ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nystartede virksomheder med succes har lave omkostninger

Af Annoncør

Hvert år starter der ca. 14.000 selvstændige op i og omkring hovedstaden. Det er desværre ikke dem alle der overlever det første år, men de fleste af dem er heldigvis succesfulde.

En af de ting som de succesfulde virksomheder har til fælles er at de er gode til at holde deres omkostninger nede. Især de første år i en nystartet virksomhed kan nemlig være dyr.

Leje eller eje

At eje noget er en følelse de fleste holder af, men som ny iværksætter kan det ofte være en god ide at starte ud med at leje i stedet. Det kan være alt lige fra det kontor du arbejder ud fra, computerudstyr, bil osv.

Har du f.eks. brug for en varebil kan du undersøge hvad det koster at lease hver måned med forskellige variabler, såsom antal kørte kilometer, leasingperiode osv. En af de varebiler der især er populær som udlejningsbil er en Ford Transit Custom.

Køb brugt

Skal kontoret indrettes eller skal der bruges noget nyt værktøj osv. så overvej evt. at købe brugt fremfor at købe nyt. Du arbejder sikkert lige så effektivt fra en 2 år gammel kontorstol som du gør fra en ny.

Der findes rigtig mange brugte kontormøbler på markedet, men du kan også finde telefoner, printer, computere, værktøj osv. brugt. 

Brug outsourcing

Det kan være svært at vide hvornår man skal ansætte personale hvis man ikke længere kan nå alle opgaver selv. Har du ansatte skal du regne med at betale til pension, evt. sygedage og div. personalegoder.

Outsourcer du opgaven i stedet så kender du prisen på forhånd, og er ikke låst fast på at skulle bruge personen et bestemt antal timer.

Køb kun det nødvendige

Når man starter virksomhed er der mange ting der kunne være sjovt, praktisk og smart at have, men det er vigtigt at man vurderer hver omkostning nøje.

Det er f.eks. ikke meget ved at bruge en masse penge på flot brevpapir, hvis ikke man har nogen kunder at sende breve til. Ligeledes kan man måske også nøjes med 100 visitkort frem for 1000, og så blot bestille nogle flere hvis man er ved at løbe tør.

Kan du nøjes med et af de mange gratis regnskabssystemer frem for et, der koster 3-400 kr. pr måned.

Det kan være svært at vurdere, men et godt råd er at starte forsigtigt ud, og så kan man altid skalere i takt med at virksomheden vokser.

Del artikel