udvalgt, og holdet kan give lange foredrag om, hvorfor netop den ingrediens er valgt. Det her er altså pizza på højt plan.

Gøteborg Plads 5
Nordhavn

Pizzeria MaMeMi & Wine Bar

Selvom madmarkedet Westmarket blev en kort fornøjelse, så var der faktisk flere rigtig dygtige boder derinde.

En af dem var pizza-troldmændene fra MaMeMi, som faktisk blev så populære, at de siden åbnede regulær restaurant – ligeved Enghave Plads.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

Det italienske trekløver bag er erfarne herrer og hæver deres dej minimum 48 timer, hvilket giver ekstra knasende bund.

På toppen er der økologiske kvalitetsråvarer, og som navnet ligesom indikerer, så kan man også bruge MaMeMi som vinbar – de har et overvældende udbud af biodynamiske og naturvin.

Mysundegade 29