ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kend de sundhedsmæssige hjælpemuligheder i dit lokalområde

Af Redaktionen

I Danmark er vi så heldige at kunne gøre brug af sundhedsvæsnet, og det kan vi i mange tilfælde uden at skulle tænke på de økonomiske omkostninger. Velfærdssamfundet støtter os på en måde, der gør, at du ikke skal bekymre dig om at gå bankerot, hvis du skal opereres, kemobehandles eller er ude for et akut uheld. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvor du kan gå hen i dit lokalområde, hvis du har brug for hjælp fra sundhedsmyndighederne.

Tandlægen

En af de private sundhedsfaktorer er tandlægen, hvilket betyder, at du her selv skal betale. Men tandlægen er vigtig for dig og dit overordnede helbred, og derfor skal du ikke lade dig skræmme af, at du her skal bruge lidt penge selv. Det kan virke afskrækkende, men den orale sundhed er altså for vigtig til at lade i stikken. Du bør derfor vide, hvor din nærmeste tandlæge ligger, f.eks. denne tandlæge i København.

Vagtlægen

Bliver du pludselig syg om natten, eller på et andet tidspunkt hvor din egen læge ikke er tilgængelig, er det også vigtigt, at du kender til dine muligheder for at komme til en vagtlæge. Det er nemlig denne, der tager over for din egen læge, når der ikke er mulighed for at komme til denne. Det er generelt de samme symptomer, du bør tage med til vagtlægen, som du ville tage med til din praktiserende læge.

Skadestuen

Det er også godt at kende til skadestuens beliggenhed, da det ofte er her, du vil tage hen med hjernerystelser, brud på knogler, forstuvninger m.m. Det er selvfølgelig ikke kun disse ting, du kan få hjælp til på skadestuen, men de er blot nogle af de mere gængse. Skadestuen ligger som regel ved det nærmeste sygehus, men du bør undersøge det for at være sikker.

Del artikel