MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

På beløbet: Historisk landsted nord for København solgt for stort millionbeløb

Af Redaktionen
Foto: Pernille Sams
Foto: Pernille Sams

Et af de mere usædvanlige udbud på boligmarkedet i år; et historisk landsted udenfor Hillerød opført af en af Danmarkshistoriens helt store skikkelser, C.F. Tietgen, er blevet solgt. 

Det skriver boligmediet Boliga.dk

Da gården – som går under navnet Strødam – kom til salg tilbage i maj, var det første gang i 150 år, at det fik en tur på det offentlige boligmarked. 

Prisen for det over 800 kvadratmeter store hus, der er opført i schweizisk byggestil, lød dengang på 28,6 millioner kroner – og det er lige præcis det beløb, en køber har været villig til at betale: 

Ifølge ejendomsmægler Thomas Klem fra ejendomsmæglerfirmaet Pernille Sams, er ejendommen nemlig blevet solgt til fuld pris. 

Med i handlen følger desuden 1,25 hektar jord med skov, og så er der sågar et hundehus på grunden, der er opført som en eksakt kopi af gården i størrelse en til fem. 

Dyr historie?

Som nævnt er det C. F. Tietgen; en af de rigeste erhvervsmænd i Danmarkshistorien, som blandt andet stod for at få Marmorkirken i København færdiggjort, der fik Strødam opført som sin private bolig i 1800-tallet. 

Flere elementer fra den ikoniske kirke går da også igen i landstedets 25 værelser, der blandt andet tæller et musikværelse, et bibliotek og et badeværelse med guldkupler i loftet. 

Om den gode historie har været nogle ekstra kroner værd, er ikke til at vide med sikkerhed, men i hvert fald er gården blevet solgt et godt stykke over prisniveauet i Hillerød Kommune, hvor boligen ligger: 

Indtil videre i år er husene i den nordsjællandske kommune ifølge Boliga.dk blevet solgt for en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 27.680 kroner. Køberen af Strødam har derimod givet knap 34.600 kroner for hver kvadratmeter i det historiske landsted, der officielt var udbudt til salg som en villa.

Se C.F. Tietgens vilde landsted her

Del artikel

Andre læser også