Efter dramatisk lukning: Nu genåbner Nørrebro-spot som italiensk spiseri

I begyndelsen af januar kunne vi fortælle, at kokken Christian F. Puglisi valgte at lukke sit bageri Mirabelle på Guldbergsgade.
“Jeg fik ideen om at lave et gourmetbageri i 2014, og nu har jeg løbet hele vejen rundt om blokken med det og kan bare komme tilbage og sige, at det er rigtig meget hårdt arbejde i forhold til, at det ikke er en særlig profitabel forretning.
Derfor lukker jeg nu totalt ned for alt, der er bageri. For min overbevisning er, at bageriernes tid er overstået og død,” udtalte han dengang til Politiken.
Bum bum.
Nu genåbner Mirabelle på Guldbergsgade i stedet som udelukkende italiensk spiseri og vinbar.
Gennem hele dagen
Når Mirabelle genåbner d. 7. marts, så vil det stadig spænde over det meste af dagen med gastronomi fra tidlig morgen til sen aften.
Dog som spiserìa og vineria fremfor decideret bageri.
Et spiserìa er et forsøg på at forene det nye københavnske heldagsspiseri med det italienske trattoria.
Morgenen vil lægge ud med et varieret udvalg af klassiske æggeretter, som vi kendte dem fra det gamle Mirabelle blandet med kaffe og sydlandske søde sager.

Frokost og eftermiddag byder bl.a. på et a la carte kort med enkle pastaretter, focaccia sandwich, kødboller med ‘nduja’ og ikke mindst en tartar.
Mirabelles arv som bageri vil vise sig om eftermiddagen, hvor det legendariske brød bliver taget ud af ovnen og kan nydes med et dryp af den prisvindende Titone olivenolie.
Og er du en heldig stamgæst – så kan du endda måske få lov til at købe et helt brød med hjem.
Til aften kan du sætte tænderne i en 7-retters menu til 455 kr. eller gå på opdagelse i deres a la carte kort.
Inspiration fra Sicilien
Inspirationen er hentet på Sicilien, men ganske som det har været på Bæst, så er det med afsæt i lokale økologiske råvarer.
Som siciliansk immigrant har det for kok og grundlægger Christian F. Puglisi været på høje tid at lave noget, der forener hans rødder i Syditalien med hans gastronomiske erfaring i det nordiske.

Man vil derfor på Mirabelle både kunne finde helt klassiske sicilianske retter som granita, arancini og pasta og samtidig møde et mere moderne køkken, der tager sit afsæt i sydens sol og middelhavets enkle dog men markante smage som kapers, ansjoser og oregano.
Som noget helt særligt er vinkortet udelukkende baseret på sicilianske vine fra øens tre dale.
Bæst og Mirabelles sommelier, Marco Bartone, er selv sicilianer og har sammen med Christian F. Puglisi fået mulighed for at lave et helt igennem siciliansk kort med fokus på vine af høj kvalitet.
Læs mere om det ‘nye Mirabelle’ lige her.
Åbningstiderne bliver tirsdag til søndag fra kl. 8.30-22.
Hvad: Mirabelle Spiseria
Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Hvornår: Åbent fra kl. 8.30-22 tirsdag til søndag. Genåbner d. 7. marts