København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
The Silo Foto Rasmus Kramer Schou
The Silo Foto Rasmus Kramer Schou

Brunch.

Det kan være skrækudgaven på en lidt for lille tallerken, hvor ahornsirup-indsmurt og overstegt bacon fællesbader med et umodent grønt jordbær, og croissanten er fyldt med kold købeleverpostej.

Eller det kan også være luksusudgaven, der sender dig direkte i himlen.

Når weekenden tøffer roligt af sted, og man har god tid til at sidde tilbagelænet i bløde stole og nyde lidt luksus.

F.eks. cremet pocheret æg med stegte svampe, lidt vafler med Vesterhavsost, en profiteroles og caviar her og der og hov, se, det krydstogtskib langt dernede under os. Skål min egen.

Hvis du er mest til den sidste udgave, så kig op.

Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

Sunday er funday
For restauranten The Silo i Nordhavn starter nu Silo Sunday. De har simpelthen mikset alt det bedste, man kan bede om på en perfekt søndag.

Og så har de byens vildeste udsigt oppe på 17 etage.

De har i hvert fald seriøse panoramavinduer 360 grader rundt heroppe. Selve Silo Sunday bliver serveret i loungen, som vender mod syd, så man har vue ind mod Københavns centrum og solen ligefor.

Silo Sunday PR Foto

Ny genre
Silo Sunday har leget med genren og har både brunchelementer, Afternoon tea, frokostretter, franske tapas, hapsere – kær brunch har mange navne.

Man vælger nemlig bare sine favoritter fra et langt spændende menukort med priser, hvor de fleste retter ligger omkring 35-50 kr. og de små delikate hapsere med stor smag bliver så serveret på en elegant opsats.

Kortet byder på hele paletten lige fra den engelske favorit ‘Bangers & Mash’ over den nordisk/asiatiske tomattatar, syltede tomater og ​thai basilikum til den helt blærede Baerii caviar med blinis, creme fraiche og purløg.

Silo Sunday kører hver søndag mellem 11.00 og 16.30 og tjenerne skubber da også lige en specialfremstillet vogn rundt mellem bordene med ekstra snacks som østers og andre gode hapsere, man kan lade sig friste af.

Læs også: 
Guide: Her er Københavns vildeste brunch

KONKURRENCE:
Blev du brunch-sulten?
MigOgKbh udlodder 2 billetter til Silo Sunday og deres store 8 retters omgang.
Bare hop over på vores Facebook og like opslaget samt ‘tag’ den ven, du vil inviterer med op i brunch-himlen i kommentarfeltet.
Så trækker vi en vinder.

Silo Sunday Foto Alex Klemmensen

Hvad: Silo Sunday
Hvor: The Silo, Helsinkigade 29. På 17 etage, Nordhavn
Hvornår: Alle søndage 11.00-16.30
Hvor meget: 35-195 kr. pr. ret eller 8 serveringer for 395,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

 

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og priserne er inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway