MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Mindre fest efter midnat: Københavns Kommune vil skrue ned for nattelivet

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Københavns Kommune vil have mere kontrol over nattelivet.

Sådan lyder meldingen i det første udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan udarbejdet af Kultur- og Fritidsforvaltningen samt Teknik- og Miljøforvaltningen.

Særligt i Indre By mener kommunen, at det er gået for vidt med druk og fest, og da det længe har været til gene for områdets beboere, ønsker man nu at skrue ned for larmen.

Bevillinger begrænses

I udkastet til planen nævnes det blandt andet, at man i store dele af København ikke vil give nye alkoholbevillinger, der gælder fra midnat til klokken 05.00.

Generelt skal antallet af nattilladelser til restauranter og barer begrænses, så fornyelse og overtagelse af eksisterende alkoholbevillinger vil blive sværere.

Planen er dog ikke at udfase nattelivet i København fuldstændigt, men i stedet vil man have større fokus på, hvilke natbevillinger man giver. Det fastslår kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde over for Berlingske.

Deles op i zoner

Kommunen arbejder med at dele København ind i zoner, når larm og fest skal begrænses.

Zonen, som rummer Indre By, dele af Indre Vesterbro, dele af Indre Nørrebro samt Christianshavn, er der, hvor nattelivet er mest koncentreret, og det er her, Københavns Kommune især ønsker at bremse alkoholbevillingerne.

Kommunen ønsker dog stadig, at der skal være et attraktivt natteliv i både Nyhavn, Kødbyen og området omkring Rådhuspladsen, så her vil man fortsat kunne få bevilling til udendørs servering frem til klokken 02.00.

Udspillet behandles torsdag i Kultur- og Fritidsudvalget, og udkastet til planen kan ses her.

Del artikel

Andre læser også