MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

6 retter for 600 kr.: Ny italiensk restaurant imponerer i Indre By

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Københavnerne elsker det italienske køkken, og hos MigogKbh er vi absolut ingen undtagelse.

På Sankt Annæ Plads centralt i Indre By er der henover sommeren åbnet en ny italiensk restaurant, som formår både at være skarpe i køkkenet, på vinkortet og når det kommer til deres priser.

Du slipper nemlig bare 600 kr. for seks velsmagende retter.

Foto PR

Alt fra bunden

Den nye italienske restaurant hedder Plin, og den er opkaldt efter en helt særlig måde at folde den traditionelle pastatype, Agnolotti, på.

Lige netop den type finder du naturligvis på menukortet, og den er lavet fra bunden – ligesom alt andet faktisk.

”Vi laver det hele selv. Lige fra fond, pasta og vermouth.

Fonden tager os tre dage at lave, men smagen er det hele værd,” forklarer køkkenchef og ejer af Plin, Luca Zelante.

Selvom han kommer fra et land med mange traditioner og et stolt håndværk, så prioriterer han at gå i køkkenet fremfor at importere.

”Der er mange gode, italienske produkter, men det bliver bare lidt bedre, når man laver det selv. Når vi gør det, så er vi også i 100% kontrol over hvilke råvarer, der bliver brugt,” fortæller Luca.

Alle råvarer er nemlig så friske og af så høj kvalitet, som der findes, og han plukker også gerne et par vilde krydderurter til madlavningen i det fri på vej til arbejde.

Foto PR

En rutineret herre

Plin er Luca Zelantes første egen restaurant, men han har masser af erfaring flere Michelin- og toprestauranter i København.

Han er uddannet kok men har også taget en sommelier uddannelse oveni, så han kan lidt af det hele.

Det er også ham selv, der har sammensat vinkortet, der primært består af italienske vine – krydret med et par franske.

Den hjemmelavede vermouth bruger han til at mixe et par klassiske, italienske drinks, men du er selvfølgelig også velkommen til at nyde den rent.

Menukortet kan man karakterisere som ’moderne italiensk’ med traditionelle råvarer som for eksempel de førnævnte Agnolotti, tatar og pighvar men i nye kombinationer, som du måske ikke har oplevet før.

Luca har nemlig hentet en smule inspiration til menuen fra hans tidligere kokkekarriere.

Til aften kan du gå a la carte-vejen eller vælge mellem to forskellige menuer: Fire retter for 400 kr. eller seks retter for 600 kr.

Og husk så lige igen at alt er lavet fra bunden og udelukkende af de bedste råvarer, som findes.

Så højt et niveau til de priser er altså svært at opstøve i København.

”Jeg vil gerne skabe et sted, hvor man ikke behøver at skynde sig igennem måltidet.

Vi har en lille og en stor menu, men der skal være plads til, at du kan sidde her hele aftenen, hvis det er det, du vil,” fortæller Luca.

Plin har åbent onsdag til lørdag både til frokost og til aften, hvor du naturligvis kan nyde middagen på den charmerende Sankt Annæ Plads, hvis solen skulle finde på at kigge frem.

Hvad: Plin
Hvor: Sankt Annæ Plads 16, 1250 København K
Hvornår: Åbent onsdag-lørdag fra kl. 12-15 og igen fra kl. 17-23
Hvor meget: Seks retter for 600 kr. og fire retter for 400 kr.
Hvordan: Se hele menuen og book bord her