Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop udkommet: København i fokus i ugens Anders And-blad

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Andersine og Anders And ved Københavns Rådhus. Foto: Story House Egmont
Andersine og Anders And ved Københavns Rådhus. Foto: Story House Egmont

Normalt fistrer Anders And rundt i Andeby og render ind i skøre uheld og udfordringer.

Men i denne uges udgave af Anders And-bladet har den berømte and og Andersine forladt de vante rammer og er i stedet taget til København.

Anledningen er, at København i år er verdens arkitekturhovedstad, og derfor indgår en række af Københavns mest kendte og ikoniske bygninger.

I bladet inviteres læserne til at kigge nærmere på den store indflydelse, som arkitekturen har haft og fortsat har for opbygningen af det danske samfund, og de to ænder kommer blandt andet forbi BLOX, Den sorte diamant og Københavns Rådhus.

Har hentet hjælp hos DAC

I forbindelse med tilblivelsen af historien har Anders And-redaktionen samarbejdet med Dansk Arkitektur Center, som har udviklet og bidraget til flere elementer i bladet.

”Udover at skulle underholde, er det supervigtigt for Anders And & Co., at man, som læser, føler, at man har lært noget nyt efter endt læsning – og det synes jeg i høj grad, at man gør med denne udgave af bladet,” fortæller Svend Skytte, der er redaktør for Anders And-bladet, og fortsætter:

“Arkitektur er overalt, og vi bliver påvirket af den, uanset hvor vi befinder os – uden at vi egentlig tænker over, at det er arkitektur. Arkitektur er endnu sjovere, hvis man ved lidt, inden man begiver sig ud på eventyr, og vi er meget stolte af samarbejdet med Dansk Arkitektur Center, som på bedste vis formidler arkitektur til vores læsere gennem en større og sjov artikel og giver viden om alt fra Danmarks kendte bygningsværker, til hvordan arkitektur kan være med til at redde klodens klima.”

Får stjålet sin hue i København

Bladets hovedhistorie hedder ”Hattehapseren” og foregår i København, da Andersine er blevet medlem af komiteen for Andeby som Arkitekturhovedstad 2024.

Andersine og Anders er derfor i den danske hovedstad for at hente inspiration og kigge på bygninger.

Turen tager dog en drejning, da Anders And får stjålet sin hue, og turen ender i stedet med at blive en jagt på hattehapseren gennem Københavns gader og stræder for at få huen tilbage.

Udover striben af københavnske bygninger indgår Storebæltsbroen, ARoS Kunstmuseum og Utzon Center også i bladet – selvfølgelig i en ”andeficeret” udgave, da de er blevet tegnet ind i Anders And-tegnestilen af den danske tegner Flemming Andersen.

Vil fange de unge læsere

Ifølge Marketing- og kommunikationschef hos Dansk Arkitektur Center, Mia Heil Rasmussen, er Anders And-bladet det perfekte sted at fortælle de helt unge læsere om arkitektur:

”Vi arbejder professionelt med arkitekturformidling til børn både i vores undervisningsforløb, men også til børn og deres familier som besøger Dansk Arkitektur Center. At formidle i øjenhøjde er en af vores vigtigste designprincipper når vi skaber udstillinger og øvrige oplevelser. For os er det vigtigt, at børn får et sprog for arkitektur, så de kan tale om arkitektur og stille krav til, hvordan vores fremtidige bæredygtige arkitektur skal se ud,” siger hun og fortsætter:

”Det er også derfor, vi er ellevilde med samarbejdet med Anders And& Co, fordi det giver os mulighed at formidle arkitektur på en ny måde til børnene i et elskeligt univers, hvor arkitektur også skaber rammerne. Vi håber, børnene får lyst til at gå på opdagelse i deres egen by.”

Lær at tegne Anders And og Andeby

Det er UNESCO, der har udnævnt København til World Capital of Architecture i 2023, og det er blot anden gang nogensinde, at en by udnævnes til arkitekturhovedstad.

Word Capital of Architecture er en ny titel, som UNESCO tilbyder den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som holdes i København i juli i år.

Med 10-15.000 forventede deltagere bliver det et højdepunkt, men også resten af året vil der være fokus på arkitekturens vigtige rolle for at indfri Københavns ambitioner som bæredygtig verdensby.

I Dansk Arkitektur Center markeres året som arkitekturhovedstad på flere måder.

Det hele skydes i gang i weekenden 21. og 22. januar med et særligt arrangement for både børn og voksne.

Her kan man lære om arkitektur med hjælp fra Anders And, og tegner Flemming Andersen vil være til stede ved en række tegneserieworkshops, hvor man kan lære at tegne de elskede figurer og bygninger fra Andeby.

Del artikel

Andre læser også