Ny gourmet-festival: Stars du Nord skal fremme bæredygtig madlavning i Norden

Stars du Nord er en ny årlig gastronomisk festival, hvor nogle af de mest innovative Michelin-kokke, vinproducenter og food tech-virksomheder fra Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island samles.
Formålet med festivalen er at promovere det nordiske madkoncept på verdensplan, og den kommer hvert år til at finde sted i et nordisk land.
Første gang bliver i Stockholm til efteråret.

Gastrofestival med bæredygtigt fokus
Den 25. oktober 2021 lanceres den indledende udgave af den nye gastronomiske festival, Stars du Nord, i Stockholm, hvor nogle af de mest innovative kokke, vinproducenter m.m. fra hele Norden mødes for at promovere det nordiske madkoncept med en miljøbevidst agenda på verdensplan.
Sveriges hovedstad vil være det globale knudepunkt for kulinarisk innovation og vært i første omgang.
I tre dage vil de fem nordiske lande gå sammen om at fremme miljøbevidst madlavning og det nordiske madkoncept som en bæredygtig styrke i den kulinariske verden.
”Vi er alle nødt til at tage ansvar og bidrage til en bedre og mere bæredygtig fremtid.
Respekt for lokale råvarer og forfølgelse af en ‘logisk’ gastronomi har været en grundlæggende del af Gastrologiks filosofi siden begyndelsen for ti år siden. Et initiativ som Stars du Nord hilses varmt velkommen.
Det er yderst vigtigt, at vi i Norden står sammen for at sikre, at vores internationalt anerkendte gastronomi kan og vil blive lavet med respekt for fremtiden,” siger Anton Bhjur, Michelin-kok hos Gastrologik.
Restauranten, Gastrologik, har to Michelin-stjerner og ligger i Stockholm.

Tre dage med gastronomien i fokus
Fra 25. til 27. oktober er Stars du Nord vært for digitale tænketanke, mesterklasser, testlaboratorier og pop-up-podcasts med kendte fødevarepåvirkere, kokke, food tech-iværksættere og nordiske vinproducenter.
Arrangøren af festivalen er det svenske udsøgte spisebureau, Swede Concept.
Formålet med festivalen er at promovere det nordiske madkoncept ved at fremhæve bæredygtighed og madspild samt give national og international synlighed til mesterkokke og vinproducenter.
”Pandemien har haft ødelæggende resultater i alle aspekter af restaurantsbranchen, men tiden er kommet til at se fremad.
Vi håber, at Stars du Nord og de nordiske Michelin-kokke vil hjælpe med at fremme det nordiske madkoncept og vores miljøbevidste gastronomi og inspirere til bæredygtig vækst i et globalt perspektiv.
Verden ser mod nord for svar – lad os sørge for, at vi giver dem de rigtige,” siger Caroline Thörnholm, grundlægger og administrerende direktør for Swede Concept.

Det detaljerede program med information om steder, kokke, eksperter og sponsorer frigives regelmæssigt indtil lanceringen af festivalen.
For at få de seneste nyheder og opdateringer om Stars du Nord følg Instagram-kontoen @starsdunord.