MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Fællesskab og charme i nyt boligkvarter: Ryk ud af byen og ind i energivenlige rækkehuse

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Energivenlige rækkehuse med grønne fællesområder på vej i Kirke Hyllinge. Foto: Home
Energivenlige rækkehuse med grønne fællesområder på vej i Kirke Hyllinge. Foto: Home

Hvis du går med tanker om at skifte boligen i byen ud med noget i grønne og rolige omgivelser, er der god grund til at vende blikket mod Østager.

Østager er et nyt boligkvarter bestående af 32 rækkehuse med private og fælles udeområder.

Her kan du og ægtefællen eller familien blive de første, der flytter ind i et splinternyt hjem – endda til en god pris.

Få mere for pengene

Er man på boligjagt og kigger på priserne i københavnsområdet, kan man godt miste modet, for her skal man have mange millioner op af lommen, hvis man vil have et lækkert hjem.

Derfor kan det godt betale sig at rykke lidt længere væk fra byen, for det giver flere kvadratmeter for pengene.

Rækkehus i Østager. Foto: Home

Sådan er det også i Østager, hvor priserne for et nybygget rækkehus starter på 2.520.000 kroner, og med boligarealer mellem 100 og 136 kvadratmeter er der noget for såvel børnefamilier som bedsteforældre.

Energivenlige løsninger

De nye rækkehuse opføres i enkel, nordisk stil med tidløse detaljer og masser af lys, som strømmer ind gennem store, dobbelte vinduer.

Her er tænkt på fremtiden med energivenlige løsninger, der både sikrer et godt indeklima året rundt og er med til at holde leveomkostningerne i bund.

Åbent opholdsrum med køkken og stue i et. Foto: Home

Alle boligerne er udstyret med gulvvarme og åbne opholdsmiljøer med køkken og stue i et, så hele familien kan være tæt på hinanden – også når børnene leger eller laver lektier, mens forældrene forbereder aftensmaden.

Lokalt fællesskab

Østager ligger i det sydøstlige hjørne af Kirke Hyllinge, og her bliver nye beboere en del af et allerede etableret villakvarter med et stærkt fællesskab.

På trods af byens beskedne størrelse byder området på et solidt foreningsliv samt flere indkøbsmuligheder. Tæt på byens folkeskole ligger både et bibliotek og en idrætshal, og her er fritidstilbud for alle aldersgrupper.

Rækkehusene har både private haver og grønne fællesområder. Foto: Home

Byen har desuden eget lægehus, tandlæge og dyrlæge samt et fint udbud af takeaway til de dage, hvor maden gerne må være hurtig og nem.

Plads til spirende naboskab

I Østager har alle de nybyggede rækkehuse egen have, men med anvendelige fællesarealer er de samtidig skabt med et særligt blik for det lokale fællesskab.

De grønne udeområder egner sig godt til fællesaktiviteter for store og små samt hygge med naboerne, for her er plads til alt fra boldspil til grillaftener.

Fællesområderne har borde-bænke-sæt, hvor man kan slå sig ned i solen, mens børnene boltrer sig på legepladsen, og på bålpladsen kan hele familien bage snobrød.

Som nogle af de første beboere i Østager kan man altså være med til at skabe rammerne for et godt nabofællesskab med sociale aktiviteter og samvær.

Du kan læse mere om Østager hos Home.

Hvad: Nybyggede rækkehuse
Hvor: Østager, Kirke Hyllinge
Kontakt: Home Roskilde RO’s Torv, roskilderostorv@home.dk og tlf. 38 41 35 00

Del artikel

Andre læser også