Luksusguide: Her får du god brunch i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotel d'Angleterrre Foto Rasmus Kramer Schou
Hotel d'Angleterrre Foto Rasmus Kramer Schou

Ska’ der være brunch, så la’ der være brunch.

Her er et hurtigt overblik over, hvor man kan få lidt luksus i maven med en  rigtig  god brunch i København.

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum

Hotel d’Angleterrre Foto Rasmus Kramer Schou

Hotel d’Angleterre Marchal
Hotel d’Angleterres Michelin-restaurant Marchal har en legendarisk brunch to rule all brunches.

Den er faktisk så populær, at det er svært overhovedet at få bord. Får man dog først foden indenfor, venter der også en brunch, der er værd at vente på.

Champagne, østers og en alenlang liste af retter tilberedt af Michelinkokkene. d’Angleterre åbner for reservationerne kvartalsvis, så vær klar ved tasterne. Næste mulighed er.. tredje kvartal 2019.

Hvad: d’Angleterre Søndagsbrunch
Hvor: Marchal, Hotel d’Angleterre, Kongens Nytorv 34
Hvornår: Søndag 12-15
Hvor meget: 645,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh


Nimb luksusbrunch københavn

Nimb
Nimbs brunch er en som de andre luksusbrunch en blanding af retter serveret ved bordet og en stor buffet, hvor du kan plukke de ting, du er mest fristet af.

Alt fra økologiske croissanter til små salater og honning fra Tivolis egne bier kan nydes i brasseriet med direkte udsigt til den gamle have.

Hvad: Nimb weekendbrunch
Hvor: Nimb, Bernstorffsgade 5
Hvornår: Lørdag og søndag fra 10.00 til 14.00
Hvor meget: 395,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails


Sukaiba på toppen af Bella Sky

Sukaiba
En brunch i himlen? Så’gerne, denne vej.

Øverst oppe på 23. sal af Nordens største designhotel, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, ligger Sukaiba med vild udsigt over Amager Fælled. Sukaiba betyder sjovt nok ‘tæt på himlen’, og de vedkender sig det japanske køkken, men i meget moderne omgivelser.

Det gælder også brunchen.

For 495,- får man en overdådig omgang samurai-brunch, med godt over 10 retter. Blandt andet pocheret æg med misosmør, ålerøget skinke og estragon – flødeboller og passionfrugtkage.

Hvad: Japansk inspireret brunch
Hvor: Sukaiba, 23 etage på Bella Sky, Center Boulevard, Amager
Hvornår: Lørdag og søndag 11-14
Hvor meget: 495,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København


The Silo Foto Rasmus Kramer Schou

The Silo
The Silo på 17. etage har måske byens vildeste udsigt. De har i hvert fald lavet seriøse panoramavinduer 360 grader rundt.

Om søndagen kører de deres Silo Sunday koncept, som er en opgradering af brunchen. Man vælger nemlig bare sine favoritter fra et langt spændende menukort, som er spækket med både brunch- og frokostretter – små delikate hapsere med stor smag.

Her er hele paletten fra den engelske arbejderret ‘Bangers & Mash’ over den nordisk/asiatiske tomattatar, syltede tomater & ​thai basilikum til den helt blærede Baerii caviar med blinis, creme fraiche & purløg.

Hvad: Silo Sunday
Hvor: The Silo, Helsinkigade 29. På 17 etage, Nordhavn
Hvornår: Alle søndage 11.00-16.30
Hvor meget: 35-195 kr. pr. ret eller 8 serveringer for 395,-
Hvordan: Læs mere her


Foto: MASH / Facebook

MASH
Protein-paladset MASH genoplivede for et en årrække tilbage brunchgenren. Det skete i kødkædens filial på Skovriderkroen nord for København.

Du kan stadig gå i krig med den overdådige brunchbuffet hver weekend mellem skovbryn og strandskvulp i Charlottenlund. Men er du på udkig efter noget mere bynært, fås MASH’s brunch også i den oprindelige restaurant i Bredgade i hjertet af Frederiksstaden.

Her er der lidt mindre familiefart over stemningen og mere tid til tilbagelænet weekendluksus. Selvfølgelig stadig tilsat rigelige mænger mørt kød, charcuteri, sprudlende salater, omeletter og ægte champagne til favorable brunchpris.

Hvad: Weekendbrunchbuffet hos MASH – Modern American Steak House
Hvor: Skovriderkroen, Strandvejen 235 i Charlottenlund og Bredgade 20 i København K
Hvornår: Hver lørdag og søndag kl. 9:30-14:00
Hvor meget: 295 kr. pr. person inkl. kaffe og te. Børn 3-10 år 95 kr. Børn 0-2 år gratis.
Hvordan: Læs mere her


Bernstoff slot brunch

Bernstoff Slot

Brunch på et ægte slot – jamen hvorfor ikke? Brunchbuffeten på Bernstoff Slot serveres i Havesalen om søndagen fra kl. 9.30, og byder på fyldte borde med blandt andet æg en cocotte med bønner og salsa – panko stegte rejer med sød chili sauce – bruschetta med tunmousse og avocado og harira suppe med kikærter.

Hvad: Søndagsbrunch
Hvor: Bernstorff Slot, Jægersborg Allé 93, Gentofte
Hvornår: Søndage fra 9.30
Hvor meget: 295 ,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København


Skt. Petri brunch. PR Foto

Skt. Petri
En god brunch handler også om at kunne trække stikket fuldkommen fra det daglige hamsterhjul. Få steder er bedre til at sende en i et paralelunivers end byens gode hoteller.

Hos Skt. Petri sidder man midt i Københavns mest charmerende latinerkvarter, men føler sig international og langt væk hjemmefra. Og så har de en altomfavnende brunch, som alle er velkomne til at hoppe ombord i.

Den kæmpestore lobby med uendeligt til loftet er hyggeligt indrettet med masser af kroge, sofagrupper og flot design.

Hvad: Skt. Petri Brunch
Hvor:
Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22
Hvornår:
Hverdage 6.30-10.30 – weekend 7-11
Hvor meget:
205 kr.
Hvordan:
Læs mere her

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville VI strø Michelin-stjernerne i København


 

Foto: Illustration

Hotel Ottilia Carlsberg Byen
Hvis man skulle have lyst til at sidde ud og nyde sin brunch, så skal man tage i Carlsberg Byen. Her ligger Hotel Ottilia nemlig og har en blæret rooftop, hvor hotellets gæster nyder deres morgenmad.

Men gæster fra københavns gader er også mere end velkomne til at nyde det store bord af lækkerier, både indenfor, men også ude på den kæmpestore terrasse.

De kører en madstil heroppe, der er til at forstå – simpelt, men godt. Forstået på den måde, at her er måske ikke 20 forskellige frugter at vælge imellem, men dem som er her er modne og smager bragende.

Psst, der er gratis pandekager og varm kakao til børnene.

Hvad: Brunch
Hvor:
Tramonto på toppen af Hotel Ottilia, Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår:
Hverdage 7-10 og weekender 7.30-11.00
Hvor meget: 199,- pr. person
Hvordan: Læs mere her 

Læs også: Psyko-snasket søndag: Trendy grillbar serverer ‘jydebrunch’ ad libitum


Foto: Toldboden/Facebook

Toldboden
Med store, sprosserede fabriksvinduer, direkte kig til havneløbet og Operaen OG en stor udendørsservering et solidt stenkast fra Gefionspringvandet og Langelinie, er der ikke noget at sige til, at Toldboden er en populær brunchdestination.

Det skyldes dog ikke kun beliggenheden i den tidligere færgeterminal, men også selve maden. Hos Toldboden lægger du 225 kr. allerede ved indgangen, og så kan du ellers gå på opdagelse blandt forskellige madstationer i midten af lokalet. En rummer salater, brød, pålæg og kød, en anden byder på kager og søde sager, mens du tanker smoothies, juice og kaffe et helt tredje sted.

Mens andre af brunchstederne i denne guide byder på luksus i klassisk forstand med bløde sofaer, afdæmpet musik og ekstravagante råvarer falder Toldboden mere ind under den kategori af luksus, der hedder “real value for money”. Både i mad og indretning.

Hvad: Brunchbuffet
Hvor:
Toldboden, Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K
Hvornår:
Lørdag og søndag kl. 9:30-15:00
Hvor meget: 225,- pr. person
Hvordan: Læs mere her 


Brunch hos Søren K PR Foto

Søren K i Den Sorte Diamant

Restauranten i Den Sorte Diamant – Det Kongelige Biblioteks moderne tilbygning – er opkaldt efter den navnkundige filosof og forfatter, Søren Kierkegaard.

Her kan du efterleve hans berømte ord om, at ’brunchen skal spises forlæns, men forstås baglæns,’ for der bliver rigeligt at reflektere over efter en tour de force ud i 12 forskellige smagsoplevelser serveret i 4 heats.

Med i prisen får du også en af Københavns bedste vandudsigter. Restaurant Søren K ligger nemlig på første parket ud til havnefronten i stueetagen af Den Sorte Diamant.

På varme dage er derfor oplagt at ’luksusbrunche den’ under åben himmel på kajkanten.

Hvad: Luksusbrunch hos Søren K i Den Sorte Diamant
Hvor: Det Kongelige Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København
Hvornår: Hver lørdag kl. 10:00-13:30
Hvor meget: 325 kr. pr. person inkl. juice.
Hvordan: Læs mere og book bord via dette link

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram