Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Læs med her inden du udlejer dit hus

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret. 

Der er kommet markant flere huse til leje, og de er ikke nemme at få fingrene i. Går du derfor med tanken om at udleje dit hus, kan det være nu, du skal gøre det. Inden du udlejer dit hus, vil der være flere ting, du bør huske at tage højde for. Når du først har dannet dig et overblik over de forskellige omstændigheder, vil det blive nemmere for dig at komme igang. Der er heldigvis masser af råd at hente forskellige steder, og i artiklen herunder kan du finde inspiration til tre gode råd, inden du giver dig i kast med udlejningen. 

Bør du søge rådgivning hos specialister? 

Der kan være mange årsager til udlejning af et helårshus. For eksempel kan det være oplagt at udleje et hus, hvis du skal udstationeres til udlandet i forbindelse med dit arbejde. Det kan også være oplagt, hvis du ønsker dit hus solgt, men venter på bedre tider. I en travl hverdag kan det være svært at overskue, hvad du skal være opmærksom på. Fortvivl ej! Du kan nemt søge vejledning til udlejning af hus hos specialiserede folk.

Inden flytningen 

Der er flere ting at holde styr på, inden din lejer skal flytte ind. Lejemålet skal overleveres i forsvarlig stand, og på denne måde sikrer du også den bedst mulige start på lejeperioden.

Det kan være en god ide at lade en professionel rengøre dit hus inden indflytning. Det mest optimale er, at både skabe, skuffer, overflader til ovn og kogeplade står skinnende rent. 

Uanset om du udlejer din bolig møbleret eller umøbleret, er det en god ide, at du fjerner dine personlige ejendele. Husk at tjekke skabe og skuffer, da man nemt kan overse ting her. Hvis du udlejer din bolig med haveareal, er det lejeren der har vedligeholdelsespligten. Alligevel er det en god ide at slå græsset inden overtagelse. 

Skriv et velkomstbrev

Den gode relation mellem udlejer og lejer er vigtig. Det er altid en god ide, at du skriver et velkomstbrev til din nye lejer. Der kan være forskellige småting, din lejer skal være opmærksom på. Det kan for eksempel være omkring afkalkning, tekniske installationer og andre praktiske ting. På den måde undgår du også beskeder og opkald fra din lejer, så du kan slappe af væk fra din udlejede bolig. Set fra lejerens side, virker det samtidig som god service og en varm velkomst. Du kan desuden tage en uformel snak med din lejer omkring naboklager, men selvfølgelig understrege, at du ikke er nervøs for dette.

Del artikel

Andre læser også