Lille perle med opblomstring i Corona-tiden: Take Away med mening hitter på Amager

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Inden længe kan vi få lov at besøge alle vores yndlingsrestauranter og -barer igen.

Mens mange har kæmpet de sidste to måneder, er der nogle få, der har gjort det overraskende godt.

Èt af de steder ligger på Amager, og her bliver du mødt velkommen af hunden Winston.

Læs også Nyt om genåbningen: Fitnesscentre og diskoteker holdes lukket til august

En lille perle midt gemt på Amager

Bor du midt i byens pulserende liv, vrimler det med gode restauranter eller andre muligheder for takeaway.

Bor du i stedet i et villakvarter et godt stykke ude på Amager bliver mulighederne i nærområdet lidt mere begrænsede.

Har du ligefrem Sundby Idrætspark bestående af en stor samling boldbaner til nabo, skulle man umiddelbart tro mulighederne var mildest talt minimale – men nej.

I den lokale fodboldklubs klubhus, Fremad Amager, finder man nemlig Baglokalet.

Baglokalet har tilladt sig at skrue op for kvaliteten og den gode smag vi måske kender fra barndommens klubhus, og tilbyder et ambitiøst og professionelt køkken med solide hverdagsretter, frokostordning og lækre selskabs- og bryllupsmenuer til den store fest – alt til meget rimelige priser og der er åbent for alle.

Og som de selv skriver: ”har man altid kunne få sig en burger med fritter i en fodboldklub – det kan du også hos os”.

Til dagligt kan du få Dagens eller Ugens Ret med respekt for nøje udvalgte råvarer og den gode smag med højt humør i den hyggeligt og charmerende Baglokalet-stil.

De stopper selv deres pølser, og bager deres egne burgerboller for på den måde at sikre, at alt der kommer over disken er af højeste kvalitet.

Selvbetjeningskonceptet skaber en hyggelig, hjemlig og uformel stemning, og gør det lettere at lave god mad til billige penge.

Læs også Bliver helt unikt: Meyers åbner traktørsted i historiske Fasangården

Foto PR

Populær takeaway

Da Danmark blev lukket ned valgte Baglokalet ligesom en række andre restauranter at tilpasse sig de nye vilkår.

Baglokalet omdannede nemlig hele biksen til takeaway med stadig sunde og lækre måltider i fokus til en rigtig god pris for både børn og voksne.

De tilbyder mandag-torsdag Dagens ret til kun 80 kr. for voksne og 45 kr. for børn.

Menuen kan bl.a. byde på bøfsandwich, boller i karry eller butter chicken, og der er hver dag et vegetarisk alternativ.

Derudover har de flere slags hjemmelavede pizzaer, friskbagt brød og en lille dessert.

Om fredagen skruer de op for hyggen med ”Fredagslux”, der består af lidt flere retter, så du kan sammensætte din helt egen 3-retters menu, som du kan tage med hjem i stuen.

Der er ingen forudbestilling – du møder bare op kl. 16:30-19:00 eller til udsolgt.

Det hele foregår udendørs, og der er god afstand i køen, som du godt kan forvente snor sig et stykke ned langs boldbanerne.

Læs også Hele verden vil se på København: Bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

Foto PR

Mad med mening

Derudover har Baglokalet i samarbejde med Erhvervsskolen af 2011 søsat et særligt uddannelsesprojekt (STU), for unge mennesker mellem 16- 25 år.

Alle med diagnoserne ADHD og/eller autisme.

Det er motiverede unge mennesker, som oplever udfordringer med at tage en uddannelse i det, man kalder ordinære rammer.

Hos Baglokalet tilbyder de et alternativ, der både skaber indhold og livsglæde i den unges hverdag.

Med støtte og løbende vejledning i en kombineret skole/praktik ordning, er formålet at lede de unge i retning af uddannelsessystemet/arbejdsmarked, samt styrke mulighederne for, at de unge mennesker opnår:

”At føre et så selvstændigt liv som muligt, med størst mulig grad af selvforsørgelse og øget livsglæde”.

Læs også Aftale på plads: København får både EM-kampe og Tour de France i 2021

Foto PR

Hos Baglokalet introduceres de for en arbejdsmæssig hverdag i et professionelt køkken, og de støtter dem der hvor de er – socialt, fagligt og personligt.

Der arbejdes i et stressfrit miljø med tid til at kredse for detaljen og med plads til læring.

Baglokalet er med til at skabe tryghed og de rammer der kræves, for at udvikle sig på en arbejdsplads og indgå i et socialt fællesskab.

For dem er det nemlig meget simpelt; For at lære hvordan man indgår i et socialt fællesskab, skal man være en del af fællesskabet – og det er man hos Baglokalet!

Hvad: Takeaway på Amager
Hvor: Fremad Amagers klubhus, Sundbyvestervej 60, 2300 København S
Hvornår: Mandag-fredag
Hvor meget: 80 kr. for voksne og 45 kr. for børn
Hvordan: Læs mere og se Dagens Ret lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her

Kun få ledige pladser tilbage: Relæ holder sommer pop up i populært område

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto

Sommeren står for skud, og langt de fleste af os skal tilbringe vores sommerferie i det danske ferieland.

Det samme gælder for Relæ, der normalt holder til på Nørrebro. Fra 1. juli og seks uger frem flyttede de nemlig hele biksen til Tisvildeleje.

Det nye koncept er allerede blevet meget populært, og du skal skynde dig, hvis du skal nå at have plads.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Relæ som man kender det – men i nye rammer

”Efter måneder i forskudt vinterhi og med sommerens snarlige kommen drager Relæ fra stenbroen og nordpå.

Kokkene skal strække benene og hive lidt frisk luft og inspiration ind så fra 1. juli og 6 uger frem vil Relæ slå sine økologisk-gastronomiske folder med en sommerrestaurant på Frændekilde ved Tisvildeleje,” skriver Relæ på deres hjemmeside.

Den gastronomiske stil bliver den samme, men tilpasset områdets landlige og afslappede rammer.

Meget af maden vil blive tilberedt over bål, og grøntsagerne fra Farm of Ideas vil være grundlaget for menuen – præcis som man kender det fra Relæ inde i byen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Luksus camping

Skulle man have den tanke, at det er så frygtelig ærgerligt at køre hele vejen i bil til  fra København Tisvildeleje for at kunne drikke ét glas vin til middagen – så frygt ikke.

Frændekilde har nemlig opstillet smukke “Glamping” faciliteter indrettet af Rabens Saloner og Ferm Living.

Glamping er en luksuriøs campingform og sammensat af ordene ”glamorous” og ”camping” og koster 1.500 kr. for to personer.

Teltene vil kunne bookes til overnatning i sammenhæng med middagen, så man næste morgen også vil kunne nyde Frændekilde og dets omgivelser.

Læs også Sommer i Nordjylland: Få ultimativ wellness ved Vesterhavet

Frændekildegård Glamping Foto Frændekildegård

Taget godt imod

“Vi er så glade for at bruge sommeren her i Tisvilde med smilende ansigter og god sommerstemning,” skriver Relæ på Instagram.

“Det største skulderklap må nok være, at vi næsten allerede er fuldt bookede, og alle vores gæster ser ud til at forlade deres midlertidige hjem hos Frændekilde glade og veltilfredse.”

“Men vi tager glædeligt imod al den anerkendelse vi kan få – for teamet arbejder benhårdt for den og de fortjener den virkelig!”

Ud over den faste daglige menu på sommer pop-up’en vil der også være mulighed for at droppe forbi fra kl. 15 til et glas naturvin og en Manfreds Tatar til solnedgangen over de rullende bakker.

Hvad: Relæ sommer pop-up
Hvor: Frændekildegård, Askemosevejen 30, 3210 Vejby
Hvornår: Fra 1. juli og seks uger frem
Hvor meget: Menu for 625 kr. og vinmenu: 475 kr.
Hvordan: Book bord her og læs mere om overnatning her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram